english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creëren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
Rechtzaak Wilder en zijn fascistische PVV
nn - 10.10.2010 17:03

Wilders en de door zijn in kaart gebrachte zogenaamd “Politiek proces”:

Wilders en zijn Fascistische Nationaalsocialistische “Partij Voor de Vrijheid” moet worden berecht voor de aanval op de grondwet, aanval op de democratie in Nederland, discriminatie, haatzaaien en uitsluiting(PVV sluit meer mensen uit dan de meesten denken).


Wilders en de door zijn in kaart gebrachte zogenaamd “Politiek proces”:

Wilders en zijn Fascistische Nationaalsocialistische “Partij Voor de Vrijheid” moet worden berecht voor de aanval op de grondwet, aanval op de democratie in Nederland, discriminatie, haatzaaien en uitsluiting(PVV sluit meer mensen uit dan de meesten denken).

Het is een aanval op de grondwet en democratie, omdat:

De PVV geen partij is maar een beweging. De Partij Voor de Vrijheid heeft een nieuw partijstructuur geďntroduceerd in het Nederlandse politieke bestel. Het heeft slechts ruimte voor 1 lid, zelfs het politieke kader mag geen partijlid worden. Dat straalt een fascistische karakter uit. Omdat het een 1 lid heeft in de PVV(Wilders wet is de wet) heeft dit enorme gevolgen voor de democratie in Nederland. Zo staat er in de grondwet dat een politieke partij verplicht haar leden de mogelijkheid geven om mee te laten vergaderen en mee te laten beslissen over diverse partijzaken. Ook moet de partijleiding verantwoording af kunnen leggen aan haar leden.

Bij de PVV, die immers slechts 1 lid heeft, ontstaat hierbij een gevaarlijke situatie. Wilders is in de mogelijkheid om de hele partij(beweging)lijn alleen te bepalen en hij hoeft aan niemand verantwoording af te leggen over zijn doen en laten. Wilders zal ongetwijfeld de mensen die voor de PVV in de Tweede Kamer en het Europees Parlement zitten mee laten beslissen over de gang van zaken binnen de “partij(beweging)”, maar aan het einde van de dag is alleen de wil van Wilders “modern fascisme”. Volgens de kieswet kunnen echter alleen verenigingen meedoen aan de Tweede Kamerverkiezingen. Om in 2006 mee te mogen doen aan landelijke verkiezingen richt Geert Wilders samen met de stichting Groep Wilders de vereniging Groep Wilders op. Wederom staat in de statuten dat Wilders het enige bestuurslid is. Wettelijk gezien moet een vereniging 2 oprichters en 1 lid hebben, dat alle 3 deze factoren 100% Wilders zijn maakt in deze kennelijk niet uit en dat het ondemocratisch is.


Wilders en de PVV maakt zich schuldig aan discriminatie, haatzaaien, uitsluiting van bevolkingsgroepen en fascisme, want:

Wilders maakt zich zeker schuldig aan (door zijn uitspraken en de film Fitna wat zijkleppen creëertt op de meeste mensen die op Wilders-PVV hebbengestemdt) discriminatie, haatzaaien, uitsluiting. Want hij sluit mensen uit omdat Wilders grijpt het bestaan van vergelijkbare misstanden in andere ‘Islamitische landen’ aan als argument om alles dat iets met de Islam te maken heeft, stelselmatig buiten te sluiten, te discrimineren en het opzetten van haat tegen een bevolkingsgroep, politieke tegenstanders en dat past hij toe in zijn wil.

Dat maakt Wilders en zijn beweging PVV ondemocratisch en fascistisch die een zieke ideologie aan overhoudt dat in strijd is met de grondwet in Nederland en Europa waarmee ik Wilders associeer tussen een persoon die Europa(toen de Europese Unie nog niet bestond) in de jaren 30' op soortgelijke wijze een haat creëerde tegen Joden, gehandicapten, intellectuelen, mannen die op mannen vallen, vrouwen die op vrouwen vallen, politieke tegenstanders(communisten, anarchisten, (linkse) activisten, partizanen), Roma zigeuners.

Wat ik merk is wat er in Europa gebeurt op dit moment is dat er grote verschuivingen zijn wat maatschappelijk(e) onrust(en) teweeg brengt dat grote veranderingen in politiek(linkse&rechtse politieke klimaat) gaan komen en er al zijn(zie ontwikkelingen rond het uitzetten van Roma zigeuners, vluchtelingen, immigranten in Frankrijk, Engeland, Duitsland(opkomst rechtse partij “Die Freiheit”Griekenlandndd(economische onrust, fascistische regeringItaliëiëe(fascist Berlusconi, uitzetbeleid vluchtelingen&Roma zigeunergettotto vorming onder Roma zigeuners, Nederland(Wilders en zijn PVV, verkiezingen 9 juni 2010, maatschappelijke onrust die wordt gekweekt door rechts), Denemarken(Deense model-poltieke ontwikkelingen), Spanje(vreemdelingenbeleid) en zo kan ik wel doorgaan.

Er is wel verzet maar wat me zorgen geeft is dat het niet massaal is. Juist daardoor is het belangrijk dat Wilders en zelfs de PVV(ik heb het niet over de PVV stemmers) worden gestraft om een boodschap te laten zien dat “iedereen” verantwoordelijk wordt gesteld op zijn daden volgens de grondwet.


Om mijn mening(aangevuld door artikelen in de media en ook meningen van anderen te gebruiken) te ondersteunen wat Wilders/PVV fascistisch maakt neem ik als voorbeeld over de meest besproken “de stadscommando's”. “Met de stadscommando's” heeft de PVV een begrip gelanceerd waar eigenlijk door iedereen zelf invulling aan kan worden gegeven. Waar de ene persoon wel een stadscommandootje of twee bij de speeltuin kan gebruiken, ziet een ander de uitgelezen kans om een troep stadscommando’s vijf hangjongeren alle hoeken van Nederland te laten zien. Wat raar is is dat iedereen haar mening klaarheeft over de stadscommando’s maar dat vrijwel niemand zich afvraagt wat het eigenlijk zijn. De PVV zelf geeft in ieder geval geen duidelijkheid over wat stadscommando’s eigenlijk zijn. En dat is wel zo handig, want zo wordt de stadscommando een begrip waar ontevreden mensen oplossingen voor hun problemen op kunnen projecteren.

In een onlangs gepubliceerd onderzoek van antifascistische Onderzoeksgroep Kafka wordt bekend gemaakt dat PVV kopstuk Raymond de Roon ook vroeger al betrokken was bij een extreem rechtse organisatie. De Roon was lid en bestuurslid van de Nationale Veiligheids Brigade(een knokploeg in oprichting uit kringen van (ex) NSB'ers-Nationaal Socialistische Beweging van Anton Mussert die (ex) militairen, (oud) marechaussees, gewezen politieagenten zocht om Nederland te verlossen van “Ordeloosheid en gezagsondermijning”. Maar wat bedoeld Raymond de Roon met deze ordeloosheid en gezagsondermijning? Een brief die Raymond de Roon schreef aan het extreem rechtse tijdschrift “De Vrije Pers” wordt duidelijk dat linkse groeperingen worden bedoeld:

“Wij zijn van mening, dat indien aan deze ontwikkeling geen halt wordt toegeroepen, de zwijgende meerderheid er toe gedwongen zal worden het parlementair-democratische stelsel tijdelijk buiten werking te doen stellen om langs buitenparlementaire weg tot een krachtig bewind te geraken. “Een goed voorbeeld van hoe “de zwijgende meerderheid”. Langs de democratie zou moeten werken is volgens Raymond de Roon het dictatoriale kolonelsregime in Griekenland”.

Het idee van de Nationale Veiligeheids Brigade kan worden gezien als de voorloper van de stadscommando's, het paradepaardje van Raymond de Roon. De NVB was opgericht als paramilitaire knokploeg die Nederland moet helpen met het lozen van ongewenste elementen en de stadscommando's laten wat dat betreft ook weinig aan de verbeelding over.

Door dit soort in hun optiek(de PVV) fascistische ideologie bevestigd dat Wilders en de PVV gevaarlijk is en dat zijn(Wilders)/hun(PVV) uitspraken, daden ( fascistisch, rascisme, discriminatie, haatzaaien, Fitna, oorlogzuchtig, ondemocratisch en een aanvaller is op de grondwet) onmoreel is die als bewijzen worden gebruikt en het ook ondersteund. Dat hij wordt berecht en schuldig wordt bevonden is nog maar de vraag, want door het een de in kaart gebrachte “politiek proces” door Wilders(al vanaf dag 1!) zijn de rechters en de Openbaar Ministerie extra voorzichting, het kan het poltieke klimaat in Nederland der matig beinvloeden dat het grote gevolgen heeft in de Nederlandse maatschappij wat me zorgen baart.


bron: Wilders sluit ook jou uit.nl

 

Lees meer over: anti-fascisme / racisme europa vrijheid, repressie & mensenrechten

aanvullingen
uit dit artikel zijn aanvullingen verplaatst naar de ruispagina
verbanden 
MM - 10.10.2010 17:41

"...die (ex) militairen, (oud) marechaussees, gewezen politieagenten zocht om Nederland te verlossen van “Ordeloosheid en gezagsondermijning”..."

