Pand EcoMare Beklad

Nieuws, gepost door: nn op 18/12/2012 12:01:13

Wanneer: 18/12/2012 - 13:23

Volgens verschillende nieuwsberichten is het pand van EcoMare beklad met verf. Vermoedelijk vanwege de moord op bultrug ''Johannes''. Bultrug ''Johannes'' is een aangespoelde walvis die voor veel commotie heeft gezorgd, nadat hij/zij dagenlang op de oever heeft gelegen, waarbij reddingsacties van buitenaf werden geblokkeerd onder het mom van een nood verordening.

Dierenartsen hadden het dier al een spuitje gegeven, maar dit heeft Johannes overleefd. Op de dag dat het dier overleden is werden er 3 diepe boorgaten in de rug ontdekt. De nacht ervoor zouden mannen in witte pakken en helikopters (om licht bij te schijnen) zijn gelokaliseerd.

Verschillende organisaties hadden aangeboden te helpen de bultrug terug naar zee te brengen. Hieronder waren enkele organisaties die hiermee al ervaring hadden. Dit werd echter vanuit de overheid geblokkeerd; er zou geen hoop meer zijn voor Johannes. Een meer logische optie is de financiële kant; er was namelijk al flink betaald om het lichaam en het skelet te mogen hebben. Ecomare heeft ook vanaf begin af aan al gezegd dat er geen hoop meer zou zijn voor het (op dat moment nog) actieve dier.

De verf is inmiddels al verwijderd en de politie* rijd wat vaker langs.

------

*overigens krijgt de politie een nieuw uniform nadat agenten geklaagd hadden niet snel genoeg hierin te kunnen bewegen en het te soft er uit zag. Zij wilden (en krijgen) een ''actiepak'' dat meer gezag uitstraalt. Kantoormedewerkers en bij ceremoniële bijeenkomsten zullen wel nog het oude uniform blijven zien.Wie: 
nn

Deze gaten waren er al eerder. Het zijn boorgaten om de vloeistof te kunnen injecteren, omdat ze dit niet in de staart konden doen. De boorgaten zijn helaas te diep en heeft waarschijnlijk een gedeelte van de longgedeelte geraakt. Die mensen die later gekomen zijn, die in witte pakken, was om een tweede injectie toe te dienen via dezelfde gaten. "Bron" kreeg dit te horen via een telefoontje, maar het is inmiddels ook al bevestigd door getuigen in de media. Het is Methanol geweest. Methanol is giftig doordat deze stof door het enzym alcoholdehydrogenase in de lever omgezet wordt in formaldehyde.Boeren gebruiken het ook wel eens, stiekem, om zijn zieke dieren dood te maken zonder tussenkomst veearts.
Dolfinarium haar dierenartsen/biologen hadden de gaten geboord om de injectie te kunnen toedienen, de staart was te gevaarlijk. Tweede injectie hebben zij ook niet willen doen. De boorgaten zijn wel te diep en te veel, weet wel dat er schade was aan het longgebied.
Een normale dodelijke injectie werkt niet bij de Bultrug. Het moet in de bloedbaan naar het hart en de hersenen gaan. Om het dier snel te kunnen afmaken is deze rommel, dit gif, de snelste en meeste gemakkelijke manier. Al is het wel heel pijnlijk, het is wel direct dodelijk. Vandaar dat ik ook heel benieuwd ben naar nog meer foto's.
..Lenie het Hart had het er over dat de ziekelijke ingreep zelf ook gefilmt is. Ik hoop eigenlijk dat zij die beelden snel vrij geeft zodat de wereld kan zien hoe vreselijk dit dier heeft moeten lijden.
Weet ook al wat Naturalis als doodsoorzaak gaat geven..combi leeftijd, stress, te veel druk op ingewanden/organen en de eerste injectie."Wie: 
nn

Voor de duidelijkheid, dat spuitje is gegeven door een dierenarts van het Dolfinarium. Ecomare heeft daar niets meer mee te maken gehad. Dus als het gaat om de euthenasie van de bultrug, waren verfbommen bij het Dolfinarium toepasselijker geweest. Ecomare heeft zich juist, samen met de KNRM, bezig gehouden met diverse reddingspogingen. Met al hun beste bedoelingen (en ja, ook zij zijn voorstander van betere richtlijnen over hoe met dit soort zaken om te gaan)Wie: 
nn

@ Ecomare , wie heeft de Texelse burgermeester het advies gegeven dat de Bultrug in kwestie niet meer te redden was??
Enige betrokkenheid bij de dood van 'Johanna' kan niet ontkent worden.
Maar wel eens met het feit dat er zsm een Protocol moet komen omtrent Strandingen. En daarvoor moeten alle partijen bij betrokken worden, OOK Ecomare.


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech