Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
hoax? anonymous initiative? provocation? 
kraaker666 - 01.12.2009 01:55

In my opinion is hoax from some squatter or anarchist. If you really want to enter palace, you must surprise authorities, but if there is an public information on Indymedia, politicians going to send enough police to control situation. I think that is the reason...later we can laugh and ask politicians and police "How did you like this joke?" I am wonder if there is a person that believes in this call out as real one, probably even government and police don't believe is true, but unfortunately for them they must take this serious ;-)

Other possibility, it can be initiative of one person or small group for example from north or south of the Netherlands or even Amsterdam. Of course they want to stay anonymous and they are curious what will happen. If that is the case, it is question of trust. Nowadays everybody can put whatever on internet to get people on the street, but don't get paranoid!

it is also possible that is provocation from secret service or/and government. Maybe they are hoping for big riot to have possibility to present us as violent and aggressive movement.

Only person that put it knows...

I am going there as an observer.


Aanvulling mbt. opsomming : enz. ! 
nn - 30.11.2009 09:58

Ten overvloedde hopelijk voor velen : het is pijnlijk dat in de opsomming van wat er allemaal is afgeschaft dan wel aangevallen wordt de aanvallen op het laatste vangnet de Bijstand niet worden genoemd en in dat kader
met name WORKFIRST. Veel mensen die afhankelijk zijn van dat laatste vangnet de Bijstand zitten in een wanhopige situatie. Ze zijn ongeorganiseerd kunnen geen gezamelijke vuist maken met name omdat niemand ze organiseerd en ze laten zich ook moeilijk organiseren omdat politiek bewustzijn laag is met name.
( Wat was er eerder de kip of het ei ? )Wat hun nog rest is dwang arbeid in het kader van WORKFIRST zonder uitzicht op verbetering uitgesloten als ze zijn van de reguliere arbeidsmarkt o.a. door leeftijd discriminatie, beroepsverbod, en al dat andere wat genoemd moet worden in het kader van de strijd tussen kapitaal en arbeid samengevat zo als dat traditioneel werd genoemd.
Zelf heb ik in een jaar drie kortingen op mijn Bijstand uitkering gehad van 40 % dus drie maanden 40 % minder per maand en als gevolg daar van jaren lang geen recht op een langdurigheidstoeslag enz. Ik kon bij de voedselbank gaan bedelen want ik had geen reserves geen geld meer voor eten. De voedselbank was een zeer slechte ervaring met name die in Haarlem
in 2007-2008 : bedorven voedsel regelmatig. De reactie op mijn klacht :
take it or leave it. Heel fijn als je geen keuze hebt !
Enz. Inderdaad ; dat ontbrak achter de opsomming in de oproep een groot
ENZOVOORTS ! Zelf kraak ik niet maar ik realiseer me wel dat kraken door zal gaan meer dan ooit volgens mij aangezien de Bijstand zo goed als
afgeschaft is en wat dat betekend voor het huren van een huis ? Tsja.
Tot slot wil ik de activisten vragen om toch vooral goed te plannen
want ( mogelijk ) kader in de strijd is schaars en als jullie opgesloten zitten en / of in elkaar geramd niet tot veel in staat.....Waar ik me ook zorgen over maak dat het wapen van " gek verklaren " door de Staat in toenemende mate gebruikt zal gaan worden tegen activisten maar dat zal de toekomst leren.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.