english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creëren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
Infiltrant ontmaskerd
Respect voor Dieren - 11.06.2008 23:30

Bij een actie op 31 mei in Zaandam kwam de man op de foto om te filmen en daarna heeft hij telefonisch contact gezocht. We hebben voldoende aanwijzingen dat hij hele foute bedoelingen heeft. We gaan er vanuit dat de man probeerde te infiltreren in Respect voor Dieren en/of informatie probeerde te krijgen. Het is niet zeker of het gaat om een infiltrant van de AIVD/politie of iets anders.

onthou dat gezicht
onthou dat gezicht

We willen met dit bericht niemand paranoïde maken, dat is nergens voor nodig. Dingen die geheim zijn moet je sowieso niet bespreken met mensen die je niet 100% vertrouwt en kent. We hopen niet dat door dit bericht mensen van acties afzien, het zichzelf heel moeilijk maken met overdreven veiligheidsmaatregelen of acties geheim gaan houden die openbaar zijn. Dat is namelijk juist het doel van de overheid.

De man noemt zichzelf Stan/Stam/Stevi, is vrij lang en atletisch gebouwd. Hij is ook te zien op  http://nl.youtube.com/watch?v=Nfcja1VhDWk, na 1.20 min. We vertellen niet hoe we de man zo eenvoudig konden ontmaskeren, omdat we toekomstige infiltranten niet willen helpen.
Afgelopen zaterdag hebben we de man laten weten dat hij zich niet meer hoeft te vertonen bij onze acties. We raden ook andere activisten aan ieder contact met hem te mijden.

- E-Mail: respectvoordieren@yahoo.com Website: http://respectvoordieren.nl
 

Lees meer over: natuur, dier en mens vrijheid, repressie & mensenrechten

aanvullingen
uit dit artikel zijn aanvullingen verplaatst naar de ruispagina
uit dit artikel zijn aanvullingen verwijderd, zie spelregels
Bewijsvoering 
eneR - 12.06.2008 10:27

"We hebben voldoende aanwijzingen dat hij hele foute bedoelingen heeft (...) We vertellen niet hoe we de man zo eenvoudig konden ontmaskeren"


Met alle respect maar door op deze manier te publiceren zet je de deur toch wagenwijd open voor types (al dan niet door inlichtingendiensten gestuurd) die mensen ten onrechte voor infiltrant willen uitmaken? Footootje en verdachtmaking op Indymedia plaatsen op indymedia plaatsen is een heel effectieve manier om iemand aan te pakken/uit te sluiten/zich bedreigd te laten voelen. Of om de indymedia redactie medeschuldig te maken aan een onterechte beschuldiging.

Om dit soort ellende te voorkomen moet je je conclusie dat iemand infiltrant is wel controleerbaar maken. Vraag eens bij Jansen&Janssen om een goed publicatie protocol in het geval van infiltranten (of verdenkingen daarvan)...

Ik hoop eerlijk gezegd niet dat een "wij hebben voldoende aanwijzingen dat pietje foute bedoelingen heeft maar hoe wij dat weten houden we geheim. Bij deze hebben jullie een foto van hem en we raden iedereen aan grote afstand tot deze persoon te houden" een voorafje is voor het soort idealistische 'rechtspraak' dat Respect voor Dieren in de mensenmaatschappij naastreeft.

Theorie en praktijk van het omgaan met misdaad en straf lijkt me één van de gebieden waarop het verschil tussen eko-anarchisten en eko-fascisten het meest duidelijk in het oog springt...
spuistraat 
v&k - 12.06.2008 23:23

Voor zij die dat interesseren en die wellicht zelf nog wat onderzoek willen doen ipv slechts afgaan op de vage en onverifieerbare aantijgingen;
De foto is genomen in de Spuistraat in Amsterdam. Zo te zien voor de deur van de coffeeshop naast de Vrankrijk. Het pand op de achtergrond is het reeds 25 jaren gekraakte 'slangenpand'.
Lessen uit onderzoek naar infiltrant 
bromsnor - 13.06.2008 09:51

 http://www.ravagedigitaal.org/1993/131/Lessen_uit_131.htm
Reactie op aanvullingen 
Respect voor Dieren - 15.06.2008 22:05

Er staat letterlijk waarom we geen verdere berichtgeving doen, namelijk "omdat we toekomstige infiltranten niet willen helpen". Aanwijzingen blootgeven zou ertoe kunnen leiden dat infiltranten hier volgende keer beter op zullen letten.


De vergelijking tussen Respect voor Dieren en eco-fascisten vinden we misplaatst en walgelijk. Er staat nergens in onze publicaties dat we een strafsysteem willen. Waarschijnlijker probeert eneR hier de stroman-drogreden: je tegenstander een mening in de schoenen schuiven die hij of zij niet heeft. Onze publicatie dient ter bescherming van andere activisten, niet om de man te straffen. We menen dat je aan waandenkbeelden leidt als je tegen ons, een dierenbevrijdingsorganisatie, zegt dat we "idealistische rechtspraak" nastreven. Dit soort onzin in de schoenen schuiven van activisten die al hun tijd en energie steken in een vrijere wereld getuigt niet van oprecht idealisme.


Het artikel van Ravage is goed, maar weinig relevant voor dit geval. Het gaat namelijk niet om vage vermoedens van een clubje mensen, maar om extreem duidelijke bewijzen dat deze meneer foute bedoelingen heeft. Een ieder met enigszins kennis of vertrouwen in Respect voor Dieren zou weten dat we dit nooit zomaar zouden publiceren. Als je geen vertrouwen wenst te hebben in onze inschatting dan is dat prima, maar kom dan naar ons toe en vraag hoe het zit. We zouden dat heel normaal vinden en vinden het raar dat eneR ons niet opbelt of mailt met zijn verwijten.


We kunnen ons niet aan de indruk onttrekken dat hier nogal wat onderbuikgevoelens jegens dierenactivisten spelen. Het is onbegrijpelijk dat eneR en anderen zoveel wantrouwen hebben naar een serieus te nemen organisatie als Respect voor Dieren. Als dat de reden is dat je opkomt voor een infiltrant, dan breng je jezelf en anderen in gevaar.

E-Mail: respectvoordieren@yahoo.nl
Website: http://www.respectvoordieren.nl
 
Bewijzen graag! 
eneR - 16.06.2008 21:18

Het gaat namelijk (...) om extreem duidelijke bewijzen dat deze meneer foute bedoelingen heeft.

Als die bewijzen zo onweerlegbaar zijn dan moet je ze naar buiten brengen. Wie accepteert dat mensen zonder gepubliceerd bewijs voor infiltrant uitgemaakt worden accepteert ook dat mensen onterecht verdacht gemaakt worden. Dat hoeft in dit geval niet waar te zijn, maar hoe weet je dat zeker? Iedere jandoedel kan per slot van rekening een post met Respect voor Dieren ondertekenen en op indymedia plaatsen.

Het zal bovendien niet de eerste keer zijn dat onpopulaire mensen middels verdachtmakingen uit een beweging verbannen worden. Om de simpele reden dat niemand ooit kan bewijzen dat zij of hij geen infiltrant is. Als je iemand verdacht maakt zonder het bewijs te leveren hoor je volgens mij niet in een idealistische beweging thuis.

En dat van ecofascist wil ik graag terugnemen. Is ecostalinist een duidelijker woord (hier refereer ik aan de stalinistische schijnprocessen tegen 'contrarevolutionairen'in de jaren dertig van de twintigse eeuw)?
aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.