Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
uit dit artikel zijn aanvullingen verwijderd, zie spelregels
f - 24.07.2006 21:58

f
Denk zelf na 
Nelis - 24.07.2006 21:57

Wat ik nog wel het meest storende aan dit alles, is dat er telkens nadruk wordt gelegd op dat de Amerikanen alleen dit alles zouden hebben gedaan om hun machtspositie te versterken. Ik vraag me dan de volgende dingen af:

VRAAG 1)
Is er ook maar een land te noemen die zich in een conflict afzonderlijk (niet in VN-verband) mengt zonder daar zelf voordeel bij te hebben?

NEE, natuurlijk niet, een land zit natuurlijk nooit belangeloos in een strijd, denk bijvoorbeeld ook aan Rusland na WOII die gewoon veel dictatoriale regimes liet vestigen in het door hun ŽbevrijdeŽ gebieden, zodat ze daar nog steeds controle uitoefende.

VRAAG 2)
Is het individuele leed dat die soldaten hier hebben geleden en waar wij onze vrijheid aan hebben te danken, niets om te eren??? Zelfs als je zou stellen dat amerika alleen voor zich zelf bezig was????

JA, natuurlijk, zelf als de soldaat in kwestie zou worden gebruikt voor een politiek machtsspel (wat ik dat erg betwijfel), dan is het nog steeds zo dat hij heeft mee gewerkt aan de bevrijding van ons land, zodat wij hedendaags niet gebukt gaan onder nazi-praktijken of het o-zo-"geweldige" communisme.

P.S.
Ik heb het idee dat je ontzettend paranoide bent, als je denkt dat amerika het alleen voor het zeggen wil hebben. Maar helaas kun je daar ook niet zo veel aan doen, tja dat krijg je met zo ontzettend links land, met zulke ontzettend linkse media. Weet jij trouwens waar elke staat in amerika ligt??? mmm, tja Nederland is ook maar een klein kut land in deze wereld...


> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.