Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
@ Peter 
NN - 17.03.2009 12:48

Beste Peter, daar heb ik sterk mijn twijfels over. Die beesten zitten in kooien met aan elke kant gaas, zowel boven als onder, zodat hun uitwerpselen naar beneden vallen wat schoonmaaktijd bespaard. Vervolgens zijn de kooien ook nog zo klein dat de beestjes hun vacht niet kunnen beschadigen door de capriolen die ze proberen uit te halen om vrij te komen of door de dingen die ze zichzelf beginnen aan te doen omdat de beesten psychologisch gestoord worden in zo'n kleine kooi.

Het enigste uitzicht dat die beesten hebben is vergast te worden na een paar maanden... beter dan de kans op vrijheid dan een zekere dood of niet?
Doordachte actie? 
Abjectief - 17.03.2009 15:38

Wat is het gevolg van 2500 loslopende nertsen eigenlijk voor de verdere fauna in de regio van de nertsenfokkerij?

Lopen zeldzame diersoorten hiermee niet een vergroot risico om uit te sterven?

En hoe zit het met weidevogels die juist nu hun eieren aan het leggen zijn?

Hoe verantwoord is het om zoveel roofdieren los te laten op een biotoop dat niet de hunne is?
Is daar al eens over nagedacht?

E-Mail: abjectief@gmail.com
Bagatlliseren 
Peter - 17.03.2009 11:52

Lijkt mij niet per sé een bagatellisatie van politie/eigenaar. Als je het persbericht goed leest, dan hebben ze "een paar gaten" gemaakt zodat de nertsen kunnen ontsnappen. Al die beesten kunnen door de stress natuurlijk niet allemaal die gaten vinden. Er zullen dus maar een paar met geluk ontsnapt zijn. Daarvan zijn dan weer een groot aandeel doodgereden. Zeeland is namelijk niet de natuurlijk habitat van nertsen. Ik ben tegen de fokkerij, maar vrijheid is in dit geval niet beter dan in een kooi zitten denk ik
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.