Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Hey Jelle 
Antifa - 27.05.2010 23:35

Is het niet juist een zwaktepunt om antisemitisme weg te zetten als "maar" een vorm van racisme? Is het jodendom niet immers een religie?

En om antisemitisme af te schilderen als "een mythe die wordt misbruikt door israelapolegeten" is gewoon antisemitisme ten top. Wat voor een idioot ben je? Dat is gewoon holocaust ontkenning. Antisemitisme is een realiteit waarin veel joden in hebben geleefd, en door zijn gestorven. En vandaag de dag nog steeds zijn er zat joden die geconfronteerd worden met haat gericht tegen hen.

Dat er nu in Nederland veel moslims zijn die het slachtoffer worden van uitsluiting en racisme doet niets af aan dat verhaal.
Opmerking  
Jelle - 24.05.2010 01:07


Goed dat jullie deze actie op touw zetten. Hoop dat jullie je na de tocht wel aansluiten bij de manifestatie: dat geeft een goede aanzet voor mensen die daar op het plein staan, zo zien diegenen die een radicalere koers willen dat die optie er ook is.

Ik wil echter één opmerking maken over een theoretisch zwaktepuntje in jullie flyer. Zoals gebruikelijk in de mainstream noemen jullie "antisemitisme" ook als een losstaand iets, als iets extra's naast "racisme" in het algemeen. Het in een speciale buitencategorie plaatsen van joden is niet alleen theoretisch gek (is het racisme daartegen van een inherent andere - ergere? - aard dan die tegen bv. moslims?) maar ook ideologisch/tactisch niet slim. In een situatie waarin antisemitisme vaak meer een mythe is die gebruikt wordt door Israëlapologeten, en waar moslims de groep zijn die het meest radicaal worden gediscrimineerd in onze samenleving, is het gek om extra aandacht te besteden aan haat tegen joden. Die valt reeds onder de titel "racisme". Ik hoop dat links over deze (kleine, maar toch invloedrijke) fout heen kan komen.

Tot 30 mei.
duik ook even in de vuilnisbak van IM 
antifa - 23.05.2010 15:53

 http://www.indymedia.nl/nl/2010/05/67514.shtml
dit links kan daar overheen 
nosem - 24.05.2010 01:49

Zo'n tekst is maar 1 mening. Ik denk dat het grootste deel van mensen die in de autonome antifa demo gaan lopen zelf in staat zijn hun eigen mening over antifascisme te bepalen. Maak je daar maar geen zorgen over...

Ik loop mee met het radicale blok, tegen elke vorm van discriminatie: jood moslim homo whatever. Nederland is schandalig bezig wat betreft immigratie, immigratiedetentie en alles wat daar mee te maken heeft.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.