ALARM !!! occupy den haag wordt vandaag -zo 29 jan- om 17:00 uur ontruimd !!!

Nieuws, gepost door: nn op 29/01/2012 01:11:38

Waar: occupy den haag, malieveld, den haag, Netherlands (GPS lat: 52.086732 lon: 4.326038)
Wanneer: 29/01/2012 - 11:27

occupy den haag wordt vandaag -zo 29 jan- om 17:00 uur ontruimd...dit is vanochtend tegen 11:00 door een politieagent mondeling -als een directe opdracht van de burgemeester- aan hen die op het malieveld verblijven, medegedeeld...

medegedeeld werd, dat de regeling daklozenopvang in den haag van kracht is geworden...deze houdt in dat sinds kort iedereen die in den haag buiten overnacht bij een temperatuur van langer dan 5 dagen vorst, warme opvang aangeboden wordt...burgemeester van aartsen heeft nu onder het mom van deze regeling de occupy beweging van het malieveld verboden om 's nachts op het malieveld te verblijven...hiermee misbruikt de burgemeester een sociale regeling, die eigenlijk alleen maar dient ter preventie van onnodig leed...

dat dit een drogreden is om daarmee de bezetting van occupy eindelijk van het malieveld af te krijgen, moge duidelijk zijn...occupy den haag roept dan ook iedereen in nederland op, om massaal naar het malieveld te komen...want dit ongestoord laten gebeuren, is tolereren dat een schijndemocratie een dictatuur aan het worden is !!!

voor verdere informatie zie https://www.indymedia.nl/node/2124 en volg de http://www.livestream.com/occupydenhaagstream/ om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingenWie: 
nn

17u15
op de live stream was net een smerisluidspreker te horen in de achtergrond, onduidelijk wat ze zoal oproepen.Wie: 
nn

18:20
zo te lezen op de live chat op occupydenhaag wordt geprobeerd een Kortgeding nog vanavond aan te spannen.Wie: 
nn

Vlgs live-stream occupydenhaag komt er vanavond om 20u een 'zitting' (?) tussen advo van Occupy en gemeente (of is dit echt een KG zitting van advo Occupy tegen Gemeente DenHaag?).Wie: 
nn

Om 20:00 een rechtszitting in het Paleis van Justitie betreffende de ontruiming van 't Malieveld #Occupydenhaag #OccupyNL #kortgeding #ONLWie: 
nn

http://www.rtvutrecht.nl/nieuws/417009

occupy amersfoort vernieldWie: 
nn

occupy den haag heeft het kort geding gewonnen...met dien verstande...dat er tussen 22:00 - 08:00 NIET geslapen mag worden...maar wel bewaakt mag door 2 mensen (wat eigenlijk wel raar is, want dat betekent dat er tijdens die uren een soortement noodtoestand is, daar het openbaar terrein betreft)Wie: 
jp

Dat is idd raar. Ik heb daar zelf ook al eens mee te maken gehad in een gekraakt pand in Zaandam. Wij stelden toen de vragen: Wat is slapen? hoe controleer je of iemand slaapt? Zijn matrassen verboden? Iemand op een matras met met zijn ogen dicht, slaapt die of is die aan het mediteren/bewaken? Als matrassen verboden zijn hoe zit dat dan met ligstoelen, hangmatten? Wat is de juridische definitie van slapen? In ons geval hebben we gewoon geslapen met 1 man op de uitkijk, bij onraad de mensen wakker maken. Probleem opgelost.Wie: 
nn

Dat slapen hebben ik ook eens meegemaakt, dat mocht niet volgens het bestemmingsplan.

Uiteindelijk kwam het volgens een bouw en wonen knakker erop neer dat er geen matrassen/bedden aanwezig mochten zijn.
Bij controle van brandveiligheid, de volgende dag, begonnen ze gelijk al moeilijk te doen. Degenen die het laatste de nachtwacht hadden gehouden lagen toen nog te slapen.
later was er nog één keer een inval maar dat is toen uiteindelijk met een sisser afgelopen.

Maar dit is in een situatie in de openbare ruimte en niet in een pand waar je al huisvrede hebt. misschien iets voor de mensen die zich met SWOMP bezig (hebben) gehouden?Wie: 
nn

vanavond op POW nieuws: Agressieve oqqypisten belagen Danny van Pow News.Wie: 
michel

Dats was geen smerisluidspreker maar een van onze megafoons ik liep te roepen dat ze in overtreding waren van wetsartikel 461 verboden toegang en artikel 138a huisvredebreuk kunnen agenten niet goed tegen demonstranten die de wet kennen.
En ondertussen occupien we vrolijk door!!Wie: 
michel

Dats was geen smerisluidspreker maar een van onze megafoons ik liep te roepen dat ze in overtreding waren van wetsartikel 461 verboden toegang en artikel 138a huisvredebreuk kunnen agenten niet goed tegen demonstranten die de wet kennen.
En ondertussen occupien we vrolijk door!!


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech