Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Een vraagje 
Anti-Krakers - 13.07.2010 10:28

Even een vraagje... waarom ga je niet gewoon bij anti kraak huren? Of moet iedereen maar zijn of haar geld aan jullie geven omdat dit sociaal is?

Weet je wat pas asociaal is? De ruiten ingooien van een bedrijf dat probeert wat te verdienen aan panden die niet gebruikt worden. Alsof elk pand dat niet gebruikt wordt dan maar meteen van een stel jaren '80 adepten moet zijn. Bovendien gooien jullie je eigen glazen in (hihi) door dit soort acties. Als jullie nou eens zouden komen met meer positieve berichten! Bijvoorbeeld dat chinese restaurant voor het station van Leiden dat is gekraakt en waar nu allerlei kunst in de etalage hangt.. Breng dat soort nieuws veel meer naar buiten, dan zul je merken dat mensen ook minder intolerant naar krakers zullen zijn.

Met vernielingen maak je geen vrienden omdat wij dat allemaal vroeg of laat moeten betalen.
noor korea? 
nn - 13.07.2010 13:31

interessante aanvulling hoor, maar om nou te vergelijken met noord-korea. tsja, het is weer eens wat anders dan nazies, maar ik denk niet echt dat ze in noord Korea anti-kraak hebben en kraantjes laten openstaan, maar dat kan ook mijn geografische dyslexie zijn. gelieve de situatie neer te zetten zoals die is en niet rare vergelijkingen maken, houdt alles een stuk duidelijker.
Ga dood 
Will - 13.07.2010 11:30

Met dit soort opruiende artikelen krijg ik altijd last van mijn eigen nekspieren die me proberen te wurgen. Wat heeft de krakerswereld toch een walgelijke sujetten onder haar aanhang.

Sujetten waardoor ik zonder meer een voorstel zou steunen om al dit gajes op Waddeneiland neer te gooien en daarna de marine een blokkade om het eiland te laten handhaven om te voorkomen dat iemand er nog af komt.

Ik geloof in Karma dus 1 van de daders zal binnenkort door een glazen ruit heen vallen en om het leven komen ... en ik zal er een glas op heffen.
Geenstijl lult weer uit hun nek 
Pietje - 13.07.2010 10:51

Als mede reaguurder hier, geloof toch niet alles wat ze of GS uitbraken... Als je kraakt zul je gewoon huur moeten betalen, dat is veplicht, mits je een redelijke huur wordt geboden. Dan eigenaren geen huur willen hebben, omdat ze bang zijn voor huurdersbescherming, dat is hun probleem, niet dat van de krakers...

Kraakverbod is ook onzin, als panden een bestemming krijgen moeten/moesten krakers sowieso weg het enige wat de nieuwe wetgeving doet is speculanten beschermen, omdat er nu al ontruimt mag worden voordat er een bestemming is...

En nee ik ben geen werkloze zakloper, Beta WO, met een fiks betaalde baan (en dito belasting)...
Kraken is slopen 
Ben - 13.07.2010 13:49

Ik reageer eigenlijk nooit op nieuwsberichten, maar dit is toch wel erg krom. Hoe je er ook tegenaankijkt: het vernielen van andermans eigendom, in dit geval dus een kantoorpand, heeft geen enkele zin en geeft alleen maar aan hoe kansloos het kraakvolk eigenlijk is.

Get a life zoals de rest van Nederland...
Kraken is diefstal 
Krakers dumpen - 13.07.2010 13:36

Laat die klote krakers eens een keer oprotten. Stelletje profiteurs en andermans eigendom vernielen.
Oplossing 
Denker - 14.07.2010 17:20

Kan de gemeente niet bemiddelen in woonruimte in dit soort leegstaande panden en dan de eigenaar als compensatie de eigenaarslasten kwijtschelden. Of zo. Die eigenaarslasten kan de bewoner dan weer betalen aan de gemeente. Zo krijg je een win-win situatie.

Er staan veel te veel kantoren leeg, de verhuurders willen wel particuliere bewoners maar door al die suffe bestemmingsplan regels van de gemeente Amsterdam met van die achterlijke establishment gladiolen wordt dat nooit wat.
En we 
Key anti-kraak - 13.07.2010 10:33

En we poepen met zijn allen op de krakers.

Key.
anti-kraak!!!!!!! 
edwin - 13.07.2010 14:19

anti-kraak is top!!!
geen verpaupering van een wijk!
voor een klein bedrag huren!!!!!!!!!
ik woon zelf ook anti-kraak, heerlijk!
alle mensen die zeuren over anti-kraak, hebben altyd wat te zeuren!!!!!!!!
en verhalen over uitzettingen,dat hebben de mensen aan hun eigen te danken!!!!!!
een hoop krakers slopen de woningen, maken er een zooitje van.
lekker tegen alles aanschoppen, maar wel je hand ophouden voor een uitkering, studie financiering.
als mensen het in nederland niet bevalt ga je toch lekker naar een ander land. dan kom je er achter dat we het in nederland goed voor elkaar hebben!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
en denk maar niet dat ik rijk ben.
ik heb een uitkering wegens gezondheidsproblemen en heb 2 kinderen en ben gescheiden.


E-Mail: sjoeba666@yahoo.com
verhuren! 
worst - 13.07.2010 11:07

Mooi: de 3:268 BW afdeling van Geertstijl heeft het bericht overgenomen:  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2010/07/krakers_l_terreur_af.html

Kom maar op "reaguurder": vertel het verhaal van je zoektocht naar een hypotheek maar: jouw probleem bestaat dankzij de Joost Koendersen van deze wereld.

Joost Koenders de flegmatische chef van Anti-kraak B.V. zeilt met zijn zeiljacht ook altijd lekker mee met de grootstedelijke vastgoedcowboys. Je (Nee: ik wil de woningzoekende doe-het-zelver met zijn boormachine niet op een idee brengen!) Dat men daar bij Geertstijl zich vooral even realiseert wie ze met hun krakershaterij (zo jaren 00!) aan het steunen zijn: je weet wel die lui die jullie klote-koop-kippenhokken zo duur maken.

Dus ga even lekker uithuilen, dan kun je daarna bedenken dat waar het hier om gaat is dat de Key veel eerder had zullen beginnen met deze woningen per-ma-nent te verhuren, zoals ze zelf hebben afgesproken met de gemeente. Gegroet reaguurdertjes: ik wens jullie een oprottermijn van twee weken en een huurprijs van 300 euro toe!


krakers dringen voor 
woningzoekende amsterdammer - 12.07.2010 23:34

het zogenaammd kraken van sociaal huurwoningen is totaal misplaatst, ik sta op de wachtlijst, ga ajb trug naar de provinsie of kraak es wat is de bijlmer/almere ofzo..

E-Mail: ami@ruigoord.nl
bord voor je kop 
Richard - 13.07.2010 10:52

Het zijn acties als deze die de kraakbeweging een slechte naam bezorgd hebben.
Omdat de rest van de kraakbeweging zich (te weinig) distantieert van dit soort in-de-jaren-tachtig-blijven-hangende, intellectueel-luie argumentaties.

Het volledige gebrek aan introspectie, zelfkritiek en collectieve disciipline zal er voor zorgen dat ook de huidige weerzin van gemeenten om de anti-kraakwet uit te voeren zal verdwijnen. Jullie zijn het privilege van kraken niet waard gebleken.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.