english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creëren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
XminY heeft 600 nieuwe donateurs nodig om te overleven
XminY heeft 600 nieuwe donateurs nodig om te - 10.03.2010 16:18

Solidariteitsfonds XminY dreigt financieel in de problemen te komen. Al meer dan 40 jaar financiert XminY actiegroepen en sociale bewegingen. Zowel in West- en Oost-Europa, het Midden Oosten, Azië, de VS, Afrika en in Latijns Amerika steunt en financiert XminY allerlei verschillende groepen die strijden voor een eerlijke, rechtvaardige en schone wereld. Maar nu heeft XminY zelf dringend steun nodig.

Wat is XminY?
XminY is een uniek actiefonds en zorgt voor financiële ondersteuning voor actiegroepen en sociale bewegingen wereldwijd. Dit zijn groepen en bewegingen die zich inzetten voor structurele economische, politieke en maatschappelijke veranderingen, vanuit de gedachte dat een andere wereld mogelijk en noodzakelijk is. XminY heeft in haar meer dan 40-jarig bestaan altijd een kritisch en eigenwijs karakter behouden.





Veel van de acties hier op Indymedia.nl zijn gefinancierd door XminY; de protesten in Kopenhagen afgelopen december, de aanstaande burgerinspectie in Volkel, de recente grote kraak-demonstratie in Utrecht, de campagne van AFA tegen de verrechtsing in de politiek, maar ook het aanstaande Queeristan en de bosbezettingen van GroenFront!. En de projecten in Europa zijn slechts ± 20% van alle gesteunde projecten.

XminY krijgt haar inkomsten uit donaties van particulieren en kan daardoor een kritische en onafhankelijke koers varen. Door de onafhankelijkheid van zowel overheid als bedrijfsleven is XminY in de positie om volledig zelf te bepalen welke groepen gesteund worden, een vrijheid die veel andere fondsen missen. Het geld dat XminY van haar donateurs ontvangt, wordt direct ter beschikking gesteld aan groepen en organisaties die op verschillende plaatsen in de wereld opkomen voor structurele maatschappelijke veranderingen. Per jaar steunt XminY tussen de 150 en 200 groepen. Het gaat om groepen en organisaties die zich inzetten voor bijvoorbeeld de positie van migranten, rechten van seksuele minderheden, antiracisme, landrechten, betere arbeidsomstandigheden, demilitarisering, milieu, klimaat en een eerlijke verdeling van de welvaart. Kenmerkend voor de door XminY gesteunde projecten is de kritiek op het huidige systeem en het plaatsen van mens, dier en natuur boven economische belangen.

Wat is het probleem?
Eigenlijk moet een fondsorganisatie als XminY constant nieuwe donateurs erbij krijgen. Er vallen namelijk ook constant donateurs af door verhuizingen, verlies van inkomsten, of ziekte en overlijden. En XminY bestaat al meer dan 40 jaar en veel trouwe donateurs beginnen op leeftijd te raken. De laatste jaren zijn er in verhouding te weinig nieuwe donateurs bijgekomen. Tegelijkertijd zijn er door natuurlijk verloop donateurs vertrokken. Hierdoor is het totaal aantal donateurs de laatste jaren gedaald en is er nu een serieus probleem aan het onstaan.

De komende 2 jaar moeten er (minimaal!) 600 donateurs bij komen. Als dit niet lukt, zal XminY moeten gaan reorganiseren en zullen er aanzienlijk minder groepen financieel gesteund kunnen worden. Voor actiegroepen en sociale bewegingen in zowel Nederland, Europa, maar vooral ook in Latijns-Amerika, Azië en Afrika zal hiermee een belangrijk financiële ondersteuning wegvallen voor het organiseren van acties en protest.

Word donateur vanaf slechts 5,- per maand!
Draag ook je (financiële) steentje en word donateur! XminY kan alleen overleven als er voldoende mensen de daad bij het woord voegen en ook daadwerkelijk donateur worden.

Je kunt al donateur worden vanaf 5,- per maand. Als je het kan missen wordt een grotere bijdrage natuurlijk zeer op prijs gesteld en vergroot dat de kans dat XminY het gaat redden. Mocht 5,- per maand net iets te veel voor je zijn, dan kun je ook bijvoorbeeld 10,- per kwartaal betalen. [Word nu donateur!]

