"Biologisch voedsel is helemaal niet goed voor het milieu" aldus het opperhoofd Aalt Dijkhuizen van de Universiteit van Wageningen.
Sommige mensen begrijpen het niet helemaal. Maar aangezien deze meneer misschien last heeft van hokjesgeest en/of probeert GGO/GMO te promoten.
Aldus Aalt Dijhuizen:
Volgens hem is biologisch voedsel „lang niet het meest duurzaam”. Sterker nog, biologisch voedsel is duurder, niet bewezen gezonder en juist slechter voor het milieu.
Aalt Dijkhuizen is ziek? Society is sick?
Het is al lang bekend dat landbouw met gebruik van kunstmest, pesticiden etc ervoor zorgt dat de grond onbruikbaar wordt. En kunstmatig in plaats van op natuurlijke manier bruikbaar gehouden wordt.
Als het uitstoot argument valide is, is het nog maar de vraag of je aan co2 tunnelvisie wil lijden. We kunnen namelijk wel traditionele landbouw blijven bedrijven, maar als al onze landbouwgrond over 10 jaar uitgeput is, wat dan? Gaan we dan maar genetisch gemodificeerde gewassen telen - als kortetermijn oplossing - omdat we het ook niet meer weten?
Als we naar de natuur kijken dan weten we het antwoord; het moet anders.
Het argument "de nederlandse veehouderij is de schoonste ter wereld" deze man heeft blijkbaar nog nooit gehoord van soja uit zuid-amerika, en dat die dieren dat eten, inclusief alle probemen voor de lokale boeren in zuid-amerika? Heeft blijkbaar nog nooit gehoord van alle antibiotica etc die die dieren krijgen toegediend als routine?
Kortom: Aalt Dijkhuizen is ziek? Wie gaat het debat met hem aan?
Om het nieuws artikel in de telegraaf te quoten;
http://www.telegraaf.nl/binnenland/21214124/___Bio_schaadt_milieu___.html
„Vaak wordt biologisch gezien als het meest duurzaam”, laat Dijkhuizen weten. „Dat is wat betreft het gebruik aan grondstoffen en uitstoot van broeikasgassen per kilogram product aantoonbaar onjuist. Met biologisch boeren heb je meer voer nodig. Dat betekent meer grond en grondstoffen per eenheid melk, vlees of eieren. En ook meer uitstoot aan broeikasgassen.”
Actiegroepen als Wakker Dier proberen supermarkten te dwingen te kiezen voor minder kippenvlees uit de gangbare veehouderij. De Facebookpagina van Albert Heijn wordt overstelpt met georkestreerde oproepen om snel te stoppen. „Dat vind ik een merkwaardige ontwikkeling”, zegt Dijkhuizen. „Want de Nederlandse veehouderij is de schoonste ter wereld.”
Tags: aalt dijkhuizen