Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
uit dit artikel zijn aanvullingen verwijderd, zie spelregels
Antifa H 
Autonome Antifa - 03.03.2009 12:26

Antifa is meer dan alleen nazi slaan. Antifa is meer veel meer dan dat geloof mij elke voetbal hooligan is zwaar sexistisch in nederland.
ME voert charges uit 
NN - 01.03.2009 14:26


In Maastricht heeft de ME charges tegen extreemlinkse demonstranten uitgevoerd. De antifascisten wilden de Maas oversteken om te vechten met rechts-extremisten. De linkse betogers hebben een politiebusje vernield.

Zo'n 300 rechts-extremisten zijn naar Maastricht gekomen om te demonstreren tegen het plaatselijke drugsbeleid. De politie is massaal aanwezig om te voorkomen dat het uit de hand loopt.

De demonstratie is georganiseerd door de 'volksnationalistische' Nederlands- Vlaamse organisatie Voorpost. De betogers komen uit Vlaanderen, Nederland en Duitsland.

Website: http://www.nos.nl/nos/artikelen/2009/03/art000001C99A6FCD9648F4.html
 
----- 
lkl - 01.03.2009 20:18

''MAASTRICHT (ANP) - De politie heeft zondag tien actievoerders opgepakt tijdens twee demonstraties in Maastricht. Driehonderd linkse activisten probeerden tweehonderd demonstranten van de ultrarechtse organisatie Voorpost te blokkeren. De politie verwacht de komende dagen meer arrestaties te verrichten.

Een rechtse demonstrant raakte gewond, toen hij een steen tegen zijn hoofd kreeg. Dat gebeurde toen een groep rechtse demonstranten bij de grensovergang werd aangevallen door dertig tegendemonstranten. De politie had even nodig om de leden van Voorpost te ontzetten. Ook bij het vertrek uit Maastricht na afloop van de demonstratie werden stenen en flessen naar de bussen van de rechtse actievoerders gegooid.

Verwarrend was dat een groep van zeker veertig fans van MVV, Fortuna en Roda JC zich onder de linkse demonstranten mengde en volgens burgemeester Gerd Leers van Maastricht voor een ,,grimmige sfeer'' zorgden.

Voorpost demonstreerde tegen het Maastrichtse coffeeshopbeleid. De organisatie is tegen drugsgebruik. De politie zette tijdens de Maastrichtse koopzondag driehonderd agenten in, waaronder drie pelotons Mobile Eenheid (ME) om Voorpost en een tegendemonstratie van de Anti Fascistische Actie (AFA) uit elkaar te houden. Dat lukte slechts gedeeltelijk, hoewel de linksen op de oostoever en de rechtsen op de westoever van de Maas moesten blijven. Een brug werd zodoende voor de linkse actievoerders een strategisch punt, dat genomen moest worden.''
Voetbal supporters ongeveer 40 man bij demo 
Demonstrant linkse demo die achteraan liep - 02.03.2009 23:40

Hallo,

Een SP Statenlid heeft gezegd dat een van die opruiende jongeren toegegeven heeft tegen hem dat hij een voetbalsupporter van een Limburgse voetbalvereniging is.
De burgemeester van Maastricht vertelt aan L1LT (L1 laat) dat de beide demonstraties gisteren ongeveer 300.000 Euro gekost heeft aan de Maastrichtse gemeenschap.
Ik heb zelf gezien hoe grimmig de sfeer geworden is opeens, jongens begonnen te roepen: "Kom de brug over we gaan vechten nee gaat niet we pakken de volgende brug." Dit kan alleen geroepen worden door de voetbal supporters die, volgens mij niet eens politiek bewust zijn met die ene hersencel die ze in hun kop hebben.
Ze vielen niet op droegen geen sjaals van hun geliefde voetbalclub.
Antifa-Hooligan 
Antifa - 03.03.2009 11:03

Wat ongelooflijk storend dat mensen hier onderscheid willen maken tussen voetbalhooligans en antifa. Kunnen voetbalfans geen antifa zijn? Kijk naar St. Pauli en vele, vele andere voetbalclubs. De voetbalfans in Maastricht zijn net als die in Oss, Amersfoort, Zwolle, Amsterdam en Rotterdam die al bewezen hebben samen met de antifa te willen optrekken om de racisten HUN stad uit te jagen.

Dat SP-ers en andere politieke partijen niet ge-associeerd willen worden met direkte aktie is pech voor hun. Antifa betekent direkte aktie en bij direkte aktie komt soms confrontatie met de politie en (hopelijk) fysiek geweld tegen nazi's. Fascisme is namelijk moeilijk te bestrijden met woorden en een rechtsstaat. (zie de jaren twintig en dertig vorige eeuw). Racisme, fascisme en nationalisme moet je bestrijden.

Antifa heisst Angriff!!!!
"randgroepen"? echt niet.... kameraden! 
afa'r - 02.03.2009 13:27

ik neem aan dat zij er wel aan gewend zijn maar alsnog kut dat in alle kranten verslagen onze voetbal enthousiaste vrienden ;-) weg gezet worden als "randgroepen" en "hooligans enkel uit op gedonder" en de schuld krijgen van alle "vernielingen" en de "grimmige sfeer".
als of wij zelf niet prima in staat zijn tot het creëren van een grimmige sfeer en als of de voetbal liefhebbers ons net zo makkelijk te lijf waren gegaan, bullshit, ze waren daar om dat ze tegen fascisten en racisten zijn, punt
Antifa 
NN - 01.03.2009 12:52

Dit is duidelijk de schuld van info avonden waar wordt gezegt dat er geen id plicht geld en je je id thuis kan laten.

Eigen schuld dikke bult.
... 
nn - 03.03.2009 12:58

Geloof mij dat er genoeg rooie jongens tussen liepen die vinden dat klassenstrijd de primaire strijd is en deelstrijden als feminisme uitgesteld moeten worden tot aan na de revolutie!

Moeten we die ook maar van onze demo's weren?!

Samen strijden tegen racisme & fascisme, toen en nu!
typisch... 
nn - 02.03.2009 14:05

Ook typisch dat de aanwezige SP-er de eerste was om te roepen dat het om hooligans ging. Lekker makkelijk om alles wat ook maar naar geweld ruikt weg te zetten als a-politiek en te doen alsof iedereen die daar om politieke redenen daar hetzelfde over denkt. Het zou toch maar zo zijn imago kunnen schaden hé?..
stille 
acab - 02.03.2009 16:28

geen trots geen ambitie!
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.