Hoe je nog meer kan helpen
Er zijn nog verschillende andere manieren waarop je XminY kan helpen met het werven van donateurs. Nodig een spreker van XminY uit voor een informatie-avond, organiseer een benefiet, nodig XminY met een informatiekraampje uit, vraag mensen in je omgeving om donateur te worden. Wees creatief!

Blijf alsjeblieft wel aanvragen indien
Een enkele keer is er al een actiegroep geweest die geen aanvraag meer wilde indienen vanwege de financiële problemen. Hiermee help je juist niet. De bestaansreden van XminY is actiegroepen en sociale bewegingen financieel te ondersteunen. Blijf dus ook de komende twee jaar alsjeblieft wel aanvragen insturen. Je helpt XminY enorm door zelf donateur te worden, maar juist niet door geen aanvragen meer in te dienen. Als er te weinig donateurs zijn en ook nog eens te weinig aanvragen, dan kan XminY er net zo goed mee ophouden. En dat willen we nou juist voorkomen! Blijf dus alsjeblieft wel goede aanvragen insturen!

De visie van XminY
In de visie van XminY kunnen problemen het beste 'van onderop' kunnen worden aangepakt. juist lokale groepen en organisaties weten het beste op welke manier en met welke methoden maatschappelijke veranderingen nagestreefd dienen te worden en hoe de beste resultaten bereikt kunnen worden. XminY gelooft in de kracht van basisorganisaties en 'grass root bewegingen'. In mensen die creatieve manieren bedenken om hun samenleving wakker te schudden. Mensen die zich niet neerleggen bij de situatie waarin ze verkeren en in verzet komen ondanks de risico's die dat met zich mee kan brengen. Mensen die bovendien in staat zijn anderen te mobiliseren en enthousiast te maken. Mensen kortom die geloven dat een andere wereld mogelijk is en bereid zijn zich hier vol voor in te zetten!

Veel groepen en organisaties die XminY in het verleden gesteund heeft, zijn uitgegroeid tot bekende organisaties of grote sociale bewegingen. Van het ANC in Zuid-Afrika tot de inheemse beweging in Bolivia of de ontkiemende globaliseringsbeweging over de hele wereld; het zijn allen groepen die begonnen met steun van XminY.

[Over XminY] [FAQ] [Gesteunde projecten] [Jaarverslagen]

De komende jaren gaat XminY een grote donateurscampagne voeren.Het is erop of eronder. We gaan veel meer naar buiten treden met het werk wat we doen en de gesteunde projecten. Je zult ons tegen gaan komen bij vele actie en bijeenkomsten.En ook op internet, zoals hier op Indymedia.nl, zullen we meer berichten over activiteiten en projecten.

Website: http://www.xminy.nl
 

Lees meer over: anti-fascisme / racisme europa feminisme G8 gentechnologie globalisering kunst, cultuur en muziek media militarisme natuur, dier en mens Oaxaca Schinveld vrijheid, repressie & mensenrechten wereldcrisis wonen/kraken

aanvullingen
't formulier is fucked? 
potentieel donateur - 10.03.2010 17:29


Page not found
The requested page could not be found.

Komt er te staan als je alles hebt ingevuld?
We werken er aan 
Rutger - XminY - 10.03.2010 17:51

Hoi potentiële donateur e.a.,

We hebben eerst uitvoerig getest en alles ging goed. Er zijn al enkele donateurs via het formulier binnen gekomen dus het werkte wel. Maar ik heb het zelf ook net getest en je hebt gelijk. dit werkt 2 uur geleden nog wel. We werken eraan om het zsm verholpen te hebben.

Enorm bedankt voor het aangeven hiervan! En hopelijk wil je het over enkele uren/uurtjes nogmaals proberen. Zodra we het werkend gekregen hebben, zullen we dat ook hier posten.



Alles werkt weer! 
Rutger - XminY - 10.03.2010 17:59

Hoi 'poteniele donateur' e.a.,

Alles werkt weer! Er was ergens een foutje ingeslopen. Nogmaals bedankt voor het attenderen erop!


aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.