ONTRUIMING TENTENKAMP TER APEL

Nieuws, gepost door: nn op 28/12/2011 12:08:46

Wanneer: 28/12/2011 - 21:05

Zojuist is op verschillende nieuwsberichten zenders het bericht verschenen dat de burgemeester
van de gemeente Vlagtwedde overweegt het Somaliese tentenkamp morgen te ontruimen.
Dit alles i.v.m. veiligheid en de impasse waarin partijen zich nu verkeren.

Tevens wil de PVV kamervragen stellen over het aanbod van de IND , om opnieuw een aanvraag voor een
verblijfsvergunning van de Somaliers in behandeling te nemen.
MORGEN ONTRUIMING DUS !!!!Wie: 
nn

Op nieuwsuur was zojuist te zien dat ze morgen om 14:00 weg moeten zijn en anders ontruiming. Dit is bekokstoofd door een hoge ambtenaar van de IND iom burgemeester van Vlagtwedde.

Die trouwens liegt dat ze barst of wel heel slecht geinformeerd is: ze meldde "dat er in Ter Apel geen mensen op straat worden gezet". LOL, heeft ze de afgelopen jaren niet naar buiten gekeken ofzo?Wie: 
nn

Op NOS wordt geheel onterecht gemeld dat de vluchtelingen protesteren tegen hun uitzet. Nee, waar ze tegen protesteren is dat ze op straat worden gesmeten omdat de Nederlandse staat ze NIET uit kan zetten maar NIKS voor ze wil doen!Wie: 
nn

om 14:00 is er ontruiming. Komt allen!Wie: 
nn

Zojuist een persconferentie van de burgemeester aangekondigd welke waarschijnlijk een ontruiming zal
afblazen.Wie: 
nn

Groningen
Nog geen ontruiming van tentenkamp bij Aanmeldcentrum
DVHN | Gepubliceerd op 29 december 2011, 13:39 TER APEL - De uitgeprocedeerde Somaliërs kunnen nog in hun tenten blijven. Het kampje bij het Aanmeldcentrum in Ter Apel wordt vooralsnog niet ontruimd. Dat zegt burgemeester Leontien Kompier van Vlagtwedde. Ze deed woensdag een dringend beroep op de ongeveer dertig mannen en vrouwen om vanwege hun eigenlijk veiligheid te vertrekken. Volgens Kompier is in overleg met de vluchtelingen besloten om de tenten donderdag voor 14.00 af te breken. "Ik heb begrepen dat ze nu via de media andere geluiden laten horen en dus niet gaan vertrekken."

Kompier benadrukt dat de genoemde tijd niet als ultimatum gelde. "Maar de temperatuur en weersomstandigheden gaan de komende veranderen. Het wordt kouder en het gaat harder waaien. Uit humanitair oogpunt is buiten slapen in een tent nu niet wenselijk. Buiten dat om is het vuurwerk nu vrijgegeven. De veiligheid van de mensen is niet voor de volle honderd procent te garanderen. Ik hoop dat de groep alsnog gebruik maakt van het aanbod van minister Leers om naar binnen te gaan. Ze kunnen in afwachting van een nieuwe asielaanvraag in de opvang blijven. Dat is toch zeker vier tot vijf weken."

De Somaliërs zelf weigeren op dat aanbod in te gaan. Ze zeggen buiten te blijven totdat er een structurele oplossing komt. Die houdt volgens hen in dat het op straat zetten van uitgeprocedeerde asielzoekers ophoudt. Ze stellen dat teruggaan naar Somalië geen optie is omdat het er vanwege het ontbreken van een centraal gezag te gevaarlijk is. Volgens de IND is terugkeer wel mogelijk.

Of het mogelijk vanavond, morgen of daarna wel tot een ontruiming van het tentenkamp komt, is volgens Kompier nog niet te zeggen. "Ik heb nog meer overleg en wil die gesprekken afwachten.'Wie: 
nn

Burgemeester Kompier van de gemeente Vlagtwedde heeft op rtv Noord verklaard dat ze
eigenlijk nog voor oud en nieuw de Somaliers onder dak wil hebben.
Ze sluit een noodzakelijke ontruiming daarvoor niet uit.

Waarschijnlijk word het tentenkamp de komende twee dagen ontruimd!Wie: 
nn

ANP/NOS etc. meldt dat 45 Somaliers nu (29-12) wel akkoord gaan met een aanbod v.d. IND om een nieuwe asielprocedure te beginnen.
De tenten zijn verlaten en ze brachten de nacht door in het centrum.....dus tijdelijk warm en droog, maar met die IND in zee is vast geen goed idee!Wie: 
nn

De Somaliers zijn voorlopig onder dak en gezien de barre weersomstandigheden is dat een verstandige oplossing.
Of het probleem nu is opgelost is maar zeer de vraag, maar het geaccepteerde voorstel van de IND is
te beschouwen als een overbrugging voor deze Somaliers ,in de strijd om een structurele oplossing.


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech