english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creŽren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
Internationale Actiedag tegen de Israelische aanvallen
Redactie - 22.07.2006 08:47

Vandaag is een internationale actiedag tegen de Israelische aanvallen in het Midden-Oosten. In Amsterdam begint om 13:00 uur een breedgedragen demonstratie op het Beursplein. Audioverslag en foto's 1 | 2 | 3 | 4 | 5 .

Zoals je in de kranten kan lezen, bombardeert de Israelische luchtmacht sinds 12 juli Libanon en sinds juni Gaza, Palestina. Inmiddels zijn er meer dan 300 Libanese burgers omgekomen, zijn er meer dan 1000 gewond en is een half miljoen Libanezen op de vlucht geslagen. In Israel zijn 29 doden gevallen, waarvan 15 burgers, door de Katyusha raketten van Hezbollah. Libanezen schrijven dat Beirut verlaten is en dat een groot aantal woonwijken, wegen en bruggen geraakt is door de Israelische luchtaanvallen.

Zaterdag 22 juli: Internationale actiedag tegen de Israelische aanvallen
Verslagen demonstraties elders in de wereld: Bil'in (Palestina), Tel Aviv, Sydney, Newcastle, Sheffield, Manchester, London, Berlijn.

Lees meer: Artikel op indymedia.org | Nieuws uit Libanon | Oproep van de Libanese gemeenschap | Artikel over de racistische onderlaag van de mediaverslagen over de evacuaties | De zee bij Gaza huilt bloed | De Israelische censor | Fotos: cmaq gallery

Links: Indymedia Beirut | Indymedia Israel | International Middle East Media Centre | Palestine News Network | Electronic Intifada | Electronic Lebanon | Palestine Blogs


De Israelische regering zegt dat het de aanvallen uitvoert omdat het Libanese Hezbollah Israel twee Israelische soldaten gevangen in een op Israelisch grondgebied. Maar onderhand lijken de gevangen soldaten in Gaza en Libanon van de agenda verdwenen. Israelische politici en legeraanvoerders hebben het niet meer over het bevrijden van de soldaten, maar over de vernietiging van Hezbollah en Hamas. Op 13 juli werd er ook een luchtaanval op Syrisch grondgebied gedaan en zowel Israelische als Amerikaanse woordvoerders hebben gesuggereerd dat de gevangenen meegenomen zouden kunnen zijn naar Iran.

Nog steeds gaan de aanvallen op Gaza door. Tientallen Palestijnse burgers zijn gedood en een veel groter aantal gewond, vaak tijdens wat het Israelische leger ?gerichte acties? op Hamas-leden noemt. Er is tekort aan eten, brandstof, electriciteit, water and medicijnen. Naast de nachtelijke bomaanvallen, gebruikt de Israelische luchtmacht geluidsaanvallen die de bevolking veel angst bezorgen. Palestijnse groepen blijven Qassam raketten afvuren op Israelische steden [zie een rapport van Human Rights Watch].

Er zijn verslagen dat het Israelische leger gebruik maakt van verboden wapens, zoals fosforbommen en vacuumbommen, zowel in Gaza als in Lebanon.

Er zijn reeds diverse demonstraties en acties tegen de oorlog geweest - in Israel en andere landen [1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10].


 

Lees meer over: europa globalisering vrijheid, repressie & mensenrechten wereldcrisis

aanvullingen
uit dit artikel zijn aanvullingen verplaatst naar de ruispagina
uit dit artikel zijn aanvullingen verwijderd, zie spelregels
Wereldwijd demonstraties 
nn - 22.07.2006 14:54

Wereldwijd demonstraties

 http://www.zonow.com/article_MiddenOosten_11_
Demonstratie 
Nieuws uit Amsterdam - 22.07.2006 16:00

 http://www.nieuwsuitamsterdam.nl/2006/06072201.htm
Demonstratie Stop de oorlog tegen Palestina  
Johnito - 23.07.2006 02:31

Vanmiddag vond in Amsterdam, net als in veel andere steden in de wereld, onder het motto "STOP DE OORLOG TEGEN DE PALESTIJNEN, STOP DE OORLOG TEGEN LIBANON" een demonstratie plaats. Het protest begon op het Beursplein, gevolgd door een demonstratieve toch naar het Museumplein, alwaar diverse sprekers en muzikanten op het podium kwamen.

Bij de demonstratie, gericht tegen de oorlogshandelingen van IsraŽl tegen Libanon en de Palestijnen eiste SP-Kamerlid Harry van Bommel een economische boycot tegen IsraŽl. Hij ontving daarvoor veel bijval van de duizenden aanwezige demonstranten, evenals de IsraŽlische vredesactivist Adam Keller, verbonden aan de IsraŽlische vredesbeweging Gush Shalom.

Keller maakte ook korte metten met het beeld dat de Nederlandse media geven, als zou iedereen in IsraŽl het eens zijn met deze oorlog. Dat dit niet het geval is wordt, volgens hem, vanavond duidelijk in Tel Aviv, waar een vredesdemonstratie is gepland.

Enkele Libanese sprekers konden hun verhaal niet verder doen, vanwege een wolkbreuk en een zware onweersbui pal boven het Museumplein. Vermoedelijk wegens de risico's van het onweer werd het laatste deel van het protest afgeblazen.

Video en foto's:

 http://radiodomolibera.blogspot.com/2006/07/demonstratie-stop-de-oorlog-tegen.html


Website: http://radiodomolibera.blogspot.com
 
Aangrijpende laatste woorden op demonstratie 
Dokter Bob - 23.07.2006 12:15

Video (3,6 MB)


"Blijf staan, dit is maar regen..."

Hartverscheurende laatste woorden op de demonstratie zaterdagmiddag.

Kan iemand misschien een vertaling geven van de leus die ze op het einde roept?

E-Mail: drbob@dokterbob.net
Website: http://www.dokterbob.net
 
verslag Museumplein 
Bram - 24.07.2006 16:22

Tijdens de demonstratieve optocht werden volgens mijn waarneming niet veel leuzen geroepen, goede noch slechte, in de achterste helft van de stoet tenminste. (Wat kun je ook roepen dat niemand al weet... wel leek het zo een beetje een plichtmatige stille tocht.) Op het Museumplein ondersteunden de demonstranten wel de toespraken met applaus en boe-geroep (bv. als het over Ben Bot ging) op gepaste momenten.

Het programma op het Museumplein begon met een toespraak van Jaap Hamburger van Een Ander Joods Geluid. Hij kreeg veel applaus voor zijn geluid. Hij zei dat hij zich wťl betrokken voelt bij IsraŽl, maar dat betrokkenheid grenzen kent, en dat die door IsraŽl worden overschreden. Hij meldde ook dat op de pro-oorlogsdemonstratie donderdag ťťn joodse vrouw aanwezig was die een afwijkend geluid wilde laten horen, maar deze was door de politie verwijderd omdat de andere demonstranten de waarheid niet onder ogen wilden zien.
Na Hamburger volgde een toespraak van de Palestijnse arts Tariq Shadid (Palestijnse Gemeenschap Nederland), die o.a. wees op het acute waterprobleem in de Gaza-strook (nog acuter dan anders nu er niet meer genoeg stroom is voor de ontziltingsinstallaties). Daarna de politici Harry van Bommel (SP), Edith Mastenbroek (PvdA; donderdag was haar pleidooi voor een wapenstilstand en onderhandelingen uitgejauwd; het viel me op dat ze erg snel praatte) en Farah Karimi (GroenLinks), allen met felle kritiek op de lakse houding van Ben Bot. Tussendoor een Palestijnse muziekgroep in uitgedunde formatie (3 i.p.v. 8 leden), met een optreden dat voor een groot deel uit Arabische declamaties bestond.

Na de politici Adam Keller van de IsraŽlische vredeorganisaties Gush Shalom. Hij vertelde over de protesten in IsraŽl, zoals dienstweigering en demonstraties. Hij zei (tot ongenoegen van sommige toehoorders) dat hij geen Ďfaní is van Hezbollah-leider Nasrallah, maar dat hij gelooft dat de Ďtimingí van de Hezbollah-actie zeker is bepaald door het voorafgaande (IsraŽlische) geweld in Gaza. Hij zei ook dat de zg. Ďvriendení van IsraŽl, zoals de VS, geen goede vrienden zijn, want een echte vriend zegt je ook de waarheid als je iets verkeerd doet (bv. dronken achter het stuur stappen). De presentator vatte dit samen tot ĎJullie zijn de echte vrienden van IsraŽlí...

Vanaf dat we op het Museumplein kwamen drupte het al; de presentator (Chris Keulemans) zei ook dat het volgens de politie harder zou gaan regenen na afloop van de demonstratie, maar in de praktijk barste de wolkbreuk los tijdens de toespraak van Keller. Met verscheidene anderen volgde ik Keulemansí tip op om te schuilen onder de enorme Palestijnse vlag. Tijdens de laatste toespraak, van een Libanese die 12 jaar geleden naar Nederland was gevlucht, was er geen houden meer aan. Terwijl zij geŽmotioneerd vertelde hoe ze haar land opnieuw naar de knoppen zag gaan, begonnen kennelijk mensen te vluchten voor de regen en het onweersgedonder. (Zie ook de inderdaad hartverscheurende video-opname van Dr. Bob, vorige aanvulling.) De anderen wachten nog beleefd de woorden van een andere Libanees en de afsluitende woorden van de organisatie af, maar zochten daarna ook een veilig heenkomen onder een van de kiosken op het plein. Het water stroomde enkelhoog over de straat. Sommige deelnemers zagen in het onweer een (gelukkig onschadelijke) nabootsing van de bommen in het Midden-Oosten.

links 
Bram - 24.07.2006 16:35

Meer foto's, gemaakt door Clara LegÍne, staan op  http://www.flickr.com/photos/claar/sets/72157594209117438/

Bij het verslag van Pjotr de Rooie Ravotter  http://rooieravotr.web-log.nl/rooieravotr/2006/07/demonstratie_lu.html staan nog enkele nuttige links.


Bodycount 
:-( - 27.07.2006 12:45

Up to date bodycount van het huidige conflict
 http://www.moiz.ca/coffin.htm
aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.