Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
jaja 
me - 16.01.2010 17:10

tear down the wall!
tear down the wall!

@ ze:

1. "we" hebben helemaal niet de bedoeling om bijbelse begrippen te hanteren. we willen helemaal niemand TER VERANTWOORDING ROEPEN, maar "we" willen mensen vragen om hun VERANTWOORDELIJKHEID te NEMEN. dwz dat hij of zij grote zorg en toewijding in acht neemt die nodig is om dit conflict tot een goed einde te brengen, ten minste dat schrijft Koenen Woordenboek. dat bijbelse ter verantwoording roepen is zo paternalistisch.

2. "we" is iedereen die zich kan vinden in de door ons, een groep Bosschenaren die niet de andere kant wil opkijken, verspreide oproep

3. "we" hebben het helemaal niet over het Midden Oosten, maar over het conflict tussen de Israëlische staat en het Palestijnse volk en dat heeft in de kern alles te maken met politiek en economische belangen en maar erg weinig met religie.

4. dat vinden "we" ook van "ze". "we" heeft samen met andere lokale organisaties ook info-activiteiten georganiseerd over dit conflict.

5. wat een gezeik mens! het gaat over zaterdag om 14:00.

6. die christenen die vermoord worden zijn OOK Palestijnen. het Palestijnse volk is geen monolitisch blok, maar een bonte schakering van religeuse en politieke achtergronden. hetgeen al deze mensen gemeen hebben is dat ze het slachtoffer zijn van een erg agressieve bezettingsmacht. een bezettingsmacht die een erg smerige oorlog voert en de Palestijnen in een wurggreep houden.

voor mensen die geïnteresseerd zijn in video's over de strijd tegen de muur en acties in Israël, check:  http://www.youtube.com/user/communichaoz#p/c/90C9A8DC4B329CB9

we?  
ze - 16.01.2010 15:17

"We willen een duidelijke oproep doen aan iedereen om zijn of haar verantwoordelijkheid te nemen in dit conflict."


@ de snotapen hierboven.

1. Verantwoordelijkheid is geen bijbels begrip. Verantwoording wel.
2. wie is "we?" Zijn jullie de nieuwe Paus?
3. het conflict in het Midden Oosten is een religieus conflict en niet in de eerste plaats politiek.
4. Voordat "we" mensen "bewust willen maken van hun verantwoordelijkheid" moeten "we" eerst maar eens weten waar "we" het over hebben.
5. moeten "we" niet naar school, huiswerk maken en op tijd naar bed?
6. wat vinde "we" van het feit dat veel christenen door de zielige palestijnen worden vermoord? Of hebben "we" daar nog nooit van gehoord?

 http://www.youtube.com/watch?v=ImaRODyqFIc


> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.