Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
uit dit artikel zijn aanvullingen verwijderd, zie spelregels
HuH? 
de ongenode gasten - 29.11.2008 17:16

Wat heeft AGA er mee te maken, en waarom zouden we, de ongenode gasten, bij jullie of bij de IS willen aansluiten om dan voor de deur een beetje boe te roepen, evt de socialist kopen en dan "tevreden" naar huis gaan, want we hebben onze revolutionaire plicht weer vervuld.
Nee, wij nodigen onszelf uit om niet pacifistisch achter een dranghekje boe te roepen. We nodigen onszelf uit om het feestje niet een feestje te laten zijn, de boel te verstoren en de eventuele veroverde buit onder mensen te verdelen, die het wel nodig hebben.
En dat gaan we niet afstemmen op groepen en individuen die iets anders willen doen, dan kan ook niet want we zijn overal, maar niet georganiseerd. We zijn iedereen die geen uitnodiging hebben gehad en daarom onszelf maar uitnodigen op ons tijdstip en op onze manier.
Miljonairsbeurs 
PP - 03.12.2008 15:05

Niet gaan janken als er terug geslagen gaat worden.
Waarom geweld?  
Casper - 03.12.2008 15:10

Hoe komen jullie op het idee dat je met iets negatiefs iets positiefs kunt bereiken?

We gaan mensen pesten en dat is dan goed. Waarom? Voel je je dan beter? Wat een domme gedachtengang!

E-Mail: khnoem@hotmail.com
Jaloezie? 
Defiance - 29.11.2008 14:37

Als men vindt dat de rijkdom in de wereld beter verdeeld moet worden is het toch juist helemaal niet raar dat er tegengas gegeven wordt tegen een dergelijke 'beurs'.

Laat hen maar eens nadenken over waar zij mee bezig zijn. En dat ene geniale idee dat zo veel geld oplevert is natuurlijk ook absurd en een manier waarop binnen een kapitalistische maatschappij beloond wordt. Wederzijdse kennisdeling in plaats van concureren is een idee waar je als tegenhanger aan zou kunnen denken.

Een tweede reden is ook dat er in de media breed wordt uitgemeten hoe geweldig een dergelijke beurs wel niet is. Kranten, zelfs het 'nationale' nieuws hebben al regelmatig ruim aandacht besteed aan dit fenomeen. Wat een positief beeld creŽert en een standaard zet voor mensen voor hetgeen dat men moet bereiken.
En dan? 
Valsebingo - 03.12.2008 18:03

Wat is precies de bedoeling van de organisatie van deze oproer?
Ik denk niet dat mensen die naar de miljonairsfair gaan ineens hun geld gaan weggeven op het moment dat er een relletje geschopt wordt.

Daarbij wordt er aangegeven dat de actie wordt georganiseerd, niet uit jaloezie, maar uit ideaal, van mensen die er voor kiezen (!) om niet de rijke levensstijl aan te hangen.
De mensen die naar die beurs gaan hebben er wel voor gekozen om rijk te worden. Hoe kan een mens vrij leven als hij dit soort keuzes niet kan maken omdat er anders over gereld wordt?
En als er geen miljonairs zijn, dan zijn het wel de mensen met een ton op de bank die de rijken zijn. Waar hou je dan op?

Toen de mens nog moest jagen voor zijn eten was degene die het sterkst was en het meeste risico nam (dapper was) ook degene die het meeste te eten had. Lijkt me dus alleszins een eerlijk en natuurlijk proces.

Uitkeringen die worden verstrekt door onze overheid worden uiteindelijk betaald door mensen die wel werken, en dan voornamelijk door de rijkeren. Zo zit onze maatschappij in elkaar.
'woordvoerders' verwijderen ajb 
Maina - 08.12.2008 08:35

De hierboven staande namen zijn NIET de woordvoerders van de Delete the Elite oproep. Namen en telefoonnummers zijn uit een ander persbericht geplukt en niet bedoeld voor publicatie. Graag verwijderen dus.
afstemmen? 
hoognodig ongenodig doch niet overbodig - 29.11.2008 16:23

Mooi dat er ook vanuit de (AGA?) wat wordt georganiseerd, er is ook al een andere oproep die circuleert vanuit de IS met ook andere organisaties eronder.

Wellicht een goed idee even het eea met elkaar af te stemmen (al was het maar begintijd) om niet het verleden wederom te herhalen?
Geen jaloezie? 
Will - 29.11.2008 12:44

Ik geef toe dat rijkdom niet even goed verdeeld is, maar om nu zo'n bijeenkomst te gaan verstoren ruikt toch naar afgunst. Er zijn genoeg self-made miljonairs die met niks begonnen zijn (denk maar aan die internet miljonairs van Google e.d.) en inderdaad nu bakken met geld hebben en mogen zij ook geen feestje voor gelijk gefortuneerden organiseren? Sorry, kansloze actie in mijn ogen. Vraag ze liever om een bijdrage voor een goed doel en laat ze dan met rust.
hoax? 
x - 30.11.2008 16:18

Is dit een hoax?
Want ik kan niet geloven dat er vanuit de beweging zo gereageerd wordt.
De MiljonairFair is een uitgelezen kans om de 'excluded' samen te brengen: de mensen die van een normale salaris moeten leven, uitkeringsgerechtigden, studenten enzovoorts.
Als we er met een paar honderd mensen buiten staan, heel veel lawaai maken en zorgen dat de tegenstelling met de rijke elite binnen duidelijk wordt, maken we meer kans op succes dan de boel te trashen. De poster is nou niet bepaald aantrekkelijk voor nog-niet-activisten om zich aan te sluiten bij iets wat tot een vechtpartij moet uitlopen.

Wat is eigenlijk het doel van zo'n actie?
Als de hele RAI zelfs ontruimd wordt omdat activisten de MiljonairFair bestormen, is dat dan het einde van dit ongelijkheidssysteem? Of bouwen ze gewoon ergens anders hun feest en gaan ze door met hun leven als topmanager, baas, bankdirecteur enz.?
Is het niet beter om te zorgen dat we de sympathie van de miljoenen mensen winnen die de MiljonairFair ook walgelijk vinden?
Die mensen moeten we naar de actie krijgen en door de actie via de media bereiken.
Ik zou zeggen, denk toch eerst na voor je met een actie begint?
Of doe je het gewoon uit gewoonte? Als een kip zonder kop?
Zo komen we nergens.....
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.