Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
simplistische onzin 
een socialist - 07.01.2009 21:23

Dit conflict proberen te presenteren als een religieus conflict getuigt van erg weinig inzicht.

Het is een imperialistisch conflict. Israel is geen joodse maar zionistische staat. Joden zijn ook slachtoffers van het zionisme, soms direct, soms indirect.

echt....


voor duidelijkheid
 http://is-nieuws.blogspot.com/2009/01/vragen-en-antwoorden-over-gaza.html
Aanvulling op originele post 
Will - 07.01.2009 19:28

In 1948 waren niet alleen palestijnen de klos. Na de smadelijke nederlaag die de gezamelijk arabische strijdkrachten leden werd van 1948 tot 1970 de joodse bevolking in arabische staten systematisch weggepest waarbij ze veelal hun nationaliteit ontnomen werd en alle bezittingen geconfiskeerd.

 http://en.wikipedia.org/wiki/Jewish_exodus_from_Arab_lands
huh? 
ja - 08.01.2009 10:13

Waar heeft die IS-er het over, het stuk zit nu juist nergens "te presenteren als een religieus conflict". Het conflict gaat over land, niet over religie. Maar dat er religieuze groepen mee aan de haal gaan, en dat dat problemen oplvert voor 'links' mag ook duidelijk zijn (al ontgaat dat de IS).
Ook Obama is een oorlogsbeest 
peter - 07.01.2009 18:24

Quote: "Veel deskundigen denken ook dat de timing te maken heeft met de noodzaak om toe te slaan vóór het aantreden van Barack Obama."

Ben benieuwd wie die zogenaamde 'deskundigen' dan wel zijn, want het is algemeen bekend dat Obama de Israëlische bezettingspolitiek onvoorwaardelijk steunt. Er wordt nu gedaan alsof Obama de aanvallen niet mag becommentariëren, maar in november leverde hij wel openlijke kritiek op de terreuraanvallen in India. Obama, die meer militairen naar Afghanisan wil sturen, doet qua buitenlands (wan)beleid niet onder van zijn voorgangers.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.