Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Geen kraaksprekuur voor sans papiers 
nn - 23.12.2009 23:30

Laatst vroeg ik in Leiden aan iemand die er ALLES van af weet volgens mij waarom er niet voor sans paier wordt gekraakt. Haar argumenten :
1 ) omdat ze niet kunnen klussen ; 2 ) het is een te groot risico bij een ontruiming. Argument 2 ) lijkt redelijk maar wie zegt dat ze zo'n ontruiming moeten afwachten in het pand zelf ? Tot voor kort was het volgens mij duidelijk over het algemeen wanneer zo'n ontruiming zou gaan plaats vinden. O.k. dat is per januari a.s. mogelijk anders; ik ben geen kraker. Argument 1 ) need I say more ? Dat je kieskeurig moet zijn wie je binnen haalt in je pandje geen dealers geen junks bijv. lijkt me logisch.
Toch krijg ik de indruk dat ook zgn. illegalen niet welkom zijn; niet allen zij niet maar ook types die niet in dat kraak werledje lijken te passen wegens TE OUD bijv. Als aanvulling op mijn aanvulling over die elitaire studenten onder de titel " jullie deugen niet " lijkt me dit nodig als extra aanvulling.
Wie deugt er wel kan er opgemerkt worden. Helaas : ook in het krakers wereldje wordt keer op keer duidelijk dat de slimmen en toch al bevoorrechten het wel rooien. De rest waar onder ik heeft het nakijken steed kwader en kwader. Mogelijk wordt het daarom toch nog wat met ons;
die woede moet toch eens tot uitbarsting komen en dan niet alleen op Internet in de datakerker met de trollen. Ach...in 2010 is dit allemaal
definitief geschiedenis want " kraken gaat door " ? Ook als de dames en heren studenten drie jaar moeten " zitten " ?
onwetendheid? 
frutsel - 24.12.2009 10:04

je weet duidelijk niet waar je het over hebt.
Sans papier mensen zijn hier, in de ogen van de staat, illegaal.
Dit betekend dus dat onbekend moet blijven waar deze personen zich verblijven, om te voorkomen dat de IND ze alsnog weet te vinden.
Als je iets specifiek voor deze groep mensen gaat kraken kun je er net zo goed een uithangbord voor de staatsknokploeg bij hangen.


> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.