english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creŽren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
Kraak tegen gentrificatie indische buurt.Video
Spirit Of Squatters Collective TV - 07.06.2011 14:56

link and info:


Spirit Of Squatters Collective TV
Spirit Of Squatters Collective TV

Hier kan je de video zien :
 http://ourmediaindymedia.blogspot.com/2011/06/amdam-kraak-tegen-gentrificatie_07.html

Zondag 5 juni 2011 heeft kraakgroep oost de leegstaande winkelruimte aan de Sumatrastraat 224 als woonruimte in gebruik genomen. Eigenaresse Eigen Haart laat het blok eromheen al jaren verkrotten, uiteindelijk mikkende op sloop en nieuwbouw, als dure yuppenhokken uiteraard. Lees verder voor de buurtbrief.

Beste Buren

Vandaag hebben wij, en groep krakers en sympathisanten ons intrek genomen in de beganegrondwoning aan de Sumatrastraat 224. Gezien de rampzalige woningnood in de stad, en nadat we lange tijd naar woonruimte gezocht hebben (en in het proces meerdere keren zwaar zijn opgelicht en/of uitgebuit) zijn wij tot de conclusie gekomen, dat we dus zelf een daad moeten stellen om aan fatsoenlijk onderdak te komen. En omdat het huis aan de Sumatrastraat reeds lange leeg stond, hebben wij dus besloten om het dan maar te kraken.

Zoals veel huizen met achterstallig onderhoud in de buurt is ook deze woning in eigendom van woningcorporatie Eigen Haard.

Volgens ons onderzoek staat dit huis reeds langer dan een jaar leeg, en dan zonder dat Eigen Haard van plan is om het opnieuw te gaan verhuren. Dit allemaal omdat er sloopplannen zijn voor het blok waarin het zich bevindt. De laatse huurder had daar een electronicazaak gevestigd, en sinds diens
vertrek is de etage leeg blijven staan.

Verder onderzoek wijst uit dat het blok in kwestie al tenminste 10 jaar niet meer wordt onderhouden en de kwaliteit van de woningen dermate achteruit is gegaan dat Eigen Haard zonder moeite de meerderheid van de zittende huurders van haar sloopplannen wist te overtuigen. Maar zelf deze plannen lijken nu niet echt van de grond te komen.

Deze ontwikkeling is makkelijk te begrijpen als men naar de achtergronden kijkt, dat wil zeggen de manier van uitvoer maar vooral de echte doelen van de 'stadsvernieuwing' in de Indische buurt. Feitelijk is het namelijk de bedoeling dat zo een vernieuwing vooral de vervanging van de bewoners moet betekenen. Dit alles moet te wege gebracht door hun, en allen die geen dure vrije sector woning (koop of huur) kunnen betalen, de basis te onttrekken door het sociale huisvestingsbeleid bijna helemaal af te breken. Na deze kaalslag zou dan de weg vrij zijn voor een 'vernieuwde' buurt van vooral dure woningen en chique winkels. De financiele crisis, juist veroorzaakt door precies zulke speculatieve praktijken, heeft echter ervoor gezorgd, dat dit niet op korte termijn uitvoerbaar zal zijn, dus worden de plannen dan maar administratief vertraagd.

Ook over de tussenfases in deze ontwikkeling valt het ene of ander op te merken, met name wat het gebruik van woningen betreft die dus niet meer regulier verhuurd worden nadat ze leeg zijn gekomen. Om te voorkomen dat de kraakbeweging daar hun intrek neemt en zich op zo een manier tegen de ontwikkelingen aanbemoeid, worden veel woningen tijdelijk in gebruik gegeven aan mensen die dankzij het genoemde afbraakbeleid niet aan een een normale huurwoning kunnen komen. Van deze bewoners worden dan relatieve hoge huren gevraagd zonder dat de erbij horende rechten (zoals onderhoud van het huis of vervangende huisvesting) gerespecteerd worden. In Amsterdam alleen wonen 10.000en mensen op zo een manier!

Aan het eind van de rit zijn het vooral particuliere speculanten, de directeurs van de corporaties en uiteraard de (hypotheek)banken die van zulke ontwikkelingen profiteren, terwijl huurders kopers en woningzoekenden de rekeing moeten betalen. Tis net als met de kredietcrisis zelf, zeg maar.

Wij hopen dat jullie begrijpen dat wij dat niet zomaar pikken, en dat we wij onze actie indirect ook voor jullie rechten voeren. Als jullie vragen of kommentaren hebben aarzel niet bij ons langs te komen.

met strijdbare groet
Bewoners Sumatrastraat 224 hs
Kraakgroep Oost

...and for those who are firs time here ;)
Spirit Of Squatters Collective : This is solidarity action (like most of our videos). The solidarity is stronger when it is seen by as many people as possible.So...Please use it ! Pass this info to everybody who could be interested !!!
Feel free to embed,link it,send it,screen it etc. Use it=don't loose it. Reclaim the media with us !

... So get inspired. TOGETHER WE ARE STRONGER !!!
 http://www.youtube.com/user/spiritofsquatters
Spirit Of Squatters Collective is always trying to report and support good things what are happening around us. We trying dayly show You some news. Our goal is to do it daily but 1st we can not be everywhere and 2nd We don't have enough time mainly to edit ( there are many projects waiting for their time...) That's why we waiting for You to help us support good things with our video channel and with creating independent media.

and that's few words from our pages:
With our activities we want to make this world a better place.Reclaim the media with us.Feel free to use our videos.Now all up to you !!!Real life is beginning when you turn off the tv, computer. See you on the streets in actions !!!

WATCH! READ! THINK! REALIZE! TALK! COMMUNICATE! LISTEN! DEFEND! DESTROY! CREATE! CHANGE! GET INSPIRED! UNITE! RECLAIM MEDIA WITH US! JOIN US! FIGHT FOR YOUR RIGHTS! LOVE !!! SQUAT!

- E-Mail: mgriks(at)gmail.com Website: http://www.ourmediaindymedia.blogspot.com
 

Lees meer over: wonen/kraken

aanvullingen
uit dit artikel zijn aanvullingen verplaatst naar de ruispagina
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.