| |
Pigs say: If you care about climate change, eat less meat, m a seed - 04.06.2008 14:26
Pigs say: If you care about climate change, eat less meat, milk and eggs On Tuesday June 3rd, a group of pigs made a small action for a more vegan Amsterdam. They handed out vegan snacks to encourage people not to buy that ham for dinner. It may look like the pigs acted out of self-interest, but today their message was that meat production is a major cause of climate change. While the UN is conferring in Rome on World Food Security and Climate change, the pigs put a focus on that average Europeans have a diet of disaster. Raising animals for food generates more greenhouse gases than all the cars and trucks in the world combined. Quite some people in front of the Albert Heijn on Jodenbreestraat were happy to taste the organic, vegan falafel and chocolate cake and many said they are vegetarians already. People were surprised to hear that producing one kilo of cheese cause as much greenhouse gas emissions as driving a car for 60 km. A Brazilian woman had witnessed the expanding soy fields used for feeding animal industry. “Consumers can make a huge improvement by avoiding animal products and imports, and by supporting local, organic farmers instead. But humans need to organise themselves fast against the dominant