Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Context van bovenstaande poster 
NN - 07.02.2009 12:03

Nazi's dragen zwarte kleding, net als de SS vroeger. Dus je kan het ook in die context bekijken. Bovendien is dit een versie van een Sovjet propaganda poster uit WO.2 waarin een heldhaftige Russische soldaat een monsterlijke Nazi draak neerspietst met zijn bajonet.
ps 
autonoom zeehondje - 07.02.2009 08:52

Sorry, ff duidelijker: ik bedoel niet de nazi's zelf als prinsesjes (da's nog wel grappig) maar die paternalistische onzin dat de mensen die door de nazi's aangevallen worden hulpeloze schattige diertjes zouden zijn die niet voor zichzelf op kunnen komen en zogenaamd door heldhaftig AFA gered gaan worden.
Koloniale liefdadigheid 
autonoom zeehondje - 07.02.2009 08:41

Nou ik vind het drie keer niks dat afa-george logo. Hoewel het misschien wel de lading dekt van mensen die zichzelf casten als de ridder op het witte paard (en daarmee de nazi-doelwitten als hulpeloze prinsesjes). Wat een aristocratische arrogantie. Afa is toch van gewone mensen van de straat, van piraten zeg maar, en niet van adellijke onderdrukkers? Wij zijn toch de draak, niet de ridder? Bovendien, een WIT paard tegenover een ZWARTE draak? In een westerse anti-racisme context? Een symbool dat van oudsher staat voor het christendom tegenover de islam en daarom in Engeland voor de nazi's daar? Dit is een logo voor blanke zeehondjesredders die niet de moeite nemen ff verder te denken dan hun neus kort is.

Wel mooi getekend hoor, daar niet van, maar die inhoud....
culturele wortels 
M. Maleficarum - 07.02.2009 02:46

sint joris
sint joris

dit Cd cover roept rare associaties op:

"Sint-Joris wordt traditioneel afgebeeld met een draak, die hij volgens de overlevering zou hebben gedood. De draak staat hierbij symbool voor het heidendom. Het verslaan van de draak symboliseert de bekering van een heidens land of stad tot het christendom."

en dan:

"De stad werd door een draak getiranniseerd. Dagelijks verslond hij twee schapen, die hem geofferd werden, zodat hij zich rustig zou houden. Toen de laatste schapen op deze manier verdwenen waren, eiste de draak mensenoffers. Hierbij viel het lot ook op de dochter van de koning. In bruidskleren trad zij haar dood tegemoet. Maar St. Joris viel de draak met een lans aan en verwondde het gedrocht. Hij beloofde de koning en het volk dat hij het ondier zou doden als iedereen zich door hem zou laten dopen. Toen koning en volk akkoord gingen doodde hij de draak en op die dag lieten 15.000 mensen zich dopen."

deze sint afa is dus ondermeer beschermheiliger van de kruisvaders (en tegen bekeuringen)

voor de de-talibanisering van het millitante antifascisme!

Website: http://nl.wikipedia.org/wiki/Joris_(heilige)
 
black 
NN - 07.02.2009 13:53

ook Antifa's dragen vaak zwarte kleren.. dus slechte vergelijking!
Yin Yang 
Jezzki - 07.02.2009 16:29

Yin en Yang. AFA en Voorpost zijn twee kanten van dezelfde medaille.
Agressieve afgestompte klootzakken met tunnelvisie die anderen met geweld hun tunnelvisie op willen dringen, macho's die een stijve krijgen van heftige symboliek en stampende laarzen.
Denk niet wit niet zwart maar met je hart 
NN - 07.02.2009 14:03

De AFA op het witte paard draagt toch ook zwarte kleding. Dat witte paard geeft een contrast het had ook andersom gekund. Maar zowel AFAs en nazi's dragen geen witte kleding dus een witte AFA op een zwart paard die een witte nazi draak doorspiest slaat dan als een tang op een varken.

hahaha 
... - 07.02.2009 17:56

ach man wat een gelul voor een stomme afbeelding , er zijn er precies die overal paranoia van worden, en overal dingen in beginnen zien , te veel zeitgeist gezien misschien ?
historisch materialisme iemand? 
T. de Torquemada - 07.02.2009 20:15

Afbeeldingen en de achterliggende betekenis ervan hebben wel degelijk heftige invloed op het gedrag van mensen en hun politiek wereldbeeld. Dit is zelf dan zo, als men de gebruikte beeldspraak niet bewust begrijpt, want aan de culturele macht van beeld en symbool is niet zomaar te ontkomen. Dit geldt zeker voor diegene die maar met woorden en symbolen gooien, zonder er echt meester van te zijn.

Wie fascisme wil bestrijden moet het ook begrijpen. Zonder analyse van het economische en politieke opzet achter het aanwakkeren van onderbuikgevoelens a la racisme, nationalisme en onderdanenmentaliteit, valt er weinig aan tegenover te stellen.

'fascisme is de dictatuur van de bezittende klasse' (molotov, 1932)



> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.