De uitbuiting van mensen door werk in Nederland gaat door anno 2013.

Opinie, gepost door: Onvrijwillig werkloze. op 30/06/2013 06:12:44

De uitbuiting van mensen door werk in Nederland gaat door anno 2013. Naar aanleiding herdenkingen afschaffing slavernij in Suriname.

De uitbuiting van mensen door werk in Nederland gaat door anno 2013. Naar aanleiding herdenkingen afschaffing slavernij in Suriname.

Er gaan zo hier en daar in het kader van de herdenking afschaffing slavernij in Suriname weer stemmen op die vinden dat “ de koning “ een excuus moet aanbieden vanwege die slavernij. We lopen achter de feiten aan want uitbuiting door loon arbeid enzv. gaat gewoon door in Nederland en elders. Ik zit niet op een excuus te wachten in het kader van uitbuiting door loonarbeid wel wil ik de afschaffing van uitbuiting door loonarbeid.
Er zijn verschillen tussen slavernij in heden en verleden en andere vormen van uitbuiting.
Ik ga die verschillen niet allemaal opsommen ook niet die andere vormen van uitbuiting afgezien van loon arbeid.

Ik vind samengevat dat er gewerkt moet worden op basis van vrijwilligheid en voor de behoeften van iedereen en niet meer dan nodig is voor die behoeften als een dak eten drinken kleding en dergelijke. Uit te breiden met openbaar vervoer en andere openbare voorzieningen als hulp voor mensen die niet kunnen of willen werken. Echte behoeften. Er kan gesteld worden dat ik het te simpel voorstel maar ik doel met name op kleinschaligheid want hoe veel openbaar vervoer heb je nodig als je werk letterlijk naast je voor deur is.
Het is dus uitgesloten dat er meer gewerkt word dan nodig met het doel dat wat dat werk opbrengt alleen ten goede komt aan “ enkelen “ die daar mee in een grote luxe leven ten kost van de meerderheid van de mensen.
Die “ enkelen “ claimen nu hun “ rechten “ omdat ze stellen eigenaar van een fabriek te zijn bijv. Dat is belachelijk want de aardse goederen zijn van ons allemaal. Met name die waar mee we kunnen voor zien in de behoeften zo als eten drinken een dak. Land in prive bezit is ondenkbaar productie middelen als machines idem.
Volgens mij willen de meeste mensen graag werken zeker als de arbeid vrij is en ze altijd mee beslissen met name over belangrijke onderwerpen als wat produceren we en waarom.

Het is zeker goed dat er aandacht is voor slavernij in heden en verleden maar ik zie die aandacht graag uitgebreid met de problematiek van arbeid in het heden met name loon arbeid.

Groeten.

Tags: arbeid economie

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech