Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
uit dit artikel zijn aanvullingen verwijderd, zie spelregels
antwoord op čneR 
Bram - 24.07.2006 16:42

čneR vroeg vooraf (eerste aanvulling) of hij/zij als antimilitarist welkom zou zijn. Het antwoord is ja. Er waren verschillende antimilitaristen, bv. Bram van der Lek van de PSP. (Zijn groepje droeg het multifunctionele en reeds vele malen gebruikte spandoek 'Stop de oorlog, stop de geweldsspiraal, dat na afloop nat werd opgevouwen in de hoop het niet nog eens nodig te hebben.) Het is een andere vraag of jij je welkom zou hebben gevoeld, omdat er ook een paar mensen aanwezig waren met een andere mening over het conflict, zoals fans van Nasrallah. Het was echter in de eerste plaats een demonstratie tegen geweld.
Dusnie 
Redactie - 22.07.2006 15:36

En op Eurodusnie hebben ze er ook een mening over. Hier enkele quotes:

"...Het belang van de steunbetuigers bestaat erin dat zij hun verantwoordelijkheid in een in hun ogen verkeerde situatie ongedaan willen maken. Zij zoeken een bevestiging van het idee dat zij in hun superieure positie toch niet schuldig zijn voor iets waar zij zich moreel verantwoordelijk voor moeten voelen..."

"Het idee dat ieder probleem opgelost kan worden door een schuldige te zoeken en deze te “stoppen” berust op een (al dan niet latent) marxistisch wereldbeeld waarin er alleen maar slachtoffers en onderdrukkers zijn en ieder conflict te herleiden is op een klassenstrijd tussen deze twee groepen: “If you’re not part of the solution, you’re a part of the problem.”"

En deze

"...De door Pim Fortuyn geďntroduceerde benaming “Linkse Kerk” slaat wat mij betreft dan ook de spijker op zijn kop..."



Discussieren mag hier niet, maar wel op:  http://eurodusnie.nl/Geen-Paniek/Solidariteit/Solidariteit.html

Website: http://http://eurodusnie.nl/Geen-Paniek/Solidariteit/Solidariteit.html
 
Zijn antimilitaristen ook welkom? 
čneR - 22.07.2006 14:53

Misschien dat iemand die betrokken is bij de organisatie van deze actiedag hier antwoord op kan geven: ook ik ben ontsteld over de het militaire geweld in die regio maar ik ben vooral tegen de bombardementen op burgers, ongeacht hun nationaliteit (uitgevoerd door de militaire apparaten van zowel Hezbollah als Israel). Ik ben dus niet specifiek tegen de bombardementen die door Israel op Libanon worden uitgevoerd. Met andere woorden, ik zie mezelf meer als antimilitarist dan als medestander van Hezbollah of het Libanese militaire apparaat. En nu vraag ik me dus af of ik ook welkom zou zijn op een actiedag als deze?
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.