Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
zucht 
nn - 14.12.2008 09:48

kan die reactionaire reactie hierboven weg? Dergelijke retoriek bracht Hitler aan de macht
democratie? 
Nimma - 14.12.2008 19:37

Is het wel democratisch dat een burgemeester in zijn eentje kan bepalen dat een bepaalde groep wel mag demonstreren en een ander niet?
stukje boven mij 
defianice - 14.12.2008 09:52

Hoi voorpost... leuk geprobeerd.
recht tot vergadering en betoging 
Abjectief - 14.12.2008 06:19

Toch frappant.
De ene groep antiedemocraten protesteren tegen de komst van een andere antidemocraat met bloed aan z'n handen, die een discussiebijeenkomst van gelijkgestemde antidemocraten bij zou houden.
Dat protest faalt, dus een week later proberen ze het nog eens.
En dan komt vervolgens het zoveelste clubje antidemocraten in het verweer tegen die antidemocraten, alwaarna de politie het welletjes vindt en de laatste groep maar preventief opjaagd/oppakt om escalatie te voorkomen.

Tja, snapt u het nog?

AFA, kijk eens goed naar de foto's op het "autonome neonazi's "topic, vergelijk jullie "strijdmethodes" en voorkomen eens met de knokploegen van welleer, en vraag jezelf dan af: waar zijn we eigenlijk mee bezig.
 http://www.ravagedigitaal.org/


Voor alle duidelijkheid:

Laatste artikelen: 9 Gw

Grondwet 1815 (Gw)
Artikel 9 |
1. Het recht tot vergadering en betoging wordt erkend, behoudens ieders verantwoordelijkheid volgens de wet.

2. De wet kan regels stellen ter bescherming van de gezondheid, in het belang van het verkeer en ter bestrijding of voorkoming van wanordelijkheden.

Laatste artikelen: 9 Gw | 143 Sr

Wetboek van Strafrecht (Sr)
Artikel 143 | Sr, Boek 2, Titel 5
Hij die door geweld of bedreiging met geweld een geoorloofde openbare vergadering of betoging verhindert, wordt gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste negen maanden of geldboete van de derde categorie.

Dit zijn democratische beginselen, als de AFA deze niet respecteerd, dan heeft ze niets te zoeken in een democratische samenleving.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.