Nederland geeft Syrië een schijntje

Hier kun je discussieren over Nederland geeft Syrië een schijntje.
De uitzending haalde een marktaandeel van 4,6 procent. Dus jammer voor de Samenwerkende Hulporganisaties en Syrië . De uitzending valt ver buiten de Kijkcijfer Top 10. Maar eigenlijk ook geen top 25 van de dag.

Volgen Spits de 1,2 miljoen euro die tot dusverre is verzameld staat in schril contrast met de eerdere tv-acties die in Nederland werden gehouden voor rampen en oorlogen.
De grootste geldbuidel was voor de slachtoffers van de tsunami in 2004.Daar ging 208 miljoen euro heen . De aardbeving in Haïti was goed voor 3miljoen.
Dat geefmoeheid niet bestaat, bewijst de aardbeving in Pakistan. India en Afghanistan. in hetzelfde jaar als van de tsunami werd daar voor toch nog eens 39 miljoen opgehaald. De orkaan Mitch was in 1999 goed voor ruim 37 miljoen en voor de hongersnood in Afrika doneerden Nederlanders 23 miljoen euro. En een gelijkwaardige acties dat doel in 1991,1992 leverden respectievelijk 17 en 18 miljoen op.

De tv-actie voor Syrië heeft in totaal 1,2 miljoen euro opgebracht. En trok bijna 347.000 kijkers. Een woordvoerder van de Samenwerkende Hulporganisaties zei dat hij blij is met het gedoneerde bedrag en dat aantal viel de organisatie niet tegen, gezien het sobere, informatieve karakter van de uitzending. Maar wat bedoeld hij daarmee eigenlijk?
En wat was het sober aan het informatieve karakter van de uitzending? en hoe komt dat hij zo overdreven tevreden is terwijl de opbrengst de laagste van ooit is.
Natuurlijk is iedere euro die aan de slachtoffers in Syrië wordt besteed, is welkom, Maar eerlijk is eerlijk Nederlanders vinden het conflict in Midden-Oosten nog maar weinig aansprekend en niet aantrekkelijk genoeg om te doneren. het klinkt misschien heel vreemd maar het doel van de actie moet aan aantal criteria voldoen om mensen het idee te krijgen dat ze er niet meer omheen kunnen. dat de actie niet geslaagd is kunnen we reeds toeschrijven aan aantal criteria:

• De negatieve beelden over Syrië die iedere dag onze huiskamer binnen komen.
• Het cynisme was een grote belemmering voor het engagement van het benefiet.
• Onvoldoende voorbereiding voor de uitzending qua levende beelden.
• Het journalistieke karakter tijdens de uitzending en verkeerde Syrische gasten aan tafel.
• Het uitzenden alleen op Nederland 2 en geen samenwerken tussen N1,N2,N3.

Maar ook een deels kunnen we toeschrijven aan de westerse media die van het tientallen haatbaarden die er niet zijn duizenden spoken heeft gemaakt. En ik ben ook er van overtuigt dat de lengte van baarden in Syrië boezemt de westerse wereld meer angst in dan de lengte van de Scud raketten die Syrische volk dagelijks treffen. En zij vinden dat het kwaad dat de sharia hun kan brengen erger is dan de misdaden die er nu door Assad gepleegd worden met andere woorden het slachtoffer is feitelijk een grote dader.
Enerzijds kan dat kloppen .Een bebaard gekkie die de sharia wil invoeren is niet goed bij z'n hoofd. En dat is precies wat de rebellen willen ??.
Anderzijds dat bekend niet dat Syrië met Assad beter af is , Syrië is geen Afghanistan , Syrië kan hel snel herstelen van dit rotzooi. En het lijkt me dat zij spoken zien die er niet zijn.
En dit negatieve beeld heeft behoorlijke rol gespeeld in dit tv-actie.

Aantal cynische reacties hierover
• Nederland is nog nooit zo eensgezind geweest: niemand geeft een fuck om Syrië. Haatbaarden die andere haatbaarden in een graf-zandbak omver schieten? Prima. Ze zoeken het maar uit.
• Ik vind het juist onwijs belangrijk dat ze elkaar daar lekker afmaken!
• Maar het kabinet geeft wel 25 cent per Nederlander.
• Die haatbaarden die elkaar overhoop schieten boeien me ook niks. Al die onschuldige vluchtelingen wel. Je zou er maar wonen.
• Ik steun met mijn geld liever iets dichtbij huis, bijvoorbeeld de bouw van een ziekenhuis voor kinderen met kanker. Dat geld wordt goed besteed.
• Eens zal het besef komen dat Nederland redden al moeilijk genoeg zal worden.
• Ik betaal al ongewild mee aan het geld dat Ploumen aan Syrië gaat geven

Hoe dan ook wil ik eigenlijk toegeven dat het was en blijft een dankbare actie van alle mensen die dit tv-actie georganiseerd hebben, maar ook minister Ploumen die tijdens de uitzending heeft bekend gemaakt dat het kabinet 4 miljoen voor de Syrische vluchtelingen beschikbaar stelt, allemaal hebben hun best gedaan want elke donatie hoe groot of klein , is dan ook zeer welkom en voor alle mensen die gedoneerd hebben zeg ik,

Bedank voor alle jullie goede zorgen
Voor jullie steun ,inzet en kracht
Wil ik jullie nog eens bedanken
Vanuit het diepste van mijn hart.

Salman Hussein
Xelat66@hotmail.com


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech