english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creëren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
anti-nsv leuven
Antifa - 27.03.2009 21:45

Gisterenavond vond er in Leuven de jaarlijks NSV (= een bende fascistische studenten) betoging plaats. Samen met hen liepen ook blood and honour, voorpost, en andere extreem rechtse typen.Er was ook een tegen betoging, en het kwam tot opstootjes.

Ook na de betogingen vonden er in de stad later op de avond verschillende confrontaties plaats

meer info

 http://ovl.indymedia.org/news/2009/03/25958_comment.php#25972
 

Lees meer over: anti-fascisme / racisme

aanvullingen
foto's 
nn - 27.03.2009 22:29


enkele foto's van het begin na de demo.
foto's 
nn - 27.03.2009 22:35


enkele foto's van het begin na de demo
foto2 
nn - 27.03.2009 22:50

twee politieauto's
twee politieauto's

politiebusje
politiebusje
er is iets fout gegaan zie ik?

foto's 
nn - 27.03.2009 23:12


nog een paar?
mijn excuses voor de eerdere fouten
Een 26ste maart als geen ander 
een hoopje stoute kinderen van de anarchie - 28.03.2009 21:30


Het is mogelijk om een heel leven te vullen met het analyseren en bejammeren van deze verrotte werkelijkheid. Er staat trouwens een hele regenboog aan verschillende politieke strekkingen op je te wachten die je maar al te graag zullen helpen je leven en je drang tot opstand op die manier te vergooien. Sommigen zullen je een rode vuilzak aanbieden, anderen een doordachte analyse en nog anderen een uitgebeende versie van één of andere subcultuur. In de veronderstelling dat je het misschien wel enkele jaren bij die politiekers zou volhouden, komt er evenwel onvermijdelijk een eind aan: de maatschappij met haar moraal en haar berusting zal je inhalen en je zal – in het beste geval – verzakken in een uitzichtloos cynisme waar geen leven, geen vitaliteit, geen kracht meer in schuilgaat.

Op sommige momenten blijkt het zo makkelijk te zijn om al die zever achter ons te laten. Om de betovering van het democratische spektakel met haar eeuwig spel van voorstanders en tegenstanders te doorbreken. Om aan de revolte die in onszelf borrelt en schreeuwt om naar buiten te komen een vaste hand te geven die zelfzeker klappen uitdeelt aan alles wat deze maatschappij in stand houdt. Zulke momenten ontdek je soms met enkele goede kameraden om je heen (op één van die vele geheimzinnige nachten tijdens dewelke de mogelijkheid tot opstand haar geheimen openbaart), soms gebeurt het op meer collectieve momenten zoals op 26 maart in Leuven: de flikken hebben in de klappen gedeeld; het Justitiepaleis kreeg een ontploffinkje en een rookbom voor haar deur; banken, Unizo, boekhouderskantoren, de Werkwinkel werden besmeurd en vernield; meerdere wagens van de spoorwegpolitie moesten eraan geloven en wie weet heeft er hier en daar wel een fascist een fles tegen z’n bakkes gekregen.

Jarenlang hebben we moeten horen dat we de focus moesten vestigen op de fascisten. Jarenlang hebben we moeten aanhoren dat het niet de moment is om de overheersing in al haar aspecten (van de fascisten tot de democratische partijen, van de banken tot de sekswinkels, van de flikken tot de journalisten) aan te vallen. Jarenlang en waarschijnlijk komt er wel nooit een eind aan, hebben we moeten discussiëren om medeplichtigen te vinden die niet langer ongewapend of geweldloos naar de confrontatie willen gaan. Wel, tijd om een aantal zinloze overlegmomenten achter ons te laten en de ervaringen die we elk op zich en samen opgedaan hebben te koesteren, te evalueren en weten aan te wenden als een wapen voor de komende strijden.

Want er zijn duizenden reden om te vechten en geen één om onze woede te verdringen. Wat deze maatschappij ons te bieden heeft aan ‘perspectief’ (carrière, dop, aanzien, plasmascherm) interesseert ons geen moer en wat ze aan alsmaar meer mensen aanbiedt (deportatiekampen, gevangenissen, uitbuiting, anti-depressiva, onderdrukking,...) doet ons kokhalzen.

Maar het zou louter spectaculair worden als we niet het vermogen ontwikkelen om zelf onze strijd in handen te nemen; om zelf te bepalen waar, wanneer en hoe we onze slagen uidelen. Daarom kan onze strijd zich niet beperken tot al dan niet regelmatige samenkomsten zoals de betoging in Gent in solidariteit met de revolte in Griekenland of de betoging in Leuven. Met de ervaringen die we hebben en nog kunnen opdoen, is het mogelijk om op elk moment van de dag en de nacht toe te slaan, met de duizend-en-één methodes die de revolte ons biedt, ieder naar hoe zij of hij het gepast acht. Laten we vooral niet vervallen in de valstrik van de symmetrische oorlogsvoering, waarbij twee legers tegenover elkaar komen te staan en rendez-vous geven om vooraf afgesproken momenten en plaatsen. Want de macht die we willen vernietigen is geen éénduidig welomlijnd leger, maar een weefsel aan sociale mechanismes, instellingen en verhoudingen die geen centraal punt kennen en wiens vertakkingen ondanks alle camera’s en beveiliging kwetsbaar blijven voor diegenen die zich wapenen met een beetje creativiteit en vastberadenheid. We weten het, het begint wat bekend in de oren te klinken (hopelijk is het nog niet afgezaagd): laten we de opstand verspreiden en medeplichtigenheden smeden.

Een hoopje stoute kinderen van de anarchie

PS. Geen enkele rode vuilniszak zal ooit onze dromen kunnen recupereren, geen enkele democraat zal er ooit in slagen om het vuur van de anarchie te doven. Innige groetjes aan alle rebellen die in Leuven de vernietiging van al wat ons kapotmaakt een warm hart toegedragen hebben. We zien elkaar snel weer.

cp 
cp - 29.03.2009 01:12

 http://indymedia.be/nl/node/32391
aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.