Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
brrrr 
antifa - 05.03.2010 12:01

De UAF is een frontgroep van de engelse trotskisten van de SWP. Werken samen met de wouten en zijn niet te beroerd om antifascisten uit te leveren. Zoals bij de de demo van de edl in Leeds.
In Engeland staan ze nou niet echt bekend om hun cooperatieve houding en zijn alleen geintresseerd in mooie plaatjes in de krant. Roepen dat ze overal en altijd de fascos zullen bestrijden, maar lopen liever een rondje om de kerk, aangevoerd door een blok trots met mooie posters.(Je zou bijna denken dat het ISers zijn)
In Glasgow en Edinburgh probeerden ze de antifa blokkade van de kroeg waar de fascos zaten, uit elkaar te trekken. Dit gebeurde oa door te vertellen dat er 150 fascos de UAF demo aan het aanvallen waren.
Zie oa het antifascisme gedeelte op revleft.com

No Pasaran!
Modder gooien 
antifascist (en starter van deze draad) - 05.03.2010 17:24

Ik ben deze draad gestart zonder de bedoeling om reclame te maken voor UAF. Puur en alleen omdat ik het interessant vind hoe Wilders ook buiten de Nederlandse grenzen voor opschudding, actie en reactie zorgt. Links en rechts.

Het was natuurlijk geenzins een uitnodiging om weer eens modder te gaan gooien naar elkaar. En elkaars ideologische verschillen onder de loep te nemen. Maar kennelijk was het opnieuw een aanzet hiervoor.

Irritant...

Nogal flauw hoe kort door de bocht Trotskist gaat om de antifa-scene en anarchistische beweging als een zielige bende af te schilderen. En het beeld dat Para Noia schets is ook niet zo actueel meer.
Er vinden allerlei acties plaats vanuit de antifabeweging die totaal niet aan dit naar-binnen-gekeerde beeld dat je schept voldoen. Let eens wat meer op, en ga naar die acties toe.

bende? 
ja - 05.03.2010 16:56

Als 'de anarchistische beweging' zo'n bende is, waarom vind je het dan nodig om hier te posten en te reageren?
Maar een correctie is wel op z'n plaats: SWP en IS zijn geen Trotskisten maar Bolsjevisten, voor wie de postzegelverzameling compleet wil houden.
Verder is het soms goed om aanvullingen te geven over de achtergrond van cluppies die zich als 'breed front' presenteren maar in feite een frontorganisatie van een of andere politieke sekte zijn, want die doen vaak meer goed dan kwaad. MAAR dat kun je misschien beter neutraal/'factual' doen, dan nog sectarischer uit de hoek te komen dan je onderwerp.
functionele haat ajb. 
trotskist. - 05.03.2010 14:47

Beste 'antifa,'

Ik begrijp best dat je dagelijkse bestaan en bezigheid je scene is en dat je om die reden vind dat alles wat niet jou uiterlijk en gedrag vertoont fascistisch is. Maar waarom moet dit te pas en te onpas gespuid worden? Is de voornaamste kritiek op de IS niet (volledig onterecht) dat we altijd lopen 'domineren'? Nou, dit is dominantie! Dit is autoritair gedrag!

Daarnaast is er natuurlijk de jaloezie, want UAF slaagt er in om meer op been te brengen dan slechts een scene. Dit uiteraard geheel in tegenstelling tot de 'antifa' hier in Nederland, die voornamelijk bierblikjes en punkbands weet te mobiliseren. De UAF weet vele mensen op de been te brengen, uit de bond en uit de verschillende bevolkingsgroepen zelf.

En over pasaran gesproken, daar heb je duidelijk ook geen kaas van gegeten. Want dankzij de UAF komen ze er in Engeland vaak niet door. Dat kan op radicale en minder radicale wijze, zoals de bestorming van de BBC waar mijn vriendin een flinke hersenschudding opliep.

Dus beperk jezelf tot functionele haat en doe wat aan de zielige bende die de anarchistische beweging in Nederland is, in plaats van jaloers te doen op mensen zich wel buiten een scene durven begeven.
splisten tot je met je eentje bent? 
Para Noia - 05.03.2010 14:00

Kennelijk zijn de trotzkisten voor sommigen enger dan de faschos zelven. Ik begrijp de inhoudelijke en methodologische verschillen wel, maar ik vraag me af , of je zo wel serieus extreem rechts kan bestrijden.

Ik wil toch even het tegenvoorbeeld in beeld brengen, namelijk een fascho event met antifa tegentoestanden, waar een niet in een van de twee klups betrokken voorbijganger of tewel zelfs potentiele antifascist de twee groepen nog nauwelijks uit elkaar kan houden.

In tijden van al dan niet zo zwijgende meerderheden voor extreem rechts, moet men toch serieus erover nadenken hoe men een front met antifaschisten van een andere leer zou kunnen vormen. Dus ook met troztkisten of sociaaldemocraten en zelfs met christdemokraten of liberalen.


. - 05.03.2010 13:48

divide and conquerrrrr
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.