Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
lezen? 
. - 05.03.2010 18:30

"Na vier mislukte afspraken een kroeg van rivaliserende fans binnen gaan, rot toch op..."

Wat ik uit de tekst op maak is dat het Fortuna supporters waren die op zoek waren naar een matpartij, niet de Roda supporters.

"Zogenaamde Fortuna supporters hadden een (vecht)afpspraak met uit Turijn terugkomende Ajax fans, echter deze ging niet door. Vervolgens hebben de Sittardenaren getracht een afspraak te maken met Go Ahead Eagles fans die op weg waren naar Maastricht waar de Eagles tegen MVV moesten spelen. Ook deze potentiële matpartij vond geen doorgang omdat de Eagles fans door de politie Maastricht werden opgevangen.

In al hun wijsheid besloten de Sittardenaren naar Kerkrade af te reizen omdat ze vermoedden dat er Roda fans in café's zouden zitten om aldaar de uitwedstrijd van Roda in Den Haag op TV te kijken."
Pleur op... 
NN - 05.03.2010 17:56

Niet om het een of ander, maar als ik bij de voetbal met mijn kleine en stel van die mafketels tegen het lijf loop is dit voor een kind nooit een leuke ervaring. Hooligans die kris-kras door het land reizen om te matten en vervolgens gepakt worden heb ik dus vanzelfsprekend geen medelijden mee.

Tuurlijk het politie optreden is te overdreven, maar feit is en blijft dat ''betreffende persoon'' echt niet kwam voor een potje kaarten zoals wordt verondersteld in de tekst. Na vier mislukte afspraken een kroeg van rivaliserende fans binnen gaan, rot toch op...

Antifascisten zijn toch tegen het plegen van willekeurig geweld? Deze malloten moeten een veldje krijgen, zijn we gelijk van het probleem ''voetbal hooligans'' (gewoon een stel ordinaire mongolen die het om het matten doen - ook de hools die AFA bijstaan bij demo's komen echt niet omdat ze ''anti-nazi'' zijn, het is gewoon lekker matten tegen alles en iedereen - net zomakkelijk tegen antifascisten de volgende keer) verlost. Beverwijk heeft zijn nut reeds allang bewezen...

Mensen die elkaar (half) dood trappen vanwege een bal die heen en weer een veld over gaat zijn gestoord, niets meer, niets minder. Deze idioten zijn toch niet te gebruiken voor de politieke strijd, dus laat ze lekker...
nn 
nn - 05.03.2010 18:17

ik quote 'deze idioten zijn niet te gebruiken voor de politieke strijd' sinds wanneer worden mensen binnen radicaal links gebruikt voor de politieke strijd? Onze strijd is niet alleen onze strijd, de gemiddelde roda JC fan heeft net zoveel baat bij een antikapitalistische strijd als wij...
NN - 05.03.2010 15:49

Mooi dat dit hier gepost word, ook politieoptreden rond voetbalwedstrijden word steeds represiever.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.