english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creëren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
A*dam: SKSU kraakt twee panden in de sneeuw
Studenten Kraakspreekuur - 22.12.2009 13:37

Zelfs in de kerstperiode wanneer de consumptiedrift de fijne kerstgedachten vervangt voor geldzucht, bestaat er woningnood in Amsterdam. Onder het mom van: de beste kerstsgedachte is dat iedereen een dak boven zijn hoofd heeft, heeft het Studenten Kraakspreekuur (SKSU) afgelopen zondag 20 december 17 jongeren aan een huis geholpen in Amsterdam.

Spullen worden de panden in gedragen
Spullen worden de panden in gedragen

spullen worden nog steeds de panden in gedragen
spullen worden nog steeds de panden in gedragen

De eerste kraak vond om 14.00 uur plaats aan de Utrechtsedwarsstraat 146,148 & Achtergracht 27. Een groep van 15 studenten uit binnen en buitenland die in Amsterdam geen woning kunnen vinden hebben de panden gekraakt. De panden van eigenaar Pieksma Beheer B.V. worden al jaren niet meer bewoond en zijn binnen compleet ontdaan van alle voorzieningen. In de buurtbrief die aan de buurt is uitgedeeld vertellen de jongeren o.a. met de beste intenties de monumentale huizen weer bewoonbaar te gaan maken.

Vervolgens werd om 17.00 uur Javastraat 60 1+2 hoog gekraakt door 2 jongeren. Het pand is eigendom van de welbekende vastgoedfiguur Prud'homme de Lodder. De etages stonden tijden leeg omdat er beslag is gelegd op Prud'homme de Lodder zijn bezittingen en inkomen wegens schulden, hiernaast is het pand middels diverse constructies in eigendom gedeeld met andere vastgoedtypes. Vanwege het beslag wat op de panden is gelegd, heeft hij geen geld, laat staan de mogelijkheid om er iets mee te doen. Zolang die situatie voortduurt worden de etages dan ook niet bewoond. Omdat bewoning door mensen beter is dan door gruis en stof zijn de etages dan ook gekraakt. De buren reageerden erg enthousiast en de Turkse pizza boer op de begane grond draaide een top omzet door de vele aanwezige krakers.

Al met al weer een drukke zondag! Voor meer informatie over deze twee kraakacties of over kraken in het algemeen kan je contact met ons opnemen. De komende twee donderdagen (kerstavond en nieuwjaarsdag) houdt het SKSU geen fysiek spreekuur, maar wel telefonische spreekuur van 20.00 tot 21.30 uur. Hiernaast kan iedereen natuurlijk altijd een email sturen.

Studenten Kraakspreekuur
 studenten@squat.net
06-49249333 ← telefonische spreekuur
 http://www.sksu.nl/

- E-Mail: studenten@squat.net Website: http://www.sksu.nl/
 

Lees meer over: wonen/kraken

aanvullingen
uit dit artikel zijn aanvullingen verplaatst naar de ruispagina
Javastraat 60 
SPOK - 22.12.2009 17:10

Javastraat 60 1 en 2 hoog gekraakt van ROYAL INVEST VASTGOED (Prud'homme de Lodder) en K.H. SMIT STAMRECHT B.V. (Koert Hans Smit). Tja het gaat niet goed met Prudje, z’n bedrijfjes gaan een voor een failliet. Zo’n twee / drie jaar geleden was Prud’homme nog de (krotten)koning van de Javastraat. In rap tempo kocht hij in die tijd een hele trits vooral vervallen panden in deze straat. De zittende huurders hoefden er niet op te rekenen dat met deze nieuwe eigenaar eindelijk iets gedaan zal worden aan achterstallig onderhoud ed. aan hun woningen. Prud’homme de Lodder had hele andere plannen met de panden dan de redelijke verhuurder uithangen.

Via wel heel makkelijk verkregen stadvernieuwing vergunningen, afgegeven door Bouw en Woontoezicht Zeeburg, werden zittende bewoners uit hun woningen gepraat. Waar dat niet lukte was de Lodder niet te beroerd gemene trucs te gebruiken z’n panden leeg te krijgen om ze vervolgens op te knappen, splitsen en vervolgens als appartementen 'te koop' op de markt aan te bieden.

De belastingsdienst heeft in de afgelopen maanden beslag op veel van de panden van Prud’s panden gelegd. Gevolg hiervan is dat alles in de Prud’homme panden in de Javastraat stil is komen te liggen. De nieuwe aanblik van de Javastraat zijn lege panden en etages in afwachting van noodzakelijke werkzaamheden, half afgebouwde panden en etages of te koop aangeboden appartementen. De nog wel overgebleven bewoners maken hun huur over aan de Belastingdienst (beslag op de huurpenningen).

Als het zo doorgaat zal Prud’homme misschien wel gedwongen moeten verkopen om uit de schulden te komen. Maar Prud is niet helemaal op zn achterhoofd gevallen... Doormiddel van bijna niet te doorgronden mede eigenaarschap/erfpacht constructies aan te gaan met andere vastgoed types lijkt hij te proberen het een en ander veilig te stellen. Koert Hans Smit, voormalig financieel directeur van de Imca Group van Erik de Vlieger, is een van de vastgoed boys die Prud’homme aan de haak heeft geslagen. Verderop in de Javastraat wordt het nog gekker waar Prud’homme een zakelijke relatie is aangegaan voor vele panden met niemand minder dat ‘Dikke’ Charles Geerts die vorig jaar uit het 1012 gebied gekocht is door de gemeente Amsterdam wegens zijn vermeende criminele relaties. Miljoenen heeft Geerts van de gemeente ontvangen voor zijn panden in het Wallengebied van Amsterdam. Dit geld investeert Geerts nu dus onder andere in de Javastraat. Gemeente bedankt!

Meer info Prud ‘Homme de Lodder:
 http://www.speculanten.nl/node/78
en
 http://www.speculanten.nl/node/7

Meer info K.H. Smit:
 http://archief.fembusiness.nl/2003/04/05/nummer-14/Omslagverhaal-Erik-de-Vlieger-holt-zichzelf-voorbij.htm

Meer info Charles Geerts:
 http://www.speculanten.nl/node/64
en
 http://www.speculanten.nl/node/64spok publicaties:
 http://www.speculanten.nl

relevant? 
studenten kraakspreekuur - 24.12.2009 10:47

Bste nn,

Voor dergelijke vragen hebben wij het emailadres toegevoegd. Stuur en email en wij zullen snel antwoorden. Verder zouden wij het op prijs stellen als de updates op ons bericht gebruikt worden voor nieuws van bijvoorbeeld de bewoners van de hierboven gekraakte panden e.d. Dergelijke vragen of opmerkingen als de uwe bevatte geen nieuwswaarde, indymedia is daar dus niet juiste platvorm voor, email wel!

Grt, SKSU

E-Mail: studenten@squat.net
Website: http://www.sksu.nl/
 
aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.