Je bent niet machteloos want je bent geen user maar eigenaar. Het gaat er om dat er bewustwording komt waar het werkelijke probleem ligt.... Een reactie op de nieuwste berichten over monitoring spioneren door overheden en bedrijven

Opinie, gepost door: eigenaar op 15/06/2013 06:10:53

Je bent niet machteloos want je bent geen user maar eigenaar. Het gaat er om dat er bewustwording komt waar het werkelijke probleem ligt.... Een reactie op de nieuwste berichten over monitoring spioneren door overheden en bedrijven

Je bent niet machteloos want je bent geen user maar eigenaar. Het gaat er om dat er bewustwording komt waar het werkelijke probleem ligt.... Een reactie op de nieuwste berichten over monitoring spioneren door overheden en bedrijven

Ik ga er van uit dat de meerderheid van de users / gebruikers van hard en software die daar mee online gaan hopen dat het allemaal wel mee zal vallen omdat het te abstract te moeilijk voor ze is om hun eigen leven in eigen hand te nemen ze gewoon niet weten hoe ze hun rechten op moeten eisen en daarom vertrouwen op " experts " " deskundigen " om voor ze te beslissen. Er worden door die al of niet zelf benoemde experts " oplossingen " zo als " wetgeving " genoemd om privacy te beschermen. HA HA HA !!! Of klokkenluiders / etisch hackers beschermen. HA HA HA !!! Dat het probleem veel fundamenteler ligt daar over durven ze niet eens te denken. We zijn eigenaars niet gebruikers dat besef moet algemeen worden volgens mij. Van wie zijn de aardse goederen ? Van ons allemaal we moeten er met ons allen over beslissen. Ik noem me geen gebruiker meer en consument maar eigenaar. Een stap van velen die genomen moet worden. Buiten je denkkader durven treden.

Het is fundamenteel een politiek probleem. Ik geef niemand een mandaat om voor me te beslissen. Dan kom ik weer terug bij dat " deskundigen " probleem. Er is een kaste van experts die zich onmisbaar heeft gemaakt. Daar zijn nu ook die experts bij gekomen die kunnen programmeren op een hoog niveau kunnen ontwerpen en die hacken. Probeer bijv. maar eens succesvol je zaak te bepleiten voor een rechter zonder veel juridische kennis. Omdat ook maar een beetje succesvol te kunnen doen moet je jaren gestudeerd hebben. Slechts een ander voorbeeld. Ik pleit voor radicale democratisering waar bij het onmogelijk word geheime procedures op te zetten bijv. er geen deskundige nodig is om voor mij en jou te beslissen. Geen gekonkel meer. Iedereen zal mee kunnen en mee moeten kijken en mee beslissen. Ik versta onder geheim ook materie die bewust ingewikkeld word gemaakt ipv. bewust eenvoudig te begrijpen.

Ik zie die radicale democratisering beginnen bij grote bedrijven en mega bedrijven zo als Google Microsoft. Bill gates en cs zullen ter verantwoording worden geroepen in dat kader en hun fortuin inleveren om het ten goede te laten komen aan de mensen waar van het GESTOLEN is.

Al die groepen die nu voorrechten toegeschoven krijgen zo als advocaten eerder genoemde kaste van experts zullen die niet zo maar op willen geven over het algemeen. Het komt er op aan ze te overtuigen daar bij dringt de tijd de problemen zijn enorm ze gaan ons allemaal aan. Mogelijkheden tot conrole door ondemocratische krachten van ons allemaal om de macht van die ondemocratische krachten voort te zetten nemen steeds meer toe ongetwijfeld.

Het grootste deel van de mensen staat buiten spel mag niet mee beslissen daar ligt de kern.

Ps. Deze post is gedaan met Tor browser. Maar is dat anoniem ? Nee. Als je ook maar een beetje zoekt naar info over privacy weet je dat alleen het IP adres van mij niet direct te herleiden is. Maar mijn identiteit zo als ik het begrijp is wel te achterhalen door profiling met behulp van de inhoud van de post bijv. Karakteristieke taal fouten bijv. en welke websites bezocht worden. Ook omdat ik mogelijk Tor " verkeerd " gebruik. Zo als ik het begrijp een soort optel som van “ fouten “ van mij waar door ik te herleiden ben . Een " private tunnel " dan ? Daar voor data kopen bij een bedrijf met basis in de VS ? Zo als het mij vergaat gaat het de meeste mensen. We lopen voortdurend achter de feiten aan.
Encryptie ? Als je je mail niet versleuteld verstuurd dan kan er mee gelezen worden het is als een brief zonder envelope schijnt het samengevat. Maar encryptie iedere dag gebruiken ? Ondoenlijk voor een gewone user vind ik behalve als we allemaal encryptie gaan gebruiken. Of zo. Juist het word te ingewikkeld gemaakt en dat gebreurd bewust om de meerderheid te laten volgen en privileges van kleine groepen te bestendigen. Bovendien encryptie wekt argwaan bij politie diensten er kan gezien worden dat je versleuteld gebruikt en Tor. Ook door je Internet provider.
Apparte hardware voor communicatie en niet via je prive internet account ? Onzichtbaar worden op Internet schijnt mogelijk te zijn. MAAR HET MOET NIET NODIG ZIJN !!! Radicale democratisering nu. Het kan als we het willen.

Tags: democratie Revolutie

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech