english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creëren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
AGN: Meer over Colombia
Tommy Ryan - 11.07.2010 21:35

Naar aanleiding van de afgelopen info-avond op 29 juni over de situatie in Colombia door de grassroots-organisatie la Red de Hermandad y Solidaridad en de aandacht in de massa-media voor de (’indirecte’) mensenrechtenschendingen en natuurvernietiging door energieleveranciers in Nederland, brengt de AGN nog wat achtergrondinformatie samen.

Vrije Marktwerking
Vrije Marktwerking

90% van de steenkool die Nederland importeert komt uit Colombia en Zuid-Afrika. Dit gaat gepaard met grove mensenrechtenschendingen en milieuvernietiging. Meer dan 4 miljoen mensen zijn inmiddels ontheemd geraakt door gewelddadige landonteigening en zijn gedwongen naar de grote steden te trekken. Hier komt het overgrote deel uiteindelijk in sloppenwijken terecht zonder enige rechten en voorzieningen. Daarnaast worden arbeiders uitgebuit, onderdrukt als zij zich organiseren en hiertegen in opstand komen en wordt de directe leefomgeving van mensen op grote schaal vernietigd.

Netwerk, het actualiteitenprogamma van de NCRV en de EO op Nederland 2 heeft afgelopen week 3 uitzendingen gewijd aan de schending van mensenrechten en de vernietiging van het milieu door de kolenindustrie. De eerste van deze afleveringen behandeld de situatie in Zuid-Afrika. Hierbij wordt er vooral ingegaan op de milieuschade voor mens en leefomgeving van de kolenmijnen waar de Nederlandse energiebedrijven kolen importeren. De tweede aflevering gaat over de situatie in Colombia en de mensenrechtenschendingen waarmee de kolenwinning gepaard gaat.

Naar aanleiding van deze twee afleveringen is er in de media even aandacht geweest voor het ’schandaal’ maar inmiddels gaat alles weer door zoals het was. Het parlement heeft weer eens haar gebrek aan interesse laten zien om de problemen die gepaard gaan met energievoorziening aan te pakken. Zij komen slechts met een voorstel om energieleveranciers te dwingen tot ‘transparantie’ en vallen terug op zelfregulerende marktwerking als oplossing voor het probleem. Naar aanleiding van de kamervragen die inmiddels gesteld zijn is er inmiddels ook een derde aflevering geweest die hieronder ook te vinden is.

[...]

Lees verder:  http://www.anarchistischegroepnijmegen.nl/2010/07/over-colombia/

Website: http://www.anarchistischegroepnijmegen.nl
 

Lees meer over: europa globalisering natuur, dier en mens vrijheid, repressie & mensenrechten wereldcrisis

aanvullingen
welke diensten zijn er actief? 
MM - 22.07.2010 23:41

Iets bekend van met welke particuliere beveiligings bedrijven ze zaken doen..?

Zo is er in Costa Rica, Mexico, Argentinie, Equador (en waar meer..?) aanwezigheid van "Bitajon"; 'ex' Israelische commandos die beveiligignswerk doen voor bedrijven en voor gobermentales.

Nu weet ik het ook niet; wellicht was het een false flag en waren het Iraniers uitgezionden door Chavez die mijn vriendin in Costa Rica lastig vielen, Hebreeuws hadden gestudeerd en haar een kaartje van Bitajon overhandigden en haar aan haar haren trekkend en dat wie met mij loopt dood gaat (lijken wel godsdienst waanzinnigen; dergelijke spreuken stammen van wie met het fruit van de kennisboom loopt). Ze vertelden mij uit Oaxaca te kennen en melden wat puntjes die ik niet gepubliceerd heb, dus vermoed dat ze al die tijd betrokken waren met het in kaart brengen van activisten en APPO voor hun commerciele opdrachgtgevers. Kort daarna nog twee ontvoeringspogingen op mijn vriendin waarbij Mexicanen en dezelfde Israelis betrokken leken. Ik ben ook maar een sokken-held; ik was zelf in geen velden of wegen te bekennen, bang dat ik was dat het om de echte Mexicaanse maffia ging, ze dan meteen het vuur zouden openen als ik met haar samen wandelde. De eerste keer kon ze wegkomen met pepperspray en de 2e keer werd het door ingrijpen van de Costa Ricaanse autoriteiten opgelost. Mexicanen uitgewezen en zouden geen maffia zijn, dus veiligheids dienst? Zaak afgerond en onderzoek in de doofpot, want zijn kennelijk vrienden van de regering hier. Laatste feitje: de regering hier heeft haar politiek politie DIS die veel smerigheid regelt met directe medewerkers van Oscar Arias.

Over Honduras is bekend dat particuliere Israelische veiligheids diensten en MOSSAD bij de coup betrokken waren c.q. bij het onderdrukken van de opstand daartegen. In de aangifte van de marteling en moord van een activist aan de gresnm waar zelaya zich ophield, melden getuigen dat ze medewerkers van een dergelijk bedrijf hadden gesignaleerd.

Guatemala is alweer lange tijd terug met 100.000 moorden op Indigenas waar Israel onmiddelijk in de vrijgekomen positie van het in kaart brengen van activisten en wapens leveren sprong toen de USA zich van haar bevolking moest terugtrekken. Ook lekker weggewist uit wikipedia door een bepaalde lobby.

Maar goed; voor Colombia weet ik het dus niet, alleen wat losse eindjes en de lijn doortrekkend. Er waren ook enklele berichten van Britse spionnen en Special Forces met infiltratie acties, samen met Israelis en CIA, tegen Venezuela.
Fanning the Flames 
Mark Curtis - 30.01.2011 11:59

Fanning the Flames -

Cerrejon 2008 -

Netwerk factsheet steenkolen -

Fanning the Flames


The role of British mining companies in conflict and the violation of human rights

The global mining industry is enjoying an unprecedented boom period, with many companies posting record profits as a result of soaring commodity prices. The UK is doing particularly well: the three largest mining companies in the world are all British, while London provides much of the finance for the industry as well as hosting a major share of global metals trading. The British government has regularly championed the cause of British mining companies across the world.
Many developing countries, on the other hand, have experienced the negative side of mining. Armed groups have often enriched themselves through minerals extraction, doing deals with companies and using the revenues to fuel civil wars.
Human rights violations have occurred where security forces paid to protect mining assets have attacked local communities and anti-mining activists. There is now an established pattern in country after country where local people have been forced off their land by mining projects, and those protesting have been intimidated, beaten or shot.
Lawyers have distinguished between three types of corporate complicity in such abuses. ‘Silent complicity’ is held to exist where companies fail to speak out against clear patterns of human rights violation in the areas where they are operating.
‘Beneficial complicity’ pertains when companies are the beneficiaries of human rights abuses committed by state forces – as in many of the cases described in this report.
‘Direct complicity’ occurs when a company provides assistance to a body which then commits a human rights violation. In countries such as Colombia and the Philippines, anti-mining activists and local communities are faced with an ever-present threat from military and paramilitary forces. In both countries, protestors have been murdered for their opposition to corporate mining activities.Yet British companies continue to operate in such conflict zones, often benefiting from the intimidation caused by armed security groups.
In India, tribal peoples are trying to defend their lands and their livelihoods against the threat of operations by British mining companies such as Vedanta. The Norwegian government has now withdrawn its investments in Vedanta as a mark of concern at the company’s Indian operations. According to the Council of Ethics which advises the government’s pension fund Vedanta “seems to be lacking the interest and will to do anything about the severe and lasting damage that its activities inflict on people and the environment.”
Local communities face similar threats as a result of British mining companies’ operations in other countries across Africa, Latin America, Asia and the Pacific island states.
British companies have entered into partnerships with repressive regimes in Tibet and Uzbekistan, while local protests against UK mining activities in countries such as Bangladesh, Peru, Argentina, South Africa, West Papua, Indonesia and Papua New Guinea have met with varying degrees of human rights abuse.
War on Want believes that the UK government must acknowledge the harm being done to local communities in developing countries as a result of British mining companies’ activities. Relying on voluntary codes of conduct and selfregulation to police the extractives industry has been shown to
be ineffective, and the government must now take action to make mining companies accountable both nationally and globally. War on Want calls on the UK government to introduce new rights of redress in the UK and to support binding standards for corporate accountability at the international level. Only through such action will we be able to tackle corporate complicity in conflict and human rights abuse.


 http://www.waronwant.org/campaigns/corporations-and-conflict/mining-conflict-and-abuse/inform/15142-fanning-the-flames
 http://mvoplatform.nl/publications-nl/Publication_2396-nl/?searchterm=colombia
------------------------------

 http://www.anarchistischegroepnijmegen.nl/2010/07/over-colombia/

meer links:

 http://www.redcolombia.org/

 http://www.colombiasolidarity.org.uk/

 http://www.colombiasolidarity.org.uk/about/background

 http://killercoke.org/

 http://www.nodo50.org/ellibertario/

 http://www.volkskrant.nl/economie/article1394459.ece/Energiebedrijven_kopen_besmette_steenkool

Colombia Mine Blast Leave 20 Feared Dead 
FERNANDO VERGARA - 22.02.2011 21:49

FERNANDO VERGARA 01/26/11 - 11:55 PM


Colombia Mine Blast Leave 20 Feared Dead

SARDINATA, Colombia — An explosion likely caused by a methane gas buildup ripped through an underground coal mine in Colombia during a shift change Wednesday, killing 21 workers, officials said. A similar fatal blast occurred at the same mine four years ago.
(..)
 http://www.huffingtonpost.com/2011/01/26/colombia-la-precios-coal-mine_n_814528.html
aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.