english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
Aanvallen op de Rabobank
Kameraad - 22.02.2011 16:39

Wij eisen de volgende aanvallen op, gericht tegen Rabobank. De reden dat wij de aanval hebben gevoerd en door zullen voeren is dat rabobank een systeem vertegenwoordigd. Een systeem die boven een gemeenschap heerst en verdeeld en uitmoord!

Voorlopige verklaring Samenzwering van de Vuurcellen, Dutch Cell

Wij eisen de volgende aanvallen op, gericht tegen Rabobank. De reden dat wij de aanval hebben gevoerd en door zullen voeren is dat rabobank een systeem vertegenwoordigd. Een systeem die boven een gemeenschap heerst en verdeeld en uitmoord!

Beleggingen in wapenindustrie

Het is een bekend feit dat rabobank belegd in de wapenindustrie die onmoreel mensen tegen elkaar uit laat spelen en het bloed wat eruit vloeit daarop te verdienen. Een wapenindustrie die wapens levert aan landen(zelfs Nederland) die de wapens weer tegen een gemeenschap gebruikt(politie & defensie o.a. in Nederland).
Een wapenindustrie die bommen heeft laten vallen op kinderen, baby's, gezinnen, dieren o.a. in Palestina.

Rabobank noemt dit verantwoordt ondernemen, en tevens halen wij Shell, ING, ABN-Amro, Randstad maar ook bij. Al deze genoemde systeem vertegnwoordigers staan voorop in hun optiek dat ze verantwoordt ondernemen.

De aanvallen op Rabobank noemen wij verantwoordt ondernemen!! De toekomstige aanvallen op Shell, ING, ABN-Amro, Randstad zullen deze bedrijven ter verantwoording roepen!!

In Egypte, Tunesie, Algerije, Libie, zijn de boven genoemde bedrijven en/of dochter ondernemingen al aangevallen die opgeroepen zijn door Splinter cellen van de Vuur. Een waarheid die niet wordt vrijgegeven door de vertegenwoordigers van het ssyteem. Dat laat onze internationale sterke solidariteit zien.


Samenzering van de Vuurcellen, Dutch CellEng;

Preliminary Statement Conspiracy of Cells of Fire, Dutch Cell

We demand the following attacks directed against Rabobank. The reason we have conducted the attack and will implement a system that represented Rabobank. A system that reigns over a community and distributed and murdering!

Investments in arms industry

It is a known fact that Rabobank invested in the arms industry onmoral people play against each other and let the blood that flows out to earn them. An arms industry that supplies weapons to countries (even the Netherlands) that arms again against a community uses (including defense and police in the Netherlands).
The arms industry has dropped bombs on children, babies, families, animals, including in Palestine.

Rabobank calls this justifies action, and we also get Shell, ING, ABN-Amro, Randstad. All these mentioned fascists company's of the system are paramount in their view that they justify the action.

The attacks on Rabobank justify what we call action! Future attacks on Shell, ING, ABN-Amro, Randstad these companies accountable!

In Egypt, Tunisia, Algeria, Libya, the above mentioned companies and / or subsidiaries that have been attacked by splinter cells called the Fire. A truth that is not released by the representatives of the syteem. This shows our strong international solidarity.


Conspiracy of Cells of Fire, Dutch Cell
 

Lees meer over: anti-fascisme / racisme antimilitarisme natuur, dier en mens vrijheid, repressie & mensenrechten wereldcrisis

aanvullingen
uit dit artikel zijn aanvullingen verplaatst naar de ruispagina
uit dit artikel zijn aanvullingen verwijderd, zie spelregels
Aanvallen gestart in juni 2010 
Samenzwering van de Vuurcellen - 22.02.2011 16:48

Onze aanvallen zijn we gestart in juni 2010. Our attacks started in june 2010.Samenzwering van de Vuurcellen, Dutch Cell
Attack started june 2010 
comrade - 22.02.2011 18:34
Attack started june 2010verklaring brand 
nn - 22.02.2011 20:30

En gisteren heeft de politie bekendgemaakt ontdekt te hebben dat de brand in het rabobank-kantoor is aangestoken. Toeval dat de verklaring een dag later komt?

 http://www.trouw.nl/nieuws/nederland/article3435166.ece/Brand_hoofdkantoor_Rabobank_aangestoken.html

Verder weet ik niet wat ik van deze verklaring moet denken, krijg er ook een raar gevoel bij. Lijkt me dat als je zoveel moeite zou doen om bedrijven aan te vallen je ook wel wat meer tijd in je verklaring zou steken.
cyberaanval 
nn - 22.02.2011 21:32

