Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
'Goed werk', ahum 
C - 17.09.2009 11:40

Ik sluit me bij Frits aan. Wtf denken jullie dat je mee bezig bent? Als je alle genetisch gemanipuleerde gewassen aanpakt stop je de vooruitgang in plantenteelt en daarmee ook de mogelijkheid op ooit een veganistische wereld. Onderzoekers steken jaren werk in onderzoeken hoe tarwe en mais kan groeien in gebieden waar dat nu nog niet mogelijk is zodat het wereldvoedselprobleem kan worden aangepakt en dat wordt even teniet gedaan? Asociaal. Ga je schamen.
Ja, inderdaad 
C. - 18.09.2009 13:10

@de lachende NN, ja, inderdaad, een veganist die pleit voor gentechnologie. Niet alle vegans zijn kortzichtig ;)
En dat bij de dood van Borlaug 
Frits - 17.09.2009 02:01

Norman Ernest Borlaug (Cresco, 25 maart 1914 - Dallas, 12 september 2009) was een Amerikaans agronoom en Nobelprijswinnaar. Hij wordt ook wel de vader van de groene revolutie genoemd [1]. In 1970 ontving hij de Nobelprijs voor de Vrede voor zijn bijdrage aan de wereldvrede dankzij verbeterde voedselproductie. Hij is een van vijf mensen die naast deze Nobelprijs ook de Medal of Freedom en de Congressional Gold Medal heeft gewonnen [2].

Borlaus studeerde genetica en fytopathologie aan de Universiteit van Minnesota, alwaar hij in 1942 zijn Ph.D. haalde. Daarna nam hij een baan als landbouwkundig onderzoeker in Mexico. Hier ontwikkelde hij nieuwe tarwerassen die beter tegen ziektes konden en meer opbrengst hadden. Hij introduceerde deze nieuwe tarwe's samen met andere moderne landbouwtechnieken in Mexico, Pakistan en India. Als gevolg hiervan werd Mexico in 1963 een groot exporteur van tarwe. Tussen 1965 en 1970 werden de tarweoogsten in India en Pakistan bijna verdubbeld. Deze toename van voedsel wordt de Groene Revolutie genoemd.

Borlaug heeft ook geholpen deze methodes voor voedselproductie te introduceren in Azië en Afrika. Hij heeft lange tijd campagne gevoerd voor het gebruik van zijn methodes en biotechnologie in de strijd tegen de honger in de wereld. Zijn werk stuitte echter op kritiek van onder andere milieuactivisten.

Dus ga zo door jongens!
hihi 
nn - 17.09.2009 11:50

Laat me niet lachen, een veganist die pleit voor gentechnologie?!..
hahahahaha, da's een goeie!
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.