| |
SLIGRO levert nog steeds ‘ziek blank kalfsvlees’ Green Hornet - 08.12.2009 19:51
Kalfjes in de vee-industrie worden ziekgemaakt met bloedarmoede, om het vlees bleker te maken. Dit ‘blank kalfsvlees‘ is typisch Nederlands dierenleed: hiervan zijn we de grootste exporteur ter wereld. In ons land wordt het vooral in restaurants gegeten, maar het wordt ook steeds vaker in supermarkten verkocht. Een van de grootste leveranciers hierin is groothandel SLIGRO (met 45 Sligro groothandel vestigingen en 130 Emte/Golff supermarkten door het gehele land). SLIGRO levert nog steeds ‘ziek blank kalfsvlees’ Kalfjes in de vee-industrie worden ziekgemaakt met bloedarmoede, om het vlees bleker te maken. Dit ‘blank kalfsvlees‘ is typisch Nederlands dierenleed: hiervan zijn we de grootste exporteur ter wereld. In ons land wordt het vooral in restaurants gegeten, maar het wordt ook steeds vaker in supermarkten verkocht. Een van de grootste leveranciers hierin is groothandel SLIGRO (met 45 Sligro groothandel vestigingen en 130 Emte/Golff supermarkten door het gehele land). Pasgeboren kalfjes worden uit steeds verdere uithoeken van Europa aangesleept. Daarvoor worden ze, direct na de geboorte, bij de moederkoe weggehaald. De eerste acht weken staan de kalfjes alleen. Daarna worden ze vier maanden lang vetgemest in krappe hokken, zonder stro, staand in hun eigen stront. Door een dieet met kunstmelk krijgen ze bloedarmoede en kleurt het vlees blank. Blank kalfsvlees is, letterlijk en figuurlijk, een ziek stukje vlees van een kalf dat nooit een wei heeft gezien. Omdat er op de Nederlandse melkveebedrijven onvoldoende kalfjes worden geboren, importeren we jaarlijks 600.000 pasgeboren kalfjes - de laatste jaren steeds vaker uit vergelegen landen als Polen en Litouwen. Voor de blankvleesproductie worden de kalveren in standaardhokken gehouden: de eerste acht weken alleen, daarna in krappe groepshokken. Een paar veebedrijven produceren onder het ‘Peter’s Farm’ label. Daar hebben de dieren wel meer ruimte, maar nog steeds bloedarmoede. Een kwart van de kalfsvleesproductie is tegenwoordig ‘rosé’ vlees. Hiervoor geldt hetzelfde kalverleed als de blanke kalveren, exclusief de bloedarmoede. Er is in Nederland één biologisch kalverbedrijf: Boon in Ede. Daar lopen de gezonde kalfjes lekker buiten in de wei.. Hoogste tijd voor goede actie om dit uit de wereld te helpen! |
Lees meer over: europa gentechnologie natuur, dier en mens | aanvullingen | Het blijft moord | Veganist - 09.12.2009 00:58
"Er is in Nederland één biologisch kalverbedrijf: Boon in Ede. Daar lopen de gezonde kalfjes lekker buiten in de wei.. " Maar ook deze dieren worden alleen maar gefokt om vermoord te worden. Diervriendelijk vlees bestaat niet!! We hebben toch ook geen humane genocide?!?! bio-industrie, scharrel, vrije uitloop, biologisch.. Het maakt niet uit, VLEES = MOORD!! Er zijn duizend redenen om veganist te zijn, er is er maar een om het niet te zijn: "maar het is zo lekker" zegt de vleeseter dan. | |
aanvullingen | |