english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creëren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
"Migranten bestaan niet echt"
Marjolein van de Water & Nico Jankowski - 18.12.2010 07:11

Zo’n driehonderd migranten beklommen gisteravond een goederentrein in Arriaga, een stad in het zuiden van Mexico. De veelal uit Centraal-Amerika afkomstige migranten hebben geen visum en reizen ongedocumenteerd door Mexico. Ze klimmen met honderden tegelijk op de treinen omdat het de enige manier is om gratis het land te doorkruizen. Ze werden slachtoffer van een gewelddadige overval en nog steeds 200 zijn vermist.
















“Ik hoorde alleen de vrouwen gillen. Ik sprong zo snel mogelijk van de trein af en vluchtte de bergen in.” Ignacio kijkt strak voor zich uit. Hij heeft een vuilniszak over zijn bovenlichaam getrokken en draagt daaronder een kapotgesneden spijkerbroek die weinig meer bedekt. “Ze hebben me alles afgenomen, tot mijn kleren aan toe. Ik heb helemaal niks meer”, zegt hij terwijl hij de rode striemen op zijn borst laat zien.

Samen met zo’n driehonderd andere mannen, vrouwen en kinderen, beklom de Hondurese Ignacio gisteravond een goederentrein in Arriaga, een stad in het zuiden van Mexico. De veelal uit Centraal-Amerika afkomstige migranten hebben geen visum en reizen ongedocumenteerd door Mexico. Ze klimmen met honderden tegelijk op de treinen omdat het de enige manier is om gratis het land te doorkruizen.

lees verder op  http://www.laruta.nu/artikelen/migranten-bestaan-niet-echt
 

Lees meer over: vrijheid, repressie & mensenrechten

aanvullingen
mafia en officials samen sterk tegen... 
MM - 18.12.2010 08:17

Heb getuigen van zware mishandeling van een groep vrouwen door agenten van Migratie uit Ventosa/Union Hidalgo vallend onder Migratie Salina Cruz van Oaxaca. Het betrof blauwe camouflage uniformen welke de Migratie officials rond Ventosa dragen (ongeveer gelijk aan de Marine).

Aldaar en nabij Ixtepec is de trein en het laatste half jaar zijn er meldingen van verdwijningen, berovingen, ontvoeringen (en de familie geld vragen voor vrijlating) IN CONNECTIE met officials van Migratie en mishandelingen door deze officials.

De groep vrouwen werden geslagen opdat ze hun namen zeiden; kennelijk hebben ze dus ook een geheime zwarte lijst. Geld van degene die het transport regelde werd natuurlijk afgenomen en het is niet zo waarschijnlijk dat dit geld officieel door de officials is opgegeven. Toen ze begrepen dat het vooral om Nicaraguaanse vrouwen ging, werden ze nog agressiever.

De Istmo de Tehuantepec van ZO Oaxaca en Veracruz betreft slechts 200KM en is vele malen makkelijker te beveiligen tegen migranten uit Midden-Amerika en Caribean, dan de enorme grens van Mexico met de USA.
Het is ook officieel beleid van de USA om aldaar in te grijpen, zodoende heeft men USA militairen in Guatemala (4 dagen terug gepubliceerd door Fox News) om hun leger te trainen om de grens met Chiapas beter te beveiligen (is nu zo lek als een mandje).

Ondertussen is het vooral Israel en extreem-rechtse elementen uit hun Kabinet en geheime dienst die het voortouw in Latijns America hebben genomen om te strijden tegen elke mogelijke invloed van Chavez, Ortega en Iran. Zoals extreem-rechts in het bezit van machtsposities eigen is, gaat dat gepaard met terreurmiddelen. En het is veel makkelijker om Nicaraguanen, Cubanen, Venezualanen en Iraniers alhier tegen te houden.

Ondertussen is de Israelische geheime dienst nauw betrokken bij de zogenaamde Israelish-Russische maffia die op hun beurt weer zeer nauw betrokken zijn bij de narcohandel en paramilitairen in deze landen. Er is nu weliswaar een breuk binnen deze mafia en (na de affaire om de Israelische eigenaar van Russische olie die Putin aanviel) uiteengevallen in twee delen; Putins Oosterse maffia en Israels Oosterse maffia.

Hypothese:

CIA laat MOSSAD het vuile werk doen die op hun beurt hun gelieerde maffia hebben ingeschakeld om de Migratie officials in ZO Oaxaca te corrumperen om migranten te misghandelen, beroven en te verkopen.
lees vooral rest van het laruta.nu artikel! 
MM - 18.12.2010 08:25

Het viel mij in eerste instantie niet op dat het slechts een inleiding was en dat het genoemde artikel veel uitvoeriger is!
kleine en grote regio 
MM - 18.12.2010 08:59

Er is een militaire basis in Ixtepec en het regionale Migratie hoofdkantoor is in de Pacifische haven van Salina Cruz.

Ixtepec is in de buurt van de woonplaats van 'ex' generaal Carmelo Terab Montero uit Santa Maria Mixtequilla (nabij Tehuantepec) die gereinstalleerd is als commandant tegen de narcos. Bij de inhuldiging van zijn familie als presidente van Mixtequilla Araceli Teran (na een coup binnen de PRD Mixtequilla via een geheime vrouwenorg van de PRI uit Tehuantepec), had hij een kolonel uit Ixtepec uitgenodig om de boertjes te intimideren dat het afgelopen moest zijn met de onrust.

Hoofd van Migratie in Salina Cruz is een familielid van Leonor Carballo Ruiz (dochter van de vorige grootmeester van Oaxaca, Oaxaca is historisch bekend om Benito Juarez die de Mexicaanse revolutie leide). Die vrouw heeft het uit wraakzucht voor elkaar gekregen dat men mij in Costa Rica ging onderzoeken voor drugshandel en er een Israelis/Mexicaans commando op mij werd afgestuurd. De eerste aanvaller is later door mijn vriendin herkend als een van de Dubai moordenaars. Bij de tweede ontvoeringspoging werden 3 mexicanen gearresteerd maar door Costa Rica weer vrijgelaten. het zou dus gaan om veiligheids medewerkers en ze zouden beweerd hebben dat ik de leider ben van een drugscartel. Zo zie je maar hoe sommigen hier wegkomen met ontvoerings pogingen.
(daarna nam een CIA bons de vrouwenhandels zaak van mijn vriendin over van een aanklager van georganiseerde msidaad uit Costa Rica. Daarna was er een aanslag op zijn beveiligde huis met medeneming van documenten en zijn moeder neergestoken. Vervolgens zei die CIA bons dat ik dat moest zijn geweest, alvorens hij weer naar Washington DC vertrok)

Lees goed:
Behalve hun werk te doen tegen migranten, worden deze ook massaal mishandeld en beroofd door hen. Ondertussen heb ik niet of nauwelijks melding van dat men berovers en ontvoerders van migranten heeft gearresteerd, die ook massaal in dezelfde regio aanwezig zijn.
Het bewijs is dus dat men eenzelfde doel dient in het tegenhouden van migranten, daar men een duidelijk razzia beleid zonder humane grenzen tegen migranten heeft, maar -in deze regio- geen razzias houdt tegen de echte zware criminaliteit van de op hetzelfde traject aanwezige ontvoerders en aanvallers. Dat bewijs staat. Kan alleen niet hardmaken dat men connecties heeft met de maffia. Vraag die pastoor uit Ixtepec zou ik zeggen. Wacht niet te lang, want ik vrees -op korte termijn- het ergste voor zijn leven.

Regio Istmo (Oaxaca-Veracruz)
 http://maps.google.com/?ie=UTF8&ll=17.20377,-94.389038&spn=2.681159,5.39978&z=8

Migratie La Ventosa - Union Hidalgo
 http://maps.google.com/?ie=UTF8&ll=17.20377,-94.389038&spn=2.681159,5.39978&z=8

Arriaga
 http://maps.google.com/maps?f=q&source=s_q&hl=en&geocode=&q=Arriaga,+Mexico&sll=16.588817,-94.844971&sspn=2.689913,5.39978&ie=UTF8&hq=&hnear=Arriaga,+Chiapas,+Mexico&ll=16.519049,-94.394531&spn=1.345546,2.69989&z=9
=> dit is nog net in Chiapas voordat Oaxaca begint. de groep vrouwen waar ik over spreek, begonnen in deze regio, maar bij aankomst met vrachtwagen in een safe-house sprak de eigenaar met de transporteerders dat ze daar wegmoesten, of dat ze anders vermoord zouden worden (kennelij werden ze dus daar al gevolgd). Daarom gingen ze onmiddelijk in de nacht 3 dagen wandelen en de laatste nacht hoorde iemand stappen in de verte achter hen op hun weg naar Ventosa-Niltepec)

Ixtepec
 http://maps.google.com/maps?f=q&source=s_q&hl=en&geocode=&q=Ixtepec,+Mexico&sll=16.519049,-94.394531&sspn=1.345546,2.69989&g=Arriaga,+Chiapas,+Mexico&ie=UTF8&hq=&hnear=Ixtepec,+Oaxaca,+Mexico&ll=16.411057,-94.772186&spn=0.673156,1.349945&z=10
=> Ook hier gaat de terin langs en hier woont de pastoor die zich bezighoudt met de mensenrechtenb van de migranten, alsmede hier is een belangrijke militaire basis, maar ze houden zich liever bezig met migranten mishandelen dan met aldaar eveneens massaal aanwezige maffia en Zetas aan te pakken.
Amnesty: Officials & maffia together 
MM - 18.12.2010 09:17

 http://www.nssoaxaca.com/ciudad/10-oaxaca/56056-ai-da-informe-sobre-atentados-a-inmigrantes
* Amnesty Internationals Mexicaanse vertegenwoordiger Alberto Herrera Aragón, de autoriteieten aanklaagt wegens het niet optreden tegen deze terreur tegen immigranten uit Midden-Amerika.
* Er een foto-expositie is van de Mexicaanse kunstenaar Gael García Bernal over de migranten in Chiapas en Istmus van Tehuantepec (Oaxaca).

Hier staat zelfs dat Amnesty Internatioal gezegd zou hebben dat er een samenwerking bestaat tussen officials en de maffia die migarnten ontvoeren en beroven:
 http://www.radioformula.com.mx/notas.asp?Idn=144583
=>
 http://translate.google.com/#es|en|http%3A%2F%2Fwww.radioformula.com.mx%2Fnotas.asp%3FIdn%3D144583 en druk op "translate", of vervang eerst engels voor dutch

Helaas kan ik nergens een dergelijk rapport van Amnesty Internacional vinden. Uiteraard is dat van groot belang, want we zitten allemaal te wachten op de bewijsvoering van de banden van officials met maffia omtrent het molesteren, beroven en ontvoeren van migranten uit Midden-Amerika.

wie-o-wie?
Eerdere 'avonturen' in de regio 
MM - 18.12.2010 09:47

Voor beter inzicht in achtergronden:

 http://wikiresear.ch/Carmelo_Teran_Montero

Bloccade aanleg Isthmus snelweg -Mexico
 http://www.indymedia.nl/nl/2005/04/26866.shtml

Mex, Oaxaca, Guatemala/CA-4, Venezuela, handel &USA
 http://www.indymedia.nl/nl/2008/01/49611.shtml
Haar volledige naam is Araceli Bautista Terán, familie van de generaal en toevallig ook van een locale vriend van mij die -begrijpelijk- nu afstand van mij houdt.

+ een groot aantal artikelen over Oaxaca o.a. onder Ali as Mexico / Ali as Isthmus / MM; een van de eerste:
Vervolging Indianen Oaxaca; zuidoost Mexico - 12.02.2004
 http://www.indymedia.nl/nl/2004/02/16907.shtml
Amn.Inter.Div,Migr. 
Sjaak - 18.12.2010 19:07

Is dit ms. wat je zocht?

Amnesty Invisible Victims: moving migrants in Mexico
(2 PDF doc. / 1 mn. foto's - aanvulling)
 http://www.amnesty.org/en/ai_search?keywords=Invisible+Victims%3A+moving+migrants+in+Mexico&show_advanced=false&title=&ai_index=&sort=date&start_date%5Bdate%5D=&end_date%5Bdate%5D=®ion%5B%5D=1889&issue%5B%5D=**ALL**&language%5Ben%5D=en&document_types%5Breports%5D=reports&document_types%5Bpress_materials%5D=press_materials&document_types%5Burgent_actions%5D=urgent_actions&document_types%5Baudio_video%5D=audio_video&document_types%5Bother%5D=other&form_build_id=form-fa8779e7a684be13b5688e60dc82ad55&form_id=amnestysearch_filters_form&op=Search


WATCH THE INVISIBLES
(incl. video films)
 http://www.amnesty.org/en/news-and-updates/watch-invisibles-2010-11-02


 http://www.amnesty.org/en/region/mexico

 http://amnistia.org.mx/

 http://www.cndh.org.mx/recomen/recomen.asp

 http://www.redtdt.org.mx/

 http://centroprodh.org.mx/english/index.php?option=com_content&task=section&id=9&Itemid=39

E-Mail: alicebloem@hotmail..com
mail me aub 
marjolein - 18.12.2010 19:14

hoi MM

Ben je nog steeds in de regio?

Wil graag weten wie je bent en in cntact komen met de vrouwen waar je het over hebt. Ik ben nog steeds in de Istmo en wil een langer verhaal hierover maken. Zoek dus mensen om te interviewen!

laat me weten
marjolein(at)noticias.nl

thanks
Secretaris-generaal A.I. klaagt 
MM - 18.12.2010 21:25

 http://diarioaxaca.com/pais/17-partidospoliticos/4478-demanda-amnistia-internacional-proteccion-a-migrantes-en-mexico-
De Secretaris-General van Amnisty International -Salil Shetty- zou nu ook bij de autoriteien geklaagd hebben (maar over misstanden bij alle migranten, niet alleen in de Istmo Tehuantepec regio).
 http://en.wikipedia.org/wiki/Salil_Shetty
Er is een Amnesty Rapport uit April genaamd "Víctimas invisibles: migrantes en movimiento en México” (zie reactie Sjaak hierboven). Helaas is die inmiddels gedateerd, daar vele misstanden nabij Oaxaca nu juist van het laatste half jaar zijn en Amnesty nieuwe internet gegevens moet hebben, die dus nog niet in een extern rapport te vinden zijn? Ik zie dat Sjaak nog wat andere links van Amnesty heeft gegeven met recentere info.

Mocht iemand tekst tegenkomen waarin men een mogelijke samenwerking tussen Migratie regio Oaxaca(/Chiapas/Veracruz) en mafia wordt vermeld; citeer dat aub dan hier!
weer een aanval? + 20 gewonden 
MM - 18.12.2010 21:41

 http://www.prensalibre.com/noticias/justicia/Comando-armado-secuestra-migrantes-Mexico_0_391761068.html
=>  http://translate.google.com/#es|en|http%3A%2F%2Fwww.prensalibre.com%2Fnoticias%2Fjusticia%2FComando-armado-secuestra-migrantes-Mexico_0_391761068.html
(en druk op translate, of vervang engels eerst door dutch)

Alejandro Solalinde Guerra, coordinator van opvanghuis "Hermanos en el Camino" (pastoor Ixtepec), zegt dat ongeveer 20 migranten verwondingen van machettes hebben opgelopen gedurende de aanval van vrijdag en opgenomen zijn in "Hospital Regional" in deze locatie.

De consul van El Salvador -Vilma Mendoza- in Arriaga(Chiapas), zegt dat 92 migranten gearresteerd zijn waaronder de meerderheid uit Guatemala. Twee weken terug klaagde ze bij de autoriteiten van Oaxaca over mishandelingen van vrouwen door officials.

Ook is er de consul -Patricia Yamileth Villamil Perdomo- van Honduras die geprotesteerd heeft, zie o.a.:
 http://www.oem.com.mx/laprensa/notas/n1874838.htm

Nicaragua zou alleen intern om opheldering hebben gevraagd door de functionaris van de regering in Managua die over mensensmokkel en vrouwenhandel gaat, er is niets over gepubliceerd.
Official Nicaragua mensen & vrouwen handel 
MM - 18.12.2010 21:57

Dat is dus "Ana (Cecilia) Solís" van Buitenlandse Zaken ("Cancilleria") van de Nicaraguaanse regering (niet te verwarren met Ana Hidalgo Solís van OIM/MIO uit Costa Rica en een andere Solís bij de vrouwenbeweging van Costa Rica die ook over vluchtelingen en vrouwenrechten gaat & evenmin met Azahalea Solís van de autonome vrouwenbeweging van Nicaragua).
conferentie Universiteit Oaxaca + Guatemala 
MM - 18.12.2010 22:08

Hier lees ik over een conferentie "Monitorio de Migrantes Indocumentados " bij de universiteit “José Vasconcelos in Oaxaca stad van enkele weken terug:
 http://oaxacaentrelineas.com/noticias/inician-en-oaxaca-caceria-de-migrantes

Nog een naampje van de ook hierbij betrokken ambassadeur van Guatemala in Mexico: "Rita Claverie de Sciolli" (maar zie zo snel niet wie specifiek van Guatemala over deze zaak gaat).
dode migranten Veracruz aan grens Oaxaca 
MM - 19.12.2010 06:37

 http://www.imagendelgolfo.com.mx/resumen.php?id=217927

De ambasadeur Rita Claverie Diaz de Sciolli van Guatemala in Mexico levert kritiek op de staat Veracruz.

In de zone Medias Aguas en Sayula de Alemán in het zuiden van Veracruz zijn net drie migranten omgekomen (in de buurt van Oaxaca, Istmo de Tehuantepec dus).

In Acayucan (middelgrote doorgangsplaats Istmo Oaxaca naar Veracruz en Yucatan) is "Agencia Consular del Salvador y Guatemala" in het gemeentehuis van Acayucan.

Hier wat foto's van ernstige verminkingen door machette:
 http://vozdeacayucan.uphero.com/index.php/mnlocal/511-imasacre-en-sayula
Zo te zien wil men criminelen tegenhouden aangezien deze persoon tatouages heeft die op een Mara Salvatrucha kunnen duiden, dus lijkt hier de hand te zijn van veiligheidsdiensten.

 http://maps.google.com/maps?f=q&source=s_q&hl=en&geocode=&q=Sayula+de+Alem%C3%A1n,+M%C3%A9xico&sll=37.0625,-95.677068&sspn=38.144864,86.396484&ie=UTF8&hq=&hnear=Sayula+de+Alem%C3%A1n,+Veracruz,+Mexico&ll=17.266728,-94.378052&spn=2.879523,5.39978&z=8
Zetas/PEMEX & Oaxaca/Veracruz 
MM - 20.12.2010 07:34

Ordeñan en Puebla Zetas y un ex Cisen a Pemex - December 19, 2010
 http://eleconomista.com.mx/sociedad/2010/12/19/ordenan-puebla-zetas-ex-cisen-pemex
=>  http://translate.google.com/#es|en|http%3A%2F%2Feleconomista.com.mx%2Fsociedad%2F2010%2F12%2F19%2Fordenan-puebla-zetas-ex-cisen-pemex
"... According to this record, Gonzalez is responsible for Pemex to hire technicians to extract the fuel, while members of the criminal group of Los Zetas are responsible for selling merchandise.
El documento de análisis de la incidencia criminal de la SSPF detalla que en el 2008 Pemex ubicó a la entidad de Puebla en el lugar número 13 con siete eventos. The paper analyzing the crime rate of SSPF details Pemex in 2008 placed the institution of Puebla at No. 13 with seven events. En el 2009 el robo de combustible aumentó de manera considerable, pues a partir de marzo, las autoridades estatales y federales detectaron 16 tomas clandestinas. In 2009, fuel theft has increased significantly since starting in March, state and federal authorities found 16 illegal connections.
... The Zetas are in control of the town of Tehuacan and the states of Veracruz and Oaxaca, as well as the Sierra Norte of the state, which is disputed with Millennium Cartel cells." (excuus voor de soms wat verwarrerende Google vertaling)

=> komt dicht in de buurt van mijn 'veldwerk' in de regio en de verbanden die ik meende te bespeuren. In Salina Cruz is een PEMEX raffinaderij en hun waterintake komt van Santa Maria Mixtequilla waar ik lijken op land bedoeld voor mijn fruitproject, gedropt kreeg; na problemen met een winkel van de Salinas Groep. Vervolgens beschuldigde ik een generaal die in dat plaatsje woont van Zeta contacten. En er waren militaire onderhandelaren van PEMEX aan het overleggen over de bezetting van de snelweg in constructie door boertjes.
decreet Guamtemala aan leger tegen Zeta's 
MM - 20.12.2010 08:01

Sitian en Guatemala bastión de 'zetas' - Domingo, 19 de Diciembre de 2010
 http://www.nssoaxaca.com/narcotrafico/97-internacional/57104-sitian-en-guatemala-bastion-de-zetas

=> De president van Guatemala heeft zondag per decreet het leger het mandaat over het grensgebied met Mexico gegegeven om de Zeta's te bestrijden.

"State intelligence reports have informed the government that former Mexican military with the help of Guatemalans have completely taken some local communities.
... The drug gang Los Zetas, former armed wing of the Gulf cartel, was installed in Guatemala for more than two years. It was reported that former soldiers, some of the elite military force known as''kaibiles,''have joined their ranks."

Overigens is dit een merkwaardige situatie die anderen naar ik aanneem ook inzien: USA traint Mexicaanse elite-militairen tegen de drugshandel en die doen vervolgens de drugshandel en moorden. Nu traint USA (Fox News) het leger van Guatemala tegen Los Zeta's... ??!
Ondertussen worden migranten door zowel Migratie als Los Zetas keihard aangepakt; een Migratie en andere diensten die zich op illegale migranten fixeren, maar niet op los Zeta's cq andere(?) maffia in de regio die migranten ontvoerd, mishandeld (tesamen met Migratie) en vermoord. Conclusie/verdenking?
gouverneur Oaxaca: hulp legale migranten 
MM - 20.12.2010 08:26

Arranca operativo para salvaguardar arribo de migrantes y turistas
 http://www2.infominuto.com/titulares/2132-arranca-operativo-para-salvaguardar-arribo-de-migrantes-y-turistas.html
=>

De nieuwe governeur van Oaxaca -Gabino Cue Monteagudo- vergezeld door de minister van torurisme en economische ontwikkeling, heeft opdracht gegeven tot controle en info centra nabij sommige busstations en de luchthaven van Oaxaca, alsmede om (eh, legale) toeristen van info te voorzien. Ook geeft men gratis sommige papieren af aan bezoekers van andere deelstaten (stel je voor zeg, een Mexicaanse pa en ma uit de regering of westerse toeristen worden in elkaar geslagen omdat de migratie papieren van een kind ontbreken; zulke schandalen moeten natuurlijk voorkomen worden)

Hier zie je dus weer de hypocrisie en corruptie van de macht in Mexico en Oaxaca. Men heeft hoge verwachtingen van deze net geinstalleerde gouverneur, maar het blijft oude koek happen. Het belang van de USA en Israel om politieke tegenstanders, terroristen en criminelen uit Centraal America tegen te houden, evenals het netjes behandelen van legale toeristen die geld in het laadje brengen, gaat kennelijk in prioriteit ver boven het aanpakken van de veel ernstiger ontvoeringen, berovingen, moorden en mishandelingen van immigranten. En we moeten toegeven, die ernstige misdaden dienen eigenlijk dezelfde belangen, of niet soms?
pfff 
mensch - 20.12.2010 17:40

Indymedia, geef die Mark Metzelaar toch 'ns een IP-block, of doe anders een beetje stelselmatig z'n schrijfsels bijhouden & waar nodig ruisen of verwijderen.

Door structureel op te treden ben je een paar jaar geleden ook van 'm afgekomen. Maar nu is ie weer terug; en met weer de eigen aanvullende-links-op-reeds-eerder-zelfgevonden link, en dan vroeg of laat natuurlijk weer onvermijdelijk enige Joodsche clubs danwel de Bilderberg-groep en Bernhard en noem de hele zwik maar op.

't Is zo al moeilijk genoeg om deze "nieuws"-site nog serieus te nemen zo af en toe (met moderne krakers wier historisch besef en al betrof het maar de eigen scene zo'n beetje beperkt blijft tot wat zich eergisteren afspeelde, etc. En dan weer wat andere gekken die menen dat we de farbrieksvloer opmoeten teneinde den arbeider te engageren, en weet ik wat allemaal. Een parodie op jezelf worden is ook een kunst.) Dit maakt het er niet aantrekkelijker op hier überhaupt nog voorbij te surfen, en wie wordt er eigenlijk nog geacht zich hierin te erkennen.

Stom gewauwel allemaal.
deze met "pfff mensch" voor forum/ruispagina? 
MM - 20.12.2010 20:36

Nee hoor, was gewoon te druk bezig in andere landen, het laatste jaar met een collectief voor Costa Rica, het vrijwel ontbreken van de vele landjes in de regio Centraal Amerika en Caribe voor Indymedia /Independent Media Centers en werk hierin, evenals wat eigen onderzoeken en veldwerk.

Joodse clubs zal je mij niet over horen, wel zionistische of extreem-rechts of mafia indien van toepassing. Maar er zijn ook vele andere 'clubs' die men niet op joodse achtergrond georganiseerd heeft; NeoCons, fundamentalisten, enz. Het Israelisch Kabinet bestond tot voor kort uit een samenwerking met extreem-rechts en er zijn oorlogsmisdadigers ook uit Latijns America die door Israel beschermd worden.
 http://en.wikipedia.org/wiki/Yair_Klein
(laatste artikelen zijn in spaans en nog niet in deze wiki, dat Israel hem niet wil uitleveren)
Meer recent is dat Israel het dit jaar tot officieel topbeleid heeft gemaakt om actief in de regio in te grijpen om de invloed van Chavez, Ortega en met name hun handlanger Iran, te 'neutraliseren'.

En ook nu doen ze criminele acties in Latijns Amerika, zoals twee ontvoeringspogingen op mijn vriendin:  http://wi-ca.org/Bitajon_Shar

Dat er iets mis zou zijn om in het kader van activistisch en open-democracy nieuws het over Bilderberg, Prins Bernhard (nu dus Johan Friso + Mabel) & vergelijkbare samenzweerders op wereldniveau vanuit Nederland te hebben? Vreemde stelling voor iemand die voor ideëel activisme en open democracy zou zijn? Of hoe moet ik jou dan activistisch met zien?
noticiasfotos' photostream 
MM - 22.12.2010 06:56

 http://www.flickr.com/photos/noticias/

Tip: direct naar de slideshow  http://flickr.com/photos/noticias/show/

Bevat op moment schrijven veel foto's Migranten Centraal Amerika in ZuidOost Mexico.
50 verdwijningen 16 Dec Chahuites Oaxaca 
MM - 24.12.2010 00:55

Exigen a México esclarecer plagio masivo de migrantes
 http://www.milenio.com/node/606534
=>  http://translate.google.com/#es|en|http%3A%2F%2Fwww.milenio.com%2Fnode%2F606534

De ministers van Buitenlandse Zaken van Honduras, El Salvador en Guatemala eisen van Mexico om een onderzoek te starten naar de verdwijning van 50 immigranten uit Centraal Amerika op 16 December in Chahuites, Oaxaca.

 http://maps.google.com/maps?oe=utf-8&q=chahuites+mexico&ie=UTF8&hl=en&hq=&hnear=Chahuites,+Oaxaca,+Mexico&ll=16.399201,-94.537354&spn=0.723258,1.349945&z=10

De minister van El Salvador -Hugo Martinez- wees op de contradictie dat men meer aandacht besteed aan het oppakken van niet-criminele ongedocumenteerde migranten, dan het aanpakken van de criminelen die hen aanvallen en ontvoeren.

OK,hier is het dan:

Corrupt cops

Priest Alejandro Solalinde, head of the hostel where the Central Americans who fled escaped, denounced the collusion of police and officials with organized crime in the area of southern Mexico.

"I have clear that what most affected here are the officials who are corrupt people in this business" to profit from immigrants traveling by train to the United States.

The National Human Rights Commission opened an investigation into the facts and informed that took testimony from 13 Central American migrants eyewitnesses, who were taken to Mexico under stringent security measures because of threats they received.



aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.