english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creŽren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
Anti-disinformation over fictitious "riot"
Allen - 03.10.2011 16:08

Amateur journalist en cheerleader voor de staat Frank Buis heeft een filmpje op internet gezet over de fictieve "rellen" van afgelopen zaterdag. Ervaren activisten zijn vaak van mening dat zijn werk niet de moeite waard is om op te reageren; ik zie hun punt, maar het is toch een voorbeeld van onjuiste feiten, irrelevante beelden, en bewust weghalen van beelden van politiegeweld, die ik graag aan de kaak wil stellen.

De desbetreffende link is:

 http://www.at5.nl/gespot/69019/rellen-bij-kraakbetoging

maar hij heeft het als commentaar op meerdere AT5 stukken (en waarschijnlijk ook elders) geplaatst.

* * * * * *

Meneer Buis, bedankt voor de montage. Helemaal niet verbazingwekkend.

00:05: "Ondanks het verbod om op het Spui te komen kwamen ze daar toch." Dit is fout, en het bordje dat u op 0:35 laat zien als "bewijs" is oud. Vraag uw vrienden de politie maar. Als journalist zou u op de hoogte moeten blijven van de stand van zaken -- dit hebt u niet gedaan.
0:49 - 1:45: Interview met "woordvoerder". Irrelevant.
1:46 - 2:15: Beelden van een andere demo. Irrelevant.
2:25: Een kind op een standbeeld. Mooi kind trouwens, maar irrelevant.
2:53: Ik tel 2 bivakmutsen. 3:03: nog een bij. Rond 1.5% van de demonstranten droegen bivakmutsen dus. Beide beelden zijn *na* de agressieve houding van de politie opgenomen en momenten voor de politieaanval.
3:25: Heel mooi fadeoutje. Helaas hebben wat eerlijkere mensen het hele ding gepubliceerd:

 http://ourmediaindymedia.blogspot.com/2011/10/politie-weer-met-geweld-begonenvideo.html

Voor de ene of andere reden hebt u bijna 80 seconden weggehaald, waarin duidelijk te zien is dat de politie geweldloze demonstranten met stokken en vuisten slaat en met paarden overrijdt. Bent u de verhalen over verhindering van hulpverlening nagegaan?

3:29: "verstevigde spandoeken" -- probeert u ons aan het lachen te maken?
5:00: Bij de enige arrestatie die u laat zien gebruikt de politie veel minder geweld dan bij diegene die u hebt geŽdit.
5:22: "Van der Laan toonde ballen". Mensen oppakken of naar het ziekenhuis sturen vůůrdat ze een misdaad plegen -- niet heel erg democratisch, meneer Buis. Maar goed, uw taak in onze maatschappij is vaak als spreekbuis voor de macht te dienen en haar geweld toe te juichen. Dit hebt u deze keer goed gedaan.- E-Mail: allen@netherrealm.net
 

Lees meer over: vrijheid, repressie & mensenrechten

aanvullingen
uit dit artikel zijn aanvullingen verplaatst naar de ruispagina
frankje buis 
nn - 03.10.2011 16:22

vergeet niet (waar de woordvoerder al aan refereert in het filmpje) dat het krakers en activisten zijn geweest die frank buis hebben geholpen toen hij bij de eurotop in 1997 aan gort geslagen werd door de ME.
ze hebben hem geholpen bij zijn klacht tegen de staat en behalve een fikse schadevergoeding heeft hij daar ook zijn nieuwe cariere aan te danken.
sinsdien heeft meneer buis kenelijk besloten dat stank voor dank een goed idee was en tegenwoordig deelt buis dus zijn beelden on the spot met de arresteamhonden en wijst mensen aan die gearresteerd zouden moeten worden, dat hij dus onafhankelijke media zou zijn en geen onderdeel van de repressie machine mag hij dus lekker op zijn buik schuiven.
ik kan dan ook niet wachten tot zijn nieuwe vriendjes (per ongeluk) zich weer tegen hem keren want dit keer laten we hem lekker aan zijn lot over.
Frank Buis 
Insider - 03.10.2011 16:50

Frank Buis... Waar te beginnen.

De man kan geen goed journalist genoemd worden, gezien zijn werk niet objectief is. Hij verricht op vrijwillige basis werk voor de politie (fotobestanden overdragen aan recherche, het volgen van mensen die worden verdacht van zakkenrollen en creditcardfraude, en levert hij informatie aan de politie over de "kleine vissen" uit de Amsterdamse onderwereld. Hij is door de politie reeds tweemaal onderscheiden voor zijn hulp bij het oppakken van mensen. Als een van de weinige journalisten in Nederland, werkt hij "embedded" bij de politie. In Amsterdam werkt hij nauw samen met het "Zakkenrollersteam" van de Amsterdamse recherche; hij gaat soms dagelijks met ze op pad, en krijgt toestemming op arrestaties te filmen.

Dan is er ook de andere kant van Frank Buis; de querulant, racist en dronkelap.

Frank Buis is niet bijster populair onder andere amateurjournalisten. Dit wordt mede in de hand gewerkt door zijn ietwat opgeblazen ego en sterallures. Ook gaat hij in het gedeelte van de AT5-website, waar lezers hun reactie kunnen geven op de door hem geposte foto's en filmpjes, als een waanzinnige tekeer tegen iedereen, die een reactie plaatst die minder dan huldigend is. Dit wordt door de AT5-webredactie vaak zo storend en genant gevonden, dat zijn reacties binnen de kortste keren worden verwijderd.

"Storend en genant" zijn ook Frank Buis z'n uitspattingen, eveneens in het lezersreactie-gedeelte op de AT5 website, over Roemenen; in zijn eigen woorden heeft hij een "schurfthekel" aan "die zakkenrollende rotzigeuners". Ook deze posts werden door de webredactie van AT5 spoedig verwijderd nadat er klachten kwamen.

Als laatste moet toch de "zielige" kant van Frank Buis aan het woord komen, al is het als verklaring voor zijn voorkomen en onlinegedrag. Frank Buis drinkt. Frank Buis drinkt veel. Menigeen die rond het Thorbeckeplein uitgaat, heeft Frank al wel eens op een stoepje zien zitten met zijn hoofd in zijn handen, of hangend over een brugleuning. Vrijwel altijd in z'n eentje.
filmpje 
nn - 03.10.2011 17:39

Ik denk dat dit filmpje bedoeld wordt. Ik kon het op de site van AT5 lastig vinden.

 http://www.youtube.com/watch?v=ASVQRh6GSbw


Och hemeltje! 
x - 03.10.2011 19:44

Wel wel wel, Frank Buis drinkt! Tja, daar is dan ook alles wel weer mee gezegd... Zullen we hier dan ook meteen maar een lijstje van namen publiceren van krakers die serieus drinken? Graag ook met foto's erbij, zodat eenieder gewaarschuwd is!

Krakers en activisten zouden Buis geholpen hebben in 1997? Wat een onzin allemaal, nu moet hij zeker de rest van zijn leven dankbaar zijn ofzo? Er is helemaal niks van waar. Buis werd zonder enige aanleiding opgepakt tijdens de Eurotop en heeft daar nogal vasthoudend over geprocedeerd en uiteindelijk ook gewonnen. Uit verbolgenheid over de behandeling tijdens en na zijn arrestatie is hij met camera politieoptreden blijven volgen, met name de activiteiten van arrestatieteams in de Amsterdamse binnenstad.
Daarbij ontdekte hij dat de stad destijds nogal last had van agressieve zakkenrollers die graag met messen zwaaiden, met name in de kleine steegjes enzo. En dat die arrestatieteams daar tamelijk adequaat en over het algemeen correct tegen optraden. Zo kreeg hij allengs meer respect voor de politie en van het een kwam het ander.

Verder zou je hem een beetje zonderling kunnen noemen, hij behoort tot het slag mafklappers dat deze stad een beetje sjeu geeft. Een groot ego heeft hij ook. Jammer dat hij nu meer aan de kant van de politie staat, maar mensen zouden misschien ook eens wat beter naar hem kunnen luisteren en nadenken over zichzelf. "Krakers die zelf natuurlijk nooit wat doen", wat zou hij daarmee bedoelen?

Ik lees hier allemaal ronkende verklaringen over de gruwelijke staatsrepressie en hoe onrechtvaardig het allemaal zou zijn. Maar hoe snugger was deze demo nu eigenlijk? Waarom laten mensen zich zo makkelijk in een fuik lokken? Wat is het nut hiervan?
Als je weet dat het beleid repressief is, dat er een rechts politiek klimaat heerst en de politie zich vrij voelt om stevig op te treden, zou je dan niet gaan nadenken over slimmere manieren om je te verzetten en om misstanden aan de kaak te stellen? Of denk je dat je met zo'n martelaarsrol iets aan kunt tonen wat we nog niet wisten? Ik ben bang dat er maar heel weinig mensen belangstelling hebben voor die paar bloedneuzen en verzwikte enkels...

Was het soms van het begin af aan de bedoeling om voor te verzamelen in Vrankrijk? Om nog eens aan te tonen hoe 'onmisbaar voor de beweging' het is dat men daar kan schuilen voor de staatsrepressie?

Heldhaftige dromen, hopeloze illusies. Bij de machteloosheid om een vuist te kunnen maken tegen het staatsapparaat, richt men de pijlen maar op zo'n kleine klaploper als Frank Buis. Tja, zo heb je tenminste weer een vijand die je aankunt! Zet snel z'n foto op indymedia, misschien heeft nog iemand z'n adres?

Wat een treurigheid...

PS 
Insider - 03.10.2011 23:05

PS: Ik nodig Frank Buis uit de beschuldigingen aan zijn adres te weerleggen. Waarschijnlijk is hij daartoe niet in staat (gezien de beschuldigingen louter op feiten zijn gebaseerd), maar het is wel zo eerlijk.
Drank Buis 
nn - 04.10.2011 02:04

Frank Buis is overigens vorig jaar de toegang ontzegd aan cafe Hooghoudt aan de Reguliersgracht omdat hij erg vervelend was na een glaasje teveel.

Iets zegt mij dat Frank Buis en Hero Brinkman de beste drinkmaatjes zouden kunnen worden.
foto frankje 
nn - 04.10.2011 08:58
Frank Buis
Nasty piece of work 
Brit - 04.10.2011 10:06

I was on Spui when this man was filming the squatter spokesperson talking to a journalist, shouting at the spokesman (much to the annoyance of the journalist, he also included this footage in the clip that was posted in this article. Untill I read this article, I assumed this angry cameraman was with the police. I recall seeing him before and thinking the same then. What was he shouting at the spokesperson guy anyway (I don't speak Dutch)?
Linkjes 
NN - 04.10.2011 10:20

Frank Buis als paniekzaaier;  http://www.hpdetijd.nl/2010-11-23/at5-neemt-afstand-van-actie-cameraman

Frank Buis als gerenomeerd boevenvanger;  http://www.at5.nl/artikelen/61148/cameraman-frank-buis-krijgt-onderscheiding

Kort maar zeer interessant interviewtje met Frank Buis in het AD:  http://www.ad.nl/ad/nl/1041/Amsterdam/article/detail/2426380/2011/04/29/Ik-vang-veel-meer-boeven-dan-Peter-R-de-Vries.dhtml

Citaatjes;

"Met het roofteam van de politie heb ik soort (sic) wedstrijdje: wie heeft de meeste heterdaadjes?"

"Alles wat Roemeen is, is verdacht. Vroeger waren de Algerijnen, de Bulgaren en een beetje de Marokkanen die je in de gaten moest houden. Nu zijn het voor 95 procent de Roemenen die verantwoordelijk zijn voor de criminaliteit op straat."

Ik hoop dat het intussen duidelijk is voor iedereen dat Frank Buis de grens tussen politieinformant (of zelfs hulpsmeris) en journalist ruim heeft overschreden en hiermee elke vorm van geloofwaardigheid verliest als journalist. Bovendien bedient hij zich van populistische borrelpraat waar toch al een overschot aan is in Nederland.
"journalist buis" 
peter - 04.10.2011 11:54
dhr buis "journalist"
En eentje van de zijkant 
NN - 04.10.2011 12:32

Profiel shot
Profiel shot

Ter volledigheidshalve nog een foto van Dhr. Buis, genomen vanaf de zijkant. Mooi herkenbaar.
Achtergrond Frank Buis en Eurotop 
NN - 04.10.2011 15:08

En dit is de voorgeschiedenis van Frankie Buis:  http://www.ravagedigitaal.org/1998/KLAAR/Nr%20267/HTML/6798news.htm
aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.