Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
En 'Nederland' stuurt zijn drugsbrigade 
4Voeter blaft naar baasje - 12.01.2011 16:12


CIA report into shoring up Afghan war support in Western Europe
WikiLeaks release: March 26, 2010

This classified CIA analysis from March, outlines possible PR-strategies to shore up public support in Germany and France for a continued war in Afghanistan. After the Dutch government fell on the issue of dutch troops in Afghanistan last month, the CIA became worried that similar events could happen in the countries that post the third and fourth largest troop contingents to the ISAF-mission. The proposed PR strategies focus on pressure points that have been identified within these countries. For France it is the sympathy of the public for Afghan refugees and women. For Germany it is the fear of the consequences of defeat (drugs, more refugees, terrorism) as well as for Germany’s standing in the NATO. The memo is an recipe for the targeted manipulation of public opinion in two NATO ally countries, written by the CIA. It is classified as Confidential / No Foreign Nationals.

 http://mirror.wikileaks.info/leak/cia-afghanistan.pdf

-------------------------------------------------------------
Trainingsmissie Afghanistan 2011 voor POLITIEPERSONNEL in provincie Kunduz
Ingezonden door P Geertsma op za, 01/08/2011 - 12:02

In 2011 wil de Nederlandse overheid weer een nieuwe missie van start laten gaan in Afghanistan. Het vorige kabinet was nog ‘gevallen’ over een langere deelname van Nederlandse militairen in Afghanistan. Met de nieuwe coalitie lijkt de overheid nu toch weer een bijdrage te willen leveren aan de stabiliteit van Afghanistan. (..)

In het verleden hebben Nederlandse militairen niet altijd de militaire steun gekregen die ze nodig hadden van hun internationale militaire bondgenoten. In tegenstelling tot de toenmalige bondgenoten zijn de Duitse militairen wel een effectieve partner om op de steunen. Toch blijft het naar mijn mening het beste om zelf voldoende strijdkracht deel te nemen aan een missie om vijandelijke aanvallen snel en effectief af te slaan. Zowel op de grond als vanuit de lucht.

 http://www.krijgsmacht.nl/artikelen/trainingsmissie-afghanistan-2011-voor-politiepersoneel-provincie-kunduz
-------------------------------------------------------------
Afgelopen vrijdag behandelde de Tweede Kamer het kabinetsplan voor een nieuwe missie in Afghanistan. Ditmaal gaat het om een trainingsmissie. Ruim driehonderd politietrainers en begeleiders reizen mogelijk eind dit jaar al af naar Noord-Afghanistan. In Kunduz, onder bescherming van de Duitsers die daar al zitten, moet Nederland politieagenten gaan opleiden. De NAVO wil een fors aantal extra politieagenten opleiden in Afghanistan om zo de veiligheid in het land verder te verbeteren.

De coalitie van VVD en CDA heeft zelf geen meerderheid en gedoogpartij PVV is tegen een missie. Geert Wilders liet eerder al weten het een "slecht idee" te vinden en hoopt dat het plan geen steun zal vinden bij de oppositie.

Vanavond gaan PVV-kamerlid Hero Brinkman en oud-Commandant der Strijdkrachten Dick Berlijn in debat over deze mogelijke nieuwe trainingsmissie. Als Commandant der Strijdkrachten was generaal Berlijn de voornaamste militaire gesprekspartner van de minister van Defensie bij onder andere de uitzending van Nederlandse militairen naar Afghanistan. Hij is voorstander van deze missie.

 http://pauwenwitteman.vara.nl/Fragment-detail.1548.0.html?&tx_ttnews%5Btt_news%5D=19702&tx_ttnews%5BbackPid%5D=1547&cHash=b7fb400c8824ada0c9d674dbc525630d


Dat wordt druk op de Haagse oppositie voor de CIA..... en voor wie nog meer?

> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.