Kijk eens aan:

 http://www.nu.nl/algemeen/2453108/rabobank-doet-aangifte-cyberaanval.html

Dit is toch echt niet zo makkelijk om met een paar individuen voor elkaar te krijgen.
gramaatika fasist 
NN - 22.02.2011 22:42

jezus wat een gezeur,
ja het kan de aivd zijn, het kan ook een nederlandse tak zijn van vuurcellen.

maar om nou meteen te gaan denken dat taalfouten de aanwijzing is hiervoor vind ik wel erg slecht en nederlands!

hier en daar is revolutie, beter hou je op met zeiken.

sommige mensen voelen zich wel betrokken

vandaag weer? 
nn - 23.02.2011 02:57

ik fietste vandaag langs het hoofdkantoor in Utrecht, en er stonden weer brandweerwagens met sirene. Er kwam ook een aanrijden.

Was dit ook "jullie" werk?


Website: http://www.rtvutrecht.nl/nieuws/333958
 
N.I 
nn - 23.02.2011 03:10

welke aanvallen claimen jullie precies?

taalgebruik 
dinges - 23.02.2011 08:06

Kom op zeg; het gaat niet zozeer om taalfoutjes, maar bovengaande is zowel in het NL als in het Engels duidelijk afkomstig uit de koker van een of ander Babelfish-achtig programmaatje.

Maar enfin, geloof rustig wat je wilt. Tekenend mag inderdaad heten dat er niet eens wordt vermeld wt er nu wordt geclaimd. Die recente branden, of de DOS-aanval, of beide? ("Wij eisen de volgende aanvallen op," o ja, welke dan? Of die nog komen moeten?)

(Tekenend in dit opzicht mag tevens heten dat zelfs in Griekenland die zogeheten Vuurcellen of hoe de naam ook wordt vertaald een uiterst schimmig clubje zijn, die het prima als overheidsprovocatie zouden doen, een bedenking die dan ook niet weinig wordt gehoord, juist in "insiders"-kring. Vraag je eens af waarom iedere in de verste verte radicalere actie in diverse landen pakweg het afgelopen jaar prompt in de schoenen van zogeheten "anarchisten" -- u weet wel, brrr! -- wordt geschoven door betreffende overheden, of die betiteling nu kant of wal raakt of niet. Mysterieuze bompakketjes her en der en zo, ken jij een beweging vandaag de dag waaruit deze logischerwijze zouden kunnen voortkomen? Ik dus niet. Wanneer zo'n actiegroep uit het niets lijkt te komen, zonder enig bekend draagvlak in de onderliggende beweging, is het altijd goed je even drie keer op het hoofd te krabben. En vergeet niet dat juist in Griekenland zo'n "strategie van de spanning" bepaald niet uit de lucht zou komen vallen, maar daarentegen bepaald een "rijke" traditie heeft, excusez le mot. Noch in Itali uiteraard, waar een deel van dergelijke bompakketten meen ik werden afgeleverd, en waar de term nota bene vandaan komt.

Of denk in Nederland alleen al aan iets onbenulligs zoals hoe het wat verdergaande studentenprotest onlangs in Den Haag al *van te voren* werd toegeschreven aan zogeheten anarchisten, en, of all things, de AFA! Het bekt wel lekker natuurlijk zo als schrikbeeld voor het slapengaan, toegegeven. En werd dan ook klakkeloos overgenomen door de vaderlandsche pers, tot en met de fucking LSVB aan toe.)

Maar enfin, hier zouden we dus moeten geloven dat wat would-be revolutionairen die noch het Nederlands noch het Engels machtig zijn maar hiertoe aangewezen zijn op wat lullige online vertaalprogramma's (maar in enig origineel dat eraan ten grondslag mag liggen toch al niet bijster veel te melden hebben) het in zich hebben gekregen de Nederlandse Rabobank als doelwit uit te kiezen, en hierbij in wat voor taal dan ook niet eens de moeite nemen eventjes helder uit te leggen wat er nu eigenlijk wordt opgeist, maar in plaats daarvan met wat holle standaard-frasen aan komen zetten. Jaja. Een betoog als dit zal het volk vast wel de ogen openen aangaande diverse dwarsverbanden, denkt u ook niet? (En daarbij weer, enige aanvallen op diverse bedrijven in Noord-Afrika zelf, voor zover die er daadwerkelijk zouden zijn geweest, zouden eraan zijn te danken dat ze "opgeroepen zijn door Splinter cellen van de Vuur"? Pardon, wablief? Maar goed, aan zelfoverschatting heeft het de zichzelf respecterende revolutionair nooit ontbroken. Ja hoor, zonder genoemde schimmige en hoe dan ook uiterst marginale groepering zou in Noord-Afrika alles nog bij hetzelfde zijn.)