Zelfde dus als het voorbereidende werk van Jonge Fortuynisten uit Utrecht en Leiden met Edmund Burke Stichting en ex-commandos en wannabe militairen met medicijnen maffia en wapenindsutrie van USA en Delft/Eindhoven met hun liasons en Cowenbergs 'war on terror'.
duidelijheid over bron 
Wilders Sluit Ook Jou Uit - 10.10.2010 19:39

Even alle duidelijkheid over de bronvermelding. Het stuk is niet geschreven door Wilders Sluit Ook Jou Uit maar alleen het onderste stukje van het artikel over stadscommando's komt van de site www.wilderssluitookjouuit.nl
tip 
nn - 10.10.2010 19:49

ravagedigitaal
Bron? 
bzrp - 10.10.2010 19:49

Ondanks de zogenaamde bronvermelding hierboven, vind ik dit stukje helemaal niet terug op  http://wilderssluitookjouuit.nl/ . Zou me ook verbazen, hoewel ze nooit een blad voor de mond nemen, lijkt me dit gewoon niet hun stijl.

Zomaar wat aanzwammen kun je ook gewoon op eigen titel doen, natuurlijk.
excuses 
schrijver - 10.10.2010 20:10

excuses voor het ongemak. Om het even duidelijk te maken en hierbij nogmaals excuses. Alleen en met nadruk op Alleen! het artikel over "de stadscommando's" komt van Wilderssluitookjouuit.nl.


uiterst relevant! 
Mio Mobilus - 10.10.2010 22:48

Tsja; is het dan weer als de oude tijden dat mensen tegenwoordig moeten onderduiken voor dit gespuis?

Bart Jan Spruyt lag aan de wieg van Wilders partij samen met Neo-Cons op de achtergrond als Bolkestijn. Maar zelfs Bart Jan had helemaal niets te zeggen in deze anti-burger democratie partij, dus uiteindelijk trok hij zich ook maar terug. Dezelfde Bart Jan Spruyt die aan het hoofd stond van de internet manipulatie cursusjes van Edmund Dante/ Burka Stichting waaronder de kogelbrief bedreiging die hun Führer Wilders inkopte als van links Indymedia gespuis. En wie weet wat voor bedreigingen nog meer van hun kant kwamen om het klimaat in NL politiek te verzieken en misschien wel meer dan dat, vanwege hun banden met ex-commandos en soortgelijks.
De Leidse denktank van Geert Wilders 
Mio Mobilus - 10.10.2010 22:53

Andere mensen hebben niet stilgezeten de laatste jaren, hier een onderzoekje naar de samenzweerders:
 http://www.passagenproject.com/conservatisme.html
(komt overigens overeen met mijn bevindingen van jaren terug)
Niet alleen de PVV sluit mensen uit 
Just me - 15.10.2010 14:37

Ok, de PVV wil mensen uit sluiten en ze zeggen dat ze voor de vrijheid staan en tegelijkertijd willen ze mensen hun vrijheid ontnemen om b.v. hoofddoekjes te dragen, beetje tegenstrijdig natuurlijk... en dan te bedenken dat de hoofddoekjes in de jaren 70 mode waren ook hier in Nederland, ook de koningin zal kopvoddentax moeten gaan betalen als ze een hoedje wil opzetten.... ben benieuwd welke arme drommel dit aan H.M. moet gaan vertellen hahahha.

Maar goed, we hebben nu 5 kabinetten CDA gehad wat als resultaat had dat de armen, zieken en minder gedrevenen zijn uitgesloten van zorg, eten, water en energie, sterker nog als je eten belangrijker vind dan het betalen van je zorg premie dan ben je crimineel en krijg je een rekening van het CJIB op je deurmat waar je geen bezwaar tegen kan maken of waar een rechter aan te pas is gekomen.

Wat dat betreft is het niet zo vreemd dat het CDA met de PVV verder wilde, want die partijen ontlopen elkaar niet zo gek veel, en laten we het over de PVDA maar niet hebben want die hebben ook niet veel gedaan voor de arbeider of in sociaal opzicht.
aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.