Woonboot gekraakt in Leiden

Nieuws, gepost door: nn op 31/12/2011 12:11:23

Wanneer: 31/12/2011 - 12:34

Op oudejaarsdag is er in Leiden een woning aan de leegstand onttrokken. Momenteel wachten wij de reactie van de eigenaar af, met wie wij een voor beide partijen gunstige overeenkomst hopen te bereiken.

Persbericht:
Leiden, 31 december 2011

Op oudejaarsdag hebben wij, een groepje studenten, een langdurig in onbruik geraakte woonboot betrokken. Al enkele jaren staat deze te verkrotten, maar wij hebben er een stokje voor gestoken dat daar nu een einde aan zal komen. Wij zijn voornemens om de woonark weer voor bewoning in aanmerking te laten komen. Direct na er onze intrek gemaakt te hebben zijn we begonnen met de troep op te ruimen die hier waarschijnlijk door junkies is achtergelaten en we zijn momenteel de ondergekalkte muren aan het oververven met een kloek kleurtje. Ook de verwilderde tuin willen we aan kant maken, om deze stek weer een fraai aangezicht te geven.
Wij hebben de politie inmiddels over onze intrek verwittigd en toen deze langskwam hebben zij zich heel redelijk en de-escalerend opgesteld. Het is de politie ook duidelijk dat de Hoge Raad onlangs heeft bepaald dat er niet zonder gerechtelijke uitspraak tot ontruiming over mag worden overgegaan (LJN BO2919).
Tevergeefs hebben wij gepoogd om met de eigenaar in contact te komen, met wie wij een voor beide partijen gunstige overeenkomst hopen te treffen. We hebben het initiatief genomen om de woonboot in gebruik te nemen omdat wij van mening zijn dat er bij het bezitten van potentieel woonoppervlak een zekere maatschappelijke verantwoordelijkheid komt kijken, zeker met het oog op de voortschrijdende kamer- en woningnood die er vandaag de dag onder jonge mensen leeft.

Voor nu wachten wij de reactie van de eigenaar af en wensen iedereen een KRAKEND nieuw jaar toe!

PS: foto's volgen binnenkort.

Tags: kraken Leiden wonen


Wie: 
nn

dsf

Foto: 


Wie: 
nn

foto's

Foto: 


Wie: 
nn

foto's

Foto: 


Wie: 
nn

foto's

Foto: 


Wie: 
Pimmetje

Vandaag, na twaalf dagen bezetten, zitten we nog steeds in de woonschuit! Twee jonge geliefden hebben hier inmiddels dankbaar hun intrek genomen. Heugelijk nieuws is dat wij vandaag met de eigenaar hebben gesproken, die ons reeds met onze succesvolle kraakactie heeft gefeliciteerd. Deze meneer zegt zelf ook in Leiden te hebben gestudeerd en is bekend met het voortschrijdende studentenhuisvestingsprobleem. Hij heeft er daarom begrip voor dat wij het heft in eigen hand hebben genomen en hij toont zich bereid om met ons over tijdelijke bewoning te praten, tot het moment dat hij in staat is om zijn plannen met de woonboot te realiseren. Ondertussen maken wij de boot weer bewoonbaar en de (moes)tuin bewerkbaar. Deze actie mag bewijzen dat het op eigen initiatief betrekken van langdurig leegstaande woonruimte ook in politiek zorgelijke tijden bijzonder effectief uit kan pakken. Leegstand is misstand en wonen een recht!


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech