english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creëren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
Anti-Amerika demo bij Maastricht, 25 mei.
'\''\ - 20.04.2003 13:48

Eerste aankondiging. Een verbod door de Gemeente Margraten, in overleg met burgemeester Leers van Maastricht (korpsbeheerder), is niet onwaarschijnlijk.


Op zondag 25 mei vindt de jaarlijkse herdenking plaats op de Amerikaanse erebegraafplaats van Margraten, 8 km ten oosten van Maastricht. De herdenking is voor alle Amerikaanse troepen die gevallen zijn bij de 'bevrijding' van Nederland: de begraafplaats is voor soldaten die vielen tussen België en de Rijn, in 1944 en 1945.

Een demonstratie tegen deze herdenking verwijst naar de oorlog in Irak, maar is gericht tegen de ideologie van 'bevrijding', en de gevolgen van deze ideologie voor Europa. De herdenking vertegenwoordigt een visie op de geschiedenis. De Amerikaanse invasies (in Normandië, en eerder in Italie) worden gezien als een 'bevrijding'. De Europese samenlevingen die vanuit de Amerikaanse interventie ontstaan zijn, worden gezien als 'vrij', en het leven in deze samenlevingen wordt gezien als 'vrijheid'. Van de bevolking wordt dankbaarheid verwacht tegenover de Verenigde Staten. Bovendien wordt dit beeld van de geschiedenis als een absolute waarheid behandeld. Het is taboe om te stellen dat de Amerikaanse motieven niet zuiver waren, of het eren van de Amerikaanse doden in twijfel te trekken.

In werkelijkheid verschilde de Normandië-landingen van 1944 niet zoveel van de inval in Irak in 2003, of van de Amerikaanse interventies in Vietnam, of Haïti, of Guatemala, of zoveel andere landen. Het strategisch doel was het uitbreiden van de Amerikaanse macht, en de vestiging in Europa van een staten-orde die voor de VS aanvaardbaar zou zijn. Dat is een orde van liberaal-democratische nationale staten, met de vrije markt als ordenings-principe voor de samenleving. De geopolitiek van de VS valt dan ook samen met het streven van de nationalisten naar een 'Europa van de Nationale Staten', en met het Europees liberalisme. De Amerikaanse invasie was meer een interventie in een burgeroorlog, dan een koloniale verovering. Een deel van de bevolking in Europa ziet de Verenigde Staten juist als een bondgenoot, en steunt de ideologie van het Atlanticisme. Dat deel van de bevolking is in 1945, en in de jaren daarna, door de Amerikanen aan de politieke macht geholpen: vazalstaten worden beheerd door vazallen. Het Atlanticisme, en de slaafse dankbaarheid, zijn de kenmerken van de Europese vazallen.

Het woord 'bevrijding' is dan ook totaal misplaatst. De vrije markt, met alle ongelijkheid van dien, betekent geen vrijheid voor de mens, maar juist de onderwerping aan de wetten van de markt. Het leven in een nationale staat, waar loyaliteit aan een nationale cultuur wordt afgedwongen, is ook geen vrijheid. Het Europa van de Nationale Staten is een Europa van de grenscontroles. Een vazalstaat kan per definitie nooit vrij zijn, en de aanwezigheid van Amerikaanse troepen onderstreept de onvrijheid van landen als Nederland, Duitsland en België. De Amerikaanse soldaten brachten niet de vrijheid, maar de onderwerping van Europa aan een onvrije orde. Dat doen ze ook in Irak.

Met de Holocaust of het anti-fascisme had dat niets te maken, dat is een mythe. De Amerikanen zien zichzelf graag als de 'bevrijders van Auschwitz', unieke strijders tegen het absolute kwaad, die unieke waardering verdienen. In werkelijkheid speelde de moord op de Europese joden geen rol in de strategie van de oorlogspartijen, en Auschwitz werd net als de rest van Silezië door het Sovjet-leger bezet. De Verenigde Staten hebben de Holocaust niet beëindigd, en hun samenleving vormt niet het enige alternatief voor het Nazisme: die versie van de geschiedenis is slechts propaganda.

De demonstratie in Margraten is gericht tegen de Amerikaanse invasie van Europe in 1944-1945, en tegen de aanwezigheid van Amerikaanse troepen in Europa. De demonstratie eist de terugtrekking van die troepen. De demonstratie is ook gericht tegen de soldaten die op Margraten begraven liggen: ze vochten als veroveraars, om Europa aan de Amerikaanse waarden en belangen te onderwerpen. Ze verdienen geen eer, en zeker geen dankbaarheid. Het zou beter zijn, als ze in de VS herbegraven worden.

De demonstratie is tegen het Europa van de Nationale Staten - ondersteund door de Verenigde Staten - en vóór een continentale staatsvorming. Het is gericht tegen het nationalisme en het liberalisme, en tegen het Atlanticisme, die beide ideologieën vermengt met een kritiekloze bewondering voor de VS als model-samenleving. Het is gericht tegen de slaafse houding van de nationale elites in west-Europa, die knielen voor de Amerikaanse vlag, en de Amerikaanse doden ten onrechte eren.

 

Lees meer over: europa

aanvullingen
uit dit artikel zijn aanvullingen verplaatst naar de ruispagina
uit dit artikel zijn aanvullingen verwijderd, zie spelregels
rot op zeg! 
vluchtsupport - 20.04.2003 17:48

het anti-amerikanisme (op Indymedia) neemtsteeds gekkere vormen aan. Nu staat er hierboven zelfs een oproep om te demonstreren tegen dode amerikanen, die nota bene hier gestorven zijn in de strijd tegen het nazisme. Godverdomme, had je dan gewild dat de amerikanen toen niet gekomen waren en de nazi`s nog meer mensen hadden kunnen vermoorden??!!???

Whatever je redenen (of smoesjes, want het klinkt behoorlijk verkeerd zoals je je demo-oproep stelt)zo`n demo is gewoon fout. Kritiek op Bush-regeringspolitiek is totaal iets anders dan zo`n demo op 25 mei organiseren. Dus donder snel op.


Luister nou eens eventjes... 
krijgnouwat - 20.04.2003 19:15

Luister nou eens eventjes.

Dit is echt de vleesgeworden smakeloosheid!

Ik ben ook voor een Verenigd Europa zonder grenscontroles. Ik ben er ook voor dat de Amerikaanse troepen Europa verlaten.
Ik vind de houding van Europese politici tegenover de VS ook slaafs en onderdanig.

Maar om nou bij een herdenking op een oorlogsbegraafplaats te gaan demonstreren.

Hebben jullie dan echt niet ook maar het meest rudimentaire besef van fatsoen in jullie donder?!


gek geworden 
Gerrit - 20.04.2003 21:43

sprakeloos zonder woorden
Te gek voor woorden 
Tinus - 20.04.2003 22:32

Dit vind ik echt te gek voor woorden. Hoe zouden jullie het vinden als de NVU op de Waalsdorpervlakte gingen demonstreren om de graven van verzetsstrijders te verwijderen?

Hebben jullie dan geen enkel greintje fatsoen???

In Frankrijk werden zelfs de graven van Amerikaanse en Britse soldaten beklad met schunnige teksten als "neem je rommel mee yanks". Is dit de volgende stap?

Of gaan jullie straks bij de jaarlijkse herdenking van de Slag bij Arnhem de Britse oorlogsveteranen die daar elk jaar aanwezig proberen te zijn in elkaar slaan?

Hoe ver zijn jullie bereid om te gaan in jullie anti-Amerikanisme.

Als je een probleem met Bush hebt ga dan demonstreren voor de Amerikaanse ambassade of zo. Maar laat de gesneuvelde soldaten rusten in waardigheid.

Dom 
Hans - 21.04.2003 00:21

Wie zijn de organisatoren van dit protest? Kunnen jullie jezelf kenbaar maken? In ieder geval is het protest, zoals eerder gemeld, smakeloos. Mochten jullie van 'linkse' huize komen (waar ik sterk aan twijfel), sta dan niet raar te kijken dat mensen van de NVU zich bij jullie aan komen sluiten. De NVU is namelijk ook van mening dat Europa in de 2e W.O. bezet is door de Amerikanen.

Ik zie jullie daar al staan: protesteren in de nabijheid/tegen nabestaanden van overleden soldaten die, ongeacht de motieven, mede ervoor gezorgd hebben dat de nazi's op de knieën gedwongen werden.

Maar goed, wie zijn jullie?
 
21.04.2003 00:39

"Het is gericht tegen het nationalisme en het liberalisme, en tegen het Atlanticisme, die beide ideologieën vermengt met een kritiekloze bewondering voor de VS als model-samenleving."
zonnesteek opgelopen? 
thijs - 21.04.2003 11:00

"De Amerikaanse soldaten brachten niet de vrijheid, maar de onderwerping van Europa aan een onvrije orde".

Wie beweert dat het einde van de nazi-overheersing de introductie betekent van een onvrije orde, is voorstander van een nationaal-socialistische ordening. Samen met de onwil van deze "activisten" hun herkomst duidelijk te maken, denk ik dat we de conclusie wel kunnen trekken: dit initiatief komt van nieuw rechts. Probeer maar mensen bij stormfront.org te werven, stelletje idioten.
schande 
Jan - 21.04.2003 11:05

Als de Amerikanen niet op de stranden van Normandië waren gestorven zouden jullie nu niet op je luie krent dit soort berichten kunnen intikken. Ondankbare honden!
Mijn god 
Beau - 21.04.2003 13:28

Dit is echt te gek voor woorden, anti amerikanisme is volledig begrijpelijk als je kijkt naar de huidige toestanden daar en de invloeden hier, maar om dat tijdens een herdenking van de bevrijders van toen te doen is rond uit belachelijk!
het is het HEDENDAAGSE amerikaanisme wat verkeerd zit, als zij ons vroeger niet hadden bevrijd leefden we nu onder een nazistisch regime, als je volgende keer zon demo organiseert denk er dan over na zeg!
inderdaad.... 
Jaap Sluis - 21.04.2003 20:36

Verkeerde plaats,...verkeerd tijdstip.

Anders als in Irak zijn de Canadezen en Amerikanen wel masaal als bevrijders onthaald.
Should we support America? 
by \|': Tuesday April 22, 2003 at 01:16 PM - 22.04.2003 17:20

Reactions to proposed (and uncertain) anti-US demo illustrate depth of emotional support for US troops, and for the present economic system. _

 http://belgium.indymedia.org/news/2003/04/58530.php
Schandalig 
Anita - 23.04.2003 15:49

Geheel los van het feit dat een anti-Amerika demo tijdens een herdenking van oorlogs slachtoffers getuigt van een gebrek aan elk greintje fatsoen, is anti-Amerikanisme op zich al belachelijk.

Is het je misschien ontgaan dat sommige van de heftigste en grootste anti-oorlogs demonstraties in de afgelopen maanden in de VS plaats vonden? Amerika is een enorm land, waar mensen met allerlei verschillende gedachten en politieke meningen wonen; anti-Amerikanisme getuigt op z'n zachts gezegd van een enorme domheid.

Daarnaast wil ik je er op wijzen dat het overgrote deel van de burgers en soldaten die tijdens WO II in Europa en elders op de wereld stierven heel gewone mannen en vrouwen waren. Zoals overal en altijd, bleven de bonzen en bazen, ook in WO II, veelal buiten schot.

Uit respect voor hen en voor hun nabestaanden moet de Amerikaanse dodenherdenking ongestoord kunnen verlopen.


Walgelijk 
Alexander van Hattem - 23.04.2003 18:09

Oh, wat is dit triest zeg...
Hoe durf je tegen doden te demonstreren, hoe durf je!
Jongens van 18 jaar, die daar gesneuveld zijn, en daar ga je tegen demonstreren? Wat is dit laf zeg bah!

En dan nog iets anders. Iemand suggereert dat Nieuwrechts hier achter zou zitten. Laat even duidelijk zijn dat dit absoluut ingaat TEGEN de opvattingen van Nieuwrechts, die onlangs zelfs nog een pro-Amerika demonstratie hebben georganiseerd. Denk dus eerst wat beter na voordat je met een beschuldigende vinger gaat wijzen.



Website: http://www.jongefortuynisten.nl
 
 
- 23.04.2003 20:20

Ik vond die oproep wel een aardige analyse geven van het US beleid ttt WO II eigenlijk. Of die demo nou zo'n goed idee is weet ik ook niet, mede gezien de emotionele reacties hier.
 
- 23.04.2003 22:29

nog eens een kanttekening van 20:20 :

Ik ben wel benieuwd naar wat men in de zinsnede

"De demonstratie is tegen het Europa van de Nationale Staten - ondersteund door de Verenigde Staten - en vóór een continentale staatsvorming"

verstaat onder continentale staatsvorming, met name ook in verband met het gepredikte antinationalisme. Hoe zien jullie dat precies?

Verder lijkt demonstreren

"... tegen de soldaten die op Margraten begraven liggen: ze vochten als veroveraars, om Europa aan de Amerikaanse waarden en belangen te onderwerpen. Ze verdienen geen eer, en zeker geen dankbaarheid. Het zou beter zijn, als ze in de VS herbegraven worden"

me ook niet zo nuttig en misschien wel onsmakelijk, zoals hier al opgemerkt. Paul Virilio heeft nog eens aardige dingen geschreven over antimilitarisme als zinnige strategie vs. anti-individuele-militair-zijn als verkapte vorm van racisme. Leescht hem.
vergelijk de namen bij de artikelen hierover 
spikey - 24.04.2003 16:24

Originele bericht hier gepost onder naam '\''\

Op UK Indymedia:
US did not liberate Europe: be ungrateful.
by '||\ 5:49pm Sun Apr 20 '03 (Modified on 8:48pm Mon Apr 21 '03)
 http://uk.indymedia.org/front.php3?article_id=64386&group=webcast

Op de Belgische Indymedia:
Should we support America?
by \|': Tuesday April 22, 2003 at 01:16 PM
 http://belgium.indymedia.org/news/2003/04/58530.php

'\''\
'||\
\|'

Drie keer een naam uit willekeurige karakters? Waarschijnlijk is de poster van de actie-aankondiging, dezelfde als de poster van de hieropvolgende kritische reacties in het (bijna foutloos)engels. Iemand steekt er nogal moeite in om deze valse informatie versprijden. De schrijver van de artikelen in het engels is waarschijnlijk nederlandstalig, anders had hij nooit de diepte van de emotionele reacties kunnen inschatten, zoals hij zijn stuk op de Belgische Indymedia begint. Het (bijna foutloze) engels verwacht ik overigens niet van de gemiddelde fokzine bezoeker.

Geen naam van een organiserende groep, volgens mij is de aktie aankondiging geheel gefabriceerd, en alleen bedoeld om wat reactie uit te lokken. Ik kan best geloven, dat er mensen zijn, die hun kanttekeningen plaatsen bij, de Amerikaanse rol als bevrijders in Europa. Bijvoorbeeld het eigenbelang dat ze de Amerikanen daar ook bij hadden, maar deze actie-oproep/anti-Amerikaanse tirade is volgens mij te onrealistisch om serieus te nemen.

Ik heb (ongeveer) deze reactie al eerder geplaatst, maar de redactie vond het blijkbaar nodig om her te censureren. Ik vraag me af waarom..
morbide 
Roderoos.tk - 06.05.2003 15:57

Hoewel ik het inhoudelijk eens ben, vind ik de timing en plaats verkeerd. Het is nogal morbide.

Website: http://www.roderoos.tk
 
Waarom USA oorlogsgraven in Nederland..? 
Dave Pratt - 10.05.2003 09:54

Amerikanen,


Wat moeten wij met jullie oorlogsgraven in Nederland? Nu jullie je ware gezicht hebben laten zien hebben wij niets meer met jullie begraafplaatsen. Graaf de grond maar af en haal de palen maar op. Wij hebben de grond hard nodig voor woningbouw. Wij komen vierkante kilometers tekort. Jullie hebben in de USA ruimte genoeg voor al degenen die jullie elders de dood in joegen.


Uit respect? Voor welke Amerikaan zouden wij respect moeten hebben. Jullie lappen alle regels aan je laars. Jullie staan boven de wet. Nu wij jullie doorhebben zal niemand meer om jullie grienen. Jullie hebben het zelf over je afgeroepen.

En op een dag zullen jullie opnieuw geconfronteerd worden met een nieuwe Osama Bin Laden. Er lopen er miljoenen rond. Doelen te over.


Dave





bespottelijk 
david - 20.08.2003 13:18

Degene die dit geschreven heeft, heeft hulp nodig.
Wat een Gotspe. Dankzij de mannen die op het veld in Margraten liggen, kan deze geschiedvervalser zijn haatdragende en kortzichtige ellende spuien. Zij streden voor vrijheid en vrijheid van meningsuiting.
De Amerikanen zijn helden, en verdienen op die manier vereert te worden.
pffffffffffff amerikanen 
marco - 14.12.2003 23:20



Nou ja zeg, ik zal echt geen berouw tonen om een amerikaan.
Kijk wat ze doen, ze vechten alleen maar waar financeel belang is.
Ze bemoeien zich met dingen waar ze niks mee te maken hebben.
Ze lappen alle wetten en afspraken aan hun laars die ze met de rest van de wereld hebben afgesporken.
Ze zetten een oorlogs tribunaal op in Den Haag, waar alle oorlogs misdadigers berecht worden.
Maar met de afspraak als er een Amerikaan voor het oorlogs tribunaal moet komen, dat Amerika deze met een militaire macht zal ophalen.
Zo dat er dus geen Amrikaan voor het oorlogs tribunaal kan komen.
Dus Amerika staat boven de wet en is dus bevoegd om oorlogs misdaden te begaan, zonder berechting.

Dan het iraq schandaal.
1. Hoe kwam Saddam aan de macht.
Antwoord: C.I.A.
2. Hoe kwam Saddam aan chemische wapens.
Antwoord: Amerika
3. Wat deed Amerika toen Saddam chemische wapens tegen iran en op zijn eigen volk gebruikte.
Antwoord: Niks, tegen iran was het al helemaal geen probleem en tegen zijn eigen volk wou Amerika niet teveel worden vuil maken i.v.m. met olie belangen.

Dan het W.T.C. gebeuren 11 september:

De dader Osama bin laden.
Ten eerste hoe komt osma aan zo veel macht.
Antwoord is simpel C.I.A., die gaven osama veel geld in de afghanistan oorlog met rusland.
Osama kreeg veel geld en wapens en na de oorlog is ie afgedankt.

Waarom haten moslims amerika zo en is dat de reden van het W.T.C. drama.
Heel makkelijk eerst steun Amerika iraq in de oorlog tegen iran.
Omdat Iraq het zou verliezen tegen het sterkere Iran, Springt Amerika snel Iraq te hulp met chemische wapens, financeele hulp.
Als de olie maar veilig was.
Saddam strooit chemische wapens rond als pepernoten en Amerika doet niks (sterker nog er zijn video beelden dat D. Rumbsfeld saddam de hand geeft bij de wapen deals).
Oorlog draait goed en wel Iraq zit stevig in het zadel, komt Amerika er achter dat het finaceel best aantrekkelijk is om wapens te verkopen.
Dus beginen ze ook maar aan iran wapens te verkopen, zo houd Amerika de oorlog lopende en verdiend er goed aan.
En er worden honderd duizenden mensen vermoordt VOOR GELD.
GEWOON VOOR VIEZE GORE DOLLARS.
En dan gaat Amerika zeiken als er 1 moslim opstaat die actie onder neemt.

Dan valt Iraq het olie rijke buur land koeweit aan (uiterraad is er dan geen olie handel meer tussen de V.S. en iraq, want na het bovenstaande verhaal voelt saddam zich veneukt in het contra schandaal).
Amerika ziet dat in koeweit zijn olie bronnen veroverd zijn, dus Amerika wil snel in grijpen weer oorlog dus uit financeel belang.

Hoe weet je nu echt dat Amerika uit financeel belang werkt.
Kijk naar Afrika, hoetoe en toetsie die elkaar afsclachten en al die dictator staten in Afrika en buger oorlogen.
Zien jullie een Amerika groots in grijpen, NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE
Er is geen Financeel belang, waar zijn nou die groote vrijheids strijders.

Sterker nog ze krijgen in Somalie een klein pak slaag en ze trekken zich als de bliksem snel terug.
Reden geen FINANCEEL BELANG

AMERIKANEN WEG ER MEE, IK WALG VAN ZE
denk na... de mensen die reageren dan he 
Nederlander - 20.01.2004 14:23

okeej om nou op een dod herdenking te gaan staan protesteren, kijk die dodoe amerikanen kunnen me niet zoveel schelen. heel amerika mag van mij in de oceaan verdwijnen, maar toch laat zo'n dode lekker liggen, die kunnen toch niks meer terugdraaien. veel van die mensen hier zijn helemaal verbaasd en beledigd, "wil je dan nog steeds nazi's!" en dat soort dingen. nou nee nazi's niet, maar die hadden het toch niet overleefd, amerika trouwens ook niet als rusland er niet was geweest. heeft ze altijd dwarsgezeten, dat rusland als communistisch land eigenlijk sterker was dan zij. rusland heeft namelijk ong. 3/4 van het duitse leger verslagen, dankzij een hele slimme tactiek. namelijk de duitsers steeds verder rusland inlokken tot ze in siberië zaten, alle vooraden op waren en ze simpelweg geen kant meer op konden. maar rusland heeft er nooit dankbaarheid voor teruggekregen. trouwens amerika wist al heel lang van de jodenvervolging, jaartje of 2 voordat het stopte, maar ze deden er niks aan, die joden interesseren ze niet zo veel hoor. en trouwens pas nog, amerika heeft tegen europa gezegd dat ze de paspoorten anders willen hebben, en ja hoor nederland gaat akkoord. toettoet!... ze willen van iedereen informatie hebben, elke burger kunnen controleren en dat terwijl ze totaal niks te zeggen hebben over Nederland. 1 op de 30 amerikanen weet trouwens maar waar Nederland ligt, wel de helft vand e Amerikanen kan zijn eigen landje op de kaart aanwijzen *applaus*. Laten we vooral met zn allen dat na ga doen, achter het geweldige Amerika aanlopen, dan vergeten we tenminste waar Europa ligt en dat Nederland bestaat. Want dat is uiteindelijk wat Amerika wil: Europa opbreken en weer alles te zeggen hebben in de wereld. Lang leve Amerika...
aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.