Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
uit dit artikel zijn aanvullingen verwijderd, zie spelregels
Tegengeluid  
Joy - 02.10.2011 17:25

Kom dan zonder bivakmutsen, wapens, etc? De politie dwingt mensen om geen beschermende kledij te dragen om vervolgens met paarden op een menigte in te rijden. Als de politie vantevoren waarschuwt fullforce politie in te zetten, is het toch logisch dat mensen naar een demo gaan met beschermende kleding, bivakmuts (voor pers dan) en eventueel wapen?
voor de ruis 
nn - 02.10.2011 03:38

Voor Wimmetje H, er waren op zaterdag afspraken gemaakt met de politie dat we die route wel mochten lopen...echter na 150 meter werden belfotes blijkbaar niet relevant geacht.. volgens de woorden van de smeris bij het NOS mogen spandoeken blijkbaar niet... volgens de rechter echter wel..waar is nu onze rechtsstaat??
eigen schuld 
Wim Heitinga - 01.10.2011 20:40

Ja mensen, zeg niet dat jullie niet gewaarschuwd zijn.

De krakers mochten onder voorwaarden demonstreren voor de Stopera, voor een "aksie" op het Spui was geen toestemming gegeven. Maar ja, toestemming hebben krakers niet nodig, aangezien deze ook van mening zijn dat geen toestemming nodig is om andermans bezit in gebruik te nemen, omdat wonen nou eenmaal "een recht" is.
Net als demonstreren.

De krakers hebben zelf de confrontatie gezocht en gekregen wat ze wilden: aandacht en een pak slaag van de politie. Zonder geweld zou immers de hele demonstratie zinloos zijn, omdat niemand er acht op zou slaan.

En nu hier komen uithuilen en de schuld bij de burgermeester leggen...

triest
aan "auteur" 
NN - 02.10.2011 17:45

In reactie op "auteur" (02.10.2011)

Zowel "auteur" diens reactie als de mijne mogen naar de ruis.

Je spreekt over "jullie" maar die is er niet; mensen die gekraakt wonen vormen geen homogene groep. Je spreekt over "verongelijkt" en ja, er is ook sprake van oneerlijke behandeling, sterker nog: van gebruik van disproportioneel geweld. Van op onterechte gronden beperken van het recht op demonstreren. Je spreekt over "willens en wetens ontzettend veel schade aangericht"; hoewel ik niet voor geweld ben, noch het aanrichten van schade, moet hier wel gekeken worden naar de oorzaak: extreem veel politie en ME- inzet welke zeker niet de-escalerend optreden, integendeel:, provocerende politie/ME'ers (waaronder "stillen"), gewelddadige charges op mensen die niet bewapend zijn (zich wel verweren met hun vlaggen, spullen van de straat e.d.), charges te paard waarbij op menigten ingereden worden, etc. Als zich dan iemand ernstig misdraagt vanuit de krakers dan kan men die er tussen uit pakken, maar dit niet direct als reden aangrijpen om ook de gehele groep "aan te pakken".

De 'kraakscene' kraakt nog altijd om dezelfde motivaties: de huisvestingsproblematiek, huisjesmelkers, leegstand, speculatie met vastgoed en grond, ontbreken van laagdrempelige opvang, etc., etc. Omdat deze problematiek en situaties nog steeds bestaan. Slechts een gedeelte voelt zich in meer of mindere mate aangetrokken of verwant met het anarchistische gedachtegoed.

Het is grote flauwekul te beweren dat krakers hun motivaties om te kraken en hun mening over overheidsbeleid t.o.v huisvesting, ruimtelijke ordening, etc. uitdraagt d.m.v geweld. Hooguit wat verzet bij ontruimingen (omdat men bijv. weet dat het pand na afloop leeg blijft staan, speculatief doorverkocht, of dat er anti-kraak wordt in gezet)

Verder: wie ben jij om te spreken in naam van "de Nederlandse samenleving". Wie met wie "klaar" is, is helemaal niet zo relevant.
Dat er volstrekt overspannen gereageerd wordt op een kraakdemonstratie zegt meer over de overheden dan over de krakers. Als ze eens niet met zoveel politie en MeE zouden uitrukken of ze i.i.g op afstand zouden houden zou er niets aan de hand zijn. Ik ben zelf voor "met open vizier" voor de zaak staan, maar als mensen, omdat ze zich strijdbaar willen verzetten tegen repressief geweld door politie/ME hun gezichten bedekken omdat elk verzet nog hardhandiger aangepakt wordt, kan ik best inkomen. Het gaat overigens om slechts een klein deel van de betogers. En over welke "wapens" heb je het eigenlijk???? Vlaggenstokken? Schei toch uit! Bij een demonstratie moet je gewoon met vlaggen kunnen lopen die aan stokken bevestigd zijn. En dat vond de rechter eerder ook al.

Nee, krakers zijn "lastig" omdat ze soms bijdehand zij;, dingen blootleggen en aankaarten m.b.t het handelen van de vastgoedsector, gemeenten, corporaties, overheid enz. Die moet je blijkbaar criminaliseren: niets nieuws onder de zon. Dat deden ze vele jaren terug ook al! En dat lukt ze nu goed.

Waarom zouden krakers die vreedzaam willen demonstreren, zich zo moeten laten beperken in hun uitoefening v/h recht op demonstreren? Zeker als dit zo belachelijk kort dag wordt aangekondigd? Het is alles een schandelijke vertoning waar onnodig veel dure inzet van politie/ME plaats vind.

Wie houdt zich overigens nu niet aan de afspraken? Laat van der Laan eens niet ontruimen voor leegstand, speculanten, enz.
Jullie claimen dat jullie het niet eens zijn met de algemene regelgeving in ons land, en daar handelen jullie naar door de regels met voeten te treden, en dit zodanig te doen dat de rest van de omgeving daar last van heeft.
Jullie mogen dan ook niet verwachten dat jullie met zachte hand worden aangepakt. Jullie houden je immers niet aan de afspraken.
Als jullie daadwerkelijk een vreedzame demonstratie willen organiseren komen jullie zonder wapens en maskers. Met open vizier.
@wim 
nn - 01.10.2011 21:14

nederlanders, wat een kanker sort van mensen.
daar is geen hoop voor je wim, pak jezelf een touw en oploss het problem
hoezo streepjes? 
NN - 01.10.2011 23:05

hoezo worden de biggen wel geblindeerd, maar demonstrant niet, moet andersom
Jullie moeten je eens aan de wet gaan houden! 
Auteur - 02.10.2011 16:15

alstublieft
alstublieft

Even een wat jullie noemen 'tegengeluid'.
Jullie kunnen met zijn allen verongelijkt gaan doen, omdat jullie niet meer gratis mogen wonen in andermans huis. Vorig jaar hebben jullie willens en wetens ontzettend veel schade aangericht op verschillende plekken in Nederland.
Waar de kraakscene vroeger bekend stond als een grote groep idealisten met een gemeenschappelijk doel zijn jullie verworden tot een anarchistisch clubje dat doormiddel van geweld haar mening en levensstijl op probeert te dringen aan anderen.
De Nederlandse samenleving is klaar met jullie. De Nederlandse overheid ook.
Bij bijna elke 'demonstratie' die gelieerd is aan de kraakscene loopt het uit op rellen. Krakers komen bewapend en gemaskerd, en dus voorbereid op rellen naar de demonstraties toe. Afspraken over locaties worden niet nageleefd.
Jullie claimen dat jullie het niet eens zijn met de algemene regelgeving in ons land, en daar handelen jullie naar door de regels met voeten te treden, en dit zodanig te doen dat de rest van de omgeving daar last van heeft.
Jullie mogen dan ook niet verwachten dat jullie met zachte hand worden aangepakt. Jullie houden je immers niet aan de afspraken.
Als jullie daadwerkelijk een vreedzame demonstratie willen organiseren komen jullie zonder wapens en maskers. Met open vizier.
aan "auteur" (2) 
NN - 02.10.2011 17:50

...laatste stukje regels uit vorige post is van "Auteur" (per ongeluk mee geplaatst).
nog klagen ook? 
Wim Heitinga - 01.10.2011 21:43

@nn - 01.10.2011 21:14:

Als je het hier niet bevalt wat let je om terug te gaan naar een land waar geen "kanker sort van mensen" wonen?
Of kun je daar soms niet gratis wonen?

Anders is het misschien een idee om je een beetje aan te passen.
Correct Nederlands spreken en schrijven zou ook geen kwaad kunnen.
Zo krijg je nooit een baan.

Oh nee, dat wil je niet, sorry.
Plaatje van de dag 
Wim Heitinga - 01.10.2011 22:49

Bedenk zelf een onderschrift
Bedenk zelf een onderschrift

bedenk zelf een leuk onderschrift en maak kans op een mooie prijs!

E-Mail: wim@wimheitinga.nl
Website: http://www.wimheitinga.nl
 
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.