english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creëren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
Nazi-geweld in Duitsland.
Antifa - 13.07.2009 01:55

In de afgelopen vier dagen hebben nazi's in Duitsland meerdere aanslagen gepleegd op migranten en antifascisten. Hierbij zijn zwaargewonden gevallen.

- Berlijn 10-7: twee afrikaanse mannen neergestoken. 1 van hen is nog niet bij bewustzijn.

- Dortmund 10-7: Antifasciste tijdens het joggen in elkaar getrapt. Beide benen en armen gebroken, jukbeen gebroken en hersenbeschadiging.

- Friedrichshain 12-7: Antifascist in elkaar getrapt. Jukbeen gebroken en hersenbeschadiging.


Het racistische geweld neemt in Duitsland de laatste jaren schrikbarende vormen aan. Maar de laatste tijd lijkt het geweld in sterkte toe te nemen.

Nadat vorige week nog een vrouw van niet-west-europese komaf in een rechtbank in Dresden werd doodgestoken door har racistische buurman (en haar eigen man werd neergeschoten door de politie omdat zij in hun racistische werelddenken de "buitenlander" aanzagen voor de dader.) is het dit weekend tot een geweldsexplosie gekomen in verschillende steden in Duitsland.

Berlijn:

Eerst werd in Berlijn op vrijdagavond een groepje van twee blanke vrouwen met hun twee afrikaanse vrienden belaagd door een groep van 9 a 10 duitse jongeren. Nadat de jongeren hadden gevraagd aan de twee vrouwen of ze lastig gevallen werden hadden de vrouwen geantwoord: ,,Nee dat zijn onze vrienden." Dit leidde tot een uitbarsting van haat en geweld door de groep. Met vuistslagen en schoppen brachten zij de twee afrikanen op de grond en vervolgens pakte 1 van de jongeren een mes en hakte op de twee in. De groep jongeren rende vervolgens weg, hun twee slachtoffers achterlatend in een plas bloed. 1 van de twee afrikaanse mannen is nog steeds niet bij bewustzijn gekomen en zijn toestand is kritiek.

De twee vrouwen hebben de jongerengroep beschreven als: Kortgeschoren blanke mannen met mogelijk een Bundeswehr achtergrond. Enkele van de jongeren hadden dezelfde grijze trui aan waardoor ze ook erg uniform overkwamen. De haat die zij spuiden deed getuigen van diep gewortelde racistische denkbeelden.

Dortmund:

Dezelde dag werd in Dortmund, een stad bekend om zijn grote nazi-groepen, een antifascistische aktivist bruut in elkaar geslagen. Dana K. was aan het joggen toen zij door een groep mannen met bivakmutsen werd aangevallen. Terwijl ze haar op de grond werkten bleven ze haar schoppen en slaan. Dana heeft beide benen en armen gebroken, haar jukbeen is gebroken en ze heeft hersenbeschadiging door een schedelbreuk. In Dortmund is geen twijfel over de nazistische achtergrond van de aanval.

Friedrichshain:

Dit weekend werd een antifascist door een groep van 4 nazi's aangevallen nadat hij op weg was naar huis na een bezoek aan een concert. Hij werd door de 4 nazi's op de grond geduwd waarna 1 van hen meerdere malen met volle kracht op zijn hoofd stampte. De antifascist heeft een gebroken jukbeen en hersenbeschadiging als gevolg van een schedelbreuk.


Dit soort aanvallen (waag het niet incidenten te noemen) staan niet op zich! De laatste jaren hebben neo-nazi's meerdere mensen vermoord vanwege hun afkomst of politieke overtuiging. En in tegenstelling tot wat de media ons graag doet geloven vinden veel van dit soort aanvallen plaats net over de grens met Nederland en niet in het voormalige Oosten van Duitsland.

Dortmund is bijvoorbeeld berucht om zijn aanvallen door nazi's op punkconcerten, linkse cafe's en bijvoorbeeld vakbondsdemonstraties (waar veel nederlandse nazi's ook bij betrokken waren).

Maar ook Aaken, net over de grens met Heerlen, heeft te maken met gewelddadige nazi's die er niet voor schuwen studentenhuizen midden in de nacht binnen te stormen om alles en iedereen kort en klein te slaan. En ook op straat vinden veelvuldig aanvallen plaats. Oogbeschadigingen, lichte verwondingen en blauwe plekken worden niet eens meer gezien als uitzonderlijk. Men gaat er vanuit dat er iedere avond een aanval kan plaats hebben.

De Duitse media en de Duitse politie weigeren echter bericht te doen van het toenemend geweld. Berichten spreken vaak over "opstootjes tussen jongeren" of hebben het over "duitse jongeren in gevecht met migranten, motieven onbekend."

Kijk voor meer info op www.antifa.de of de.indymedia.org

Ook voor akties, solidariteitsinitiatieven en demonstraties.

Vergeet niet naar Bad Nenndorf te gaan op 1 en 2 augustus.

Website: http://de.indymedia.org
 

Lees meer over: anti-fascisme / racisme

aanvullingen
4000 nazi's in Gera 
Antifa - 13.07.2009 15:06

Mochten mensen nog twijfelen over de omvang van nazi-groepen in Duitsland: Dit weekend hield de NPD een bijeenkomst in Gera. 4000 nazi's konden vrij rondlopen in het stadje en werden door de politie vrijgelaten om hun rascistische troep te verspreiden.

700 mensen van allerlei komaf die een tegengeluid wilden laten horen werden echter door de relpolitie met grof geweld op afstand gehouden. Waarbij een zitblokkade door antifa's aangezien werd als mogelijk gewelddadig.....

Duitsland gaat hard terug richting jaren '30 van de twintigste eeuw en wederom kijkt de rest van Europa toe alsof het onze tijd wel zal duren. (en dan reken ik nog niet mee de deportatiekampen die in de hele EU staan om "ongewensten" en "illegalen" uit de samenleving te weren. Vanuit dat opzicht zijn de jaren dertig al in volle bloei.)
Nog meer aanslagen 
Antifa - 14.07.2009 03:02

In Bitterfeld is afgelopen weekend ook een aanslag geweest van een groep nazi's bewapend met stokken en pepperspray op een groep alternatief uitziende jongeren.

De week daarvoor had een bekende nazi met zijn pistool(!) op een restaurant geschoten waarvan de eigenaar een bekende antifascist is.

Op de avond van de aanval door de groep nazi's op de alternatieve jongeren is er een spontane nachtdemonstratie geweest. De route liep van het station (waar de aanslag plaats vond) naar en langs de huizen van bekende neo-nazi's uit het dorp. Natuurlijk vond de politie het belangrijker om spandoeken en megafoons in beslag te nemen dan nazi's op te pakken, maar de 50 antifascisten konden met doorzettingsvermogen de demonstratie goed laten aflopen.

Wat is er mis in Duitsland?!
En nog een aanslag! 
Antifa - 16.07.2009 02:00

En weer heeft een groep nazi's twee mensen half dood geslagen! Dit keer in Limbach-O. Bij een openlucht festival liep een groep van rond de 60 (zestig!) nazi's rond die het niet leuk vonden dat er zo nu en dan links-getinte liedjes werden gespeeld.

Op een gegeven moment hebben de nazi's zich bij de uitgang van het park geposteerd en nadat ze al veel mensen hadden lastiggevallen besloten ze in te hakken op twee alternatief uitziende mannen en hun twee vriendinnen. De mannen werden op de grond geslagen en daar verder in elkaar getrapt. De vrouwen werden ondertussen bedreigd en uitgescholden. Pas na aankomst van de politie hielden de nazi's op. Maar de meesten van hen wisten te ontkomen aan arrestatie door simpelweg hun trui uit te doen en zo niet meer herkenbaar te zijn.

De twee mannen hebben (klinkt het al bekend?) hersenbeschadiging en gezichtsbreuken naast allerlei andere verwondingen op het lichaam.


aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.