Verveelde puber of mogelijk AIVD'er of CID'er of aanverwant, zoiets stel ik me er wel bij voor ja. Mij persoonlijk dunkt eerlijk gezegd dat iemand idd. wat ronkende verklaringen uit pak 'm beet het Grieks door een vertaalmachine heeft gegooid, en daarbij mogelijk wat steekwoorden heeft vervangen door meer toepasselijke. Leuke grap wel, het had alleen met iets meer aandacht kunnen gebeuren teneinde te overtuigen.

(Niet uit te sluiten valt natuurlijk dat er idd. wat geflipte wannabe-revolutionairen aan het werk zijn. Puntje 2 zou dan worden dat die branden alweer wat ouder zijn geloof ik, niet erg tijdig dan zo'n verklaring, wel?

Of zou het toch enkel op die DOS-aanval slaan, althans uit de berichtgeving maak ik op dat het wel iets dergelijks geweest moet zijn? Daar zijn als "radicaal" actiemiddel al de nodige kanttekeningen bij geplaatst, dacht ik zo, en dat al jaren, niet in de laatste plaats door degenen die ooit met het concept als actiemiddel kwamen aanzetten.)

Maar goed, mensen, laat je toch niet zo gemakkelijk op de kast jagen. En laat je geilheid over een of andere vermeende aanslag je kritisch denkvermogen aangaande verklaringen daaromtrent niet in de weg staan. Juist in dit internet-tijdperk kan iedereen natuurlijk wel wat googlen en claimen. Waarvan akte. Dat mensen evengoed bereid zijn er klakkeloos voor te vallen geeft wel aan hoe gemakkelijk dergelijke provocaties kunnen verlopen. Het argument hierboven dat het niet uitmaakt of ze kennelijk enig idee hebben waar ze het over hebben, en hoe ze dit kunnen overbrengen, vond ik wat dat betreft ook wel weer ijzersterk.

Overigens zijn bij mijn weten die Vuurcellen meer bedreven in het schrijven van oeverloze doorwrochte verklaringen met het nodige klassieke revolutionaire elan, niet dit soort kinderwerk. Dus ook daar lijkt al iets niet te kloppen.

Maar enfin, ik zie de krantenkoppen vandaag alweer tegemoet. "De bekende krakers/anarchistensite Indymedia claimt dat...", etc. Huiszoekinkje hier en daar met enige mazzel, wat logfiles her en der gevorderd, enzovoort. Wat dat betreft dan een geslaagde grap, hoewel je zou mogen hopen dat zelfs dergelijke media laat staan overheden e.e.a. met een korrel zout nemen in afwachting van concretere aanwijzingen. Al was het dan maar een verklaring die wel hout snijdt.
nb 
dinges - 23.02.2011 08:34

nb Als we de NRC op  http://www.nrc.nl/nieuws/2011/02/21/brand-hoofdkantoor-rabobank-aangestoken/ mogen geloven, zou de recente brand bij de Rabobank, waarvan maandag werd gesteld dat deze was aangestoken, afgelopen vrijdag hebben gewoed.

Dan zou bovenstaande verklaring dus tot de late dinsdagmiddag nadat dit bekend werd op zich hebben laten wachten. Juist.

Eerdere branden vonden kennelijk plaats in juni en oktober van vorig jaar, waarvan in elk geval die in oktober tevens zou zijn aangestoken. Indien dit nu betrekking zou hebben op de opstanden in Noord-Afrika en het Midden-Oosten, dan moeten de daders wel over een zr vooruitziende blik hebben beschikt.

Maar goed, wie weet gaat het nog steeds enkel over die DOS-aanval van afgelopen weekend (  http://www.nrc.nl/nieuws/2011/02/22/website-rabobank-afgelopen-weekend-plat-door-aanval/ ). Ik blijf er voorlopig bij dat we het helemaal nergens over hebben.
eerder op indymedia 
nn - 23.02.2011 10:29

Samenzwering van de Vuurcellen(afdeling Nederland)
 http://www.indymedia.nl/nl/2011/01/72982.shtml
& ook de media heeft het opgevangen 
NN - 23.02.2011 16:32

 http://www.nu.nl/algemeen/2453704/brand-en-cyberaanval-bij-rabobank-opgeeist.html
Aanvallen op de Rabobank 
Judas Joker - 25.02.2011 05:40

Jep BELEGGEN IN WAPENINDUSTRIE is ziek. Dat dat mogelijk is.
En ook dat onze pensioenfondsen zaken doen met de Carlysle-groep:
 http://www.anarchiel.com/display/medeplichtig_aan_oorlogsmisdaden

De BOODSCHAP van deze groep is echter knap waardeloos: een rommelig statement, meer dan enige losse flodders zijn het niet echt. Wie ik erbij wil halen zijn niet enige afzonderlijke multinationals maar de Bilderberggroep, als kapifalistische elite die op de achtergrond grote processen beinvloed middels een netwerk van mensen met beslissingsmacht. Gelukkig hebben zij nu een eigen website:
www.bilderbergmeetings.org
Kijk zelf wie daar komen!

"Het is trouwens nog erg twijfelachtig of de Griekse Vuurcellensamenzwering eigenlijk wel anarchistisch genoemd kan worden"
In mijn DEFINITIE zijn dit geen raszuivere anarchisten:
 http://www.anarchiel.com/display/anarchie_voor_dummies
De mensen die dit gedaan hebben nemen namelijk geen PERSOONLUKKE VERANTWOORDELUKHEID voor deze actie, maar verschuilen zich achter een organisatie die zij anarchistisch wagen te noemen.

"Het is en blijft mogelijk dat de dader wel degelijk een anarchist is. De tijd zal het leren."
Ik hoop dat deze mensen wat gaan bijleren en wel in contact durven treden.

Het zijn eigenlijk gewoon anti's. En terroristen. Volgens deze definitie kan je de banken ook medeplichtig noemen met terrorisme, maar deze groep is het ook en daarmee contra-productief in het verspreiden van bewustzijn dat ertoe kan leiden dat we dit systeem niet meer ondersteunen. Door er niet aan mee te doen.

Een anarchist claimt zelfbeschikkingsrecht met het natuurrecht om zichzelf te verdedigen tegen iemand die hem persoonlijk aanvalt. Dit is dus wat anders dan geweld tegen anderen gebruiken zoals deze groep doet. Gesteld kan worden dat deze bank handelt in geweld, edoch het bestrijden ervan door geweld werkt contra-productief. Ik ben tegen het actief gebruiken van geweld, omdat het geweld legitimeert. Dat is het grote probleem want dat geweld, of scherper gesteld de DWANG in het systeem, daar moeten we vanaf.
Echte VRIJHEID geschiedt op basis van vrijwilligheid.

Het is veeleer een KENNIS-CRISIS, op 3 gebieden:
1. er is amper kennis over de achtergrond, organisatie en uitwerking van het wereldwijde kapitalistische systeem
2. er is weinig kennis over allerlei alternatieven, vooral omdat deze amper aandacht krijgen in de massa-media
3. we zijn elkaar tijdens de concurrentieslag een btje uit het oog verloren.
Laten we DAAR vooral op focussen en in contact daarover treden.
De achtergronden onderzoeken en daarover communiceren op heldere en zelfs ludiekere manieren:
 http://www.youtube.com/watch?v=58OfYVYsrUM

K.O. als ik zo tegen deze groep anti's ben, wat dan WEL?
Mijn analyse is dat het systeem zichzelf opblaast: zij trekt steeds meer geld naar zich toe, oftewel arbeid, oftewel tijd van mensen omdat het kapitalisme MOET groeien middels het dogma van economische groei.

Het gaat om BIJLiCHTing van dit proces zodat meer mensen in de gaten krijgen hoe het geld-spel gespeeld wordt.
Alsmede om PROMOTIE van alternatieven die wel kunnen werken in voorspoed voor allen in plaats van maximale winst voor een elite.
Een VERZAMELPUNT van nieuwe media: dus alternatief nieuws en nieuws over alternatieven =
www.nieuwemedianieuws.nl

@ Conspiracy Cells of Fire
The statement sucks... Please go home, do homework and leave us alone!
 http://www.anarchiel.com/stortplaats/toon/errico_malatesta_anarchy_1891

POWER to the PEACEFUL:
 http://plakkaattraktaat.blogspot.com/2010/10/power-to-peaceful-update.html
 http://2.bp.blogspot.com/_UV8ODogh4yE/TMnADdhpNjI/AAAAAAAAASM/hVemnsR_XCg/s1600/PP.eng.1a.jpg

verdere achtergrond EN DISCUSSIE! over anarchie? SJEK:
 http://www.anarchiel.com/display/anarchie_in_griekenland


Website: http://www.nieuwemedianieuws.nl
 
aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.