Krakers Ubica zoeken confrontatie

Nieuws, gepost door: nn op 24/05/2013 05:09:49

Wanneer: 24/05/2013 - 22:17

Utrecht - Zojuist heeft een groep mensen het gemeentehuis in Utrecht met verf beklad. Er is een brandende barricade opgeworpen op het Plein aan de Ganzenmarkt en toegesnelde politie wordt vanuit kraakpand Ubica met verf bekogeld. In een statement stellen de krakers dat zij ‘niet van plan zijn lijdzaam toe te zien hoe het Ubica in handen valt van een crimineel.’ Aan het pand hangt een groot spandoek met de tekst ‘Vloet mag de Ubica weer ruïneren? Kom maar dan!’.

Het is overduidelijk dat de krakers zich dus niet neerleggen bij het vandaag gevelde gerechtelijk vonnis . Dit vonnis stelt dat de Ubica vanaf maandag ontruimd kan worden. Op dit moment kiezen zij daarom frontaal de aanval. Het pand wordt op dit moment bezet door een groep mensen die zich in het pand hebben vastgeketend om zo geweldloos de ontruiming te kunnen vertragen. Naast de acties die deze avond hebben plaatsgevonden, wordt in het statement ook een ‘radicale, strijdbare demonstratie’ aangekondigd, die zaterdagavond plaats zou moeten vinden.

De krakers stellen dat ze bang zijn dat het pand opnieuw in handen valt van de notoire huisjesmelker Vloet. Met de slogan ‘kom maar dan’, lijken ze een ontruiming uit te willen lokken. De actie van de krakers is eveneens een protest tegen leegstand en de repressie tegen krakers, zo vermeldt het statement. Het lijkt een onrustig weekend te gaan worden in de binnenstad van Utrecht.

Link naar statement: https://www.indymedia.nl/node/15864Wie: 
nn

Inmiddels is vrijwel de gehele ganzenmarkt afgezet. Over P2000 gaan verschillende oproepen, waaronder voor ME. Verder is de situatie nog rustig, maar het lijkt er wel op de de ontruiming vanavond gaat worden.Wie: 
pinknoise

In verband met de recentelijke ontwikkelingen rond het Ubica pand in zal Pinknoise live verslag doen vanuit Utrecht

De stream is te volgen via:

http://pinknoise.puscii.nl/Wie: 
nn

8 mei - Ubica verliest het kort geding. Zij gaan in hoger beroep.
https://www.indymedia.nl/node/15138
https://www.indymedia.nl/node/15648

23 mei, 11 uur - Het hoger beroep dient in Arnhem. Na een zitting van ruim 2 uur besluiten de rechters dat zij de volgende dag voor vijf uur vonnis zullen wijzen.

24 mei, 16 uur - Ook het hoger beroep is verloren.
https://www.indymedia.nl/node/15848

23.00 uur - Verf op het stadhuis, fik op het plein, spandoeken uit het pand, verfbommen naar buiten.

23.30 - Plein afgezet door politie en ME.Wie: 
nn

Jammer dat het zo snel gaat! Geen openbaar vervoer meer van waar ik woon om nu nog te komen. Mocht het er morgenochtend nog zijn kom ik graag. Veel sterkte, succes en verdedigen dat pand!Wie: 
nn

Het plein rondom het Ubica is heel ruim afgezet. Ook de zijstraten zijn niet meer te bereiken. Er is erg veel ME, onder ander met bivaks op. Er lopen veel stillen door de binnenstad, er worden mensen gevorderd om ID.Wie: 
nn

http://embed.bambuser.com/channel/ijongema < = een (andere) livestream, NU -za 25 mei 2013, 0u56- 'in the air'Wie: 
nn

Bratra lijkt nu het pand in te gaan.Wie: 
nn

Bratra is binnen.Wie: 
nn

solidarity with UBICA.. two huge garbage containers set on fire near the centrum hands off our spaces you fucking pigs FUCK 68 FIGHT NOW total solidarity with UBICA same criminals from AMSTERDAMWie: 
nn

Ubica ontruiming, https://www.indymedia.nl/node/15864 .Wie: 
nn

(Geplaatst zaterdag 25 mei 11:12):

'Hoewel de politie het doet lijken dat alle krakers verwijderd zijn, is dat zeker niet zo. Zover wij weten zitten er zeker nog twee mensen in het pand vastgeketend, en de ME is nog hard bezig hen los te slijpen.

Inmiddels is de ganzenmarkt, het plein voor de Ubica, weer grotendeels bereikbaar, en dus een prima plek om de bezetters aan te moedigen! Houd indymedia in de gaten, wij zullen blijven updaten hoe het er voor staat.
De demonstratie van vanavond zal niet doorgaan. Mocht je toch wat willen doen, wees creatief.'

'Ontruiming Ubica nog niet afgelopen!', https://www.indymedia.nl/node/15917 .


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech