Link tussen terreurverdachte Duitsland en extreem-rechts Nederland

Nieuws, gepost door: nn op 01/12/2011 12:12:58

Wanneer: 01/12/2011 - 00:58

De bekende Nederlandse rechts-extremisten Constant Kusters en Tim Mudde hebben zes jaar geleden opgetreden op een festival dat georganiseerd was door de Duitser Ralf Wohlleben. Deze 36-jarige man is gisteren in Jena aangehouden op verdenking van medeplichtigheid bij een serie neonazi-moorden door de Nationaal-Socialistische Ondergrondse (NSU).
--------------------------------------------

NOS: http://nos.nl/artikel/318160-link-duitse-terreurverdachte-met-nederland....
Toegevoegd: woensdag 30 nov 2011, 17:45
Update: woensdag 30 nov 2011, 20:05

Door redacteur Rinke van den Brink
---------------------------------------------
Wohlleben is een oud-politicus van de Nationaldemokratische Partei Deutschlands (NPD). In 2000 werd hij veroordeeld wegens openlijke geweldpleging. Desondanks werd hij in 2002 vicevoorzitter en woordvoerder van de NPD in de deelstaat Thüringen. Ook zat hij in het landelijke partijbestuur.

In 2007 werd hij wederom veroordeeld, dit keer voor bedreiging en belediging. Een jaar later legde hij zijn vicevoorzitterschap van de NPD neer.
Spreker

Op 11 juni 2005, toen Wohlleben kandidaat was bij de Bondsdagverkiezingen voor de NPD, organiseerde hij in Jena het eerste Fest der Völker, een rechtsrockfestival. Het festival draagt dezelfde naam als het eerste deel van het drieluik Olympia, de film die Leni Riefenstahl wijdde aan de Olympische Spelen van 1936 in Berlijn.

Constant Kusters, de voorzitter van de Nederlandse Volksunie (NVU), was een van de sprekers op het festival, dat honderden neonazi's trok. Behalve Kusters spraken daar een reeks bekende Europese neofascisten en rechts-extremisten van radicale antisemitische bewegingen onder meer uit Roemenië en Bulgarije. Ook traden er bands op uit het neonazi-circuit.

De NVU-voorman bevestigt dat hij destijds in Jena het woord voerde. "Maar ik weet niet of Wohlleben dat georganiseerd had. Ik ken hem niet." Kusters ergert zich aan de berichtgeving over de NSU. "Wat is de rol van de veiligheidsdiensten in die zaak? Zijn er al veroordelingen? Hoe hebben die moorden kunnen gebeuren terwijl de veiligheidsdienst mensen in en om die NSU had zitten?"
Optreden

Behalve Kusters gaf ook Tim Mudde, een andere veteraan uit het Nederlandse extreem-rechtse milieu, acte de présence. Mudde, onder meer oud-secretaris van de CP'86 en kaderlid van Voorpost, trad er op met zijn band Brigade M.

Tags: Extreem-rechts racisme terrorisme


Wie: 
nn

Volgens docu op Youtube is de belangrijkste geheime dienst van de BRD opgericht door Nazi oorlogs misdadigers met ( deels onvrijwillige - zie docu ) medewerking van de CIA die volgens docu geen enkele controle uitoefende op die gang van zaken.
http://www.youtube.com/watch?v=IKlQGKg1sa4
Als dat waar is dan waren er helemaal geen infiltranten van rechts nodig in die geheime dienst van de BRD ? Die docu is bepaald niet nieuw.


>Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels en is verplaatst naar het forum.

>Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels en is verplaatst naar het forum.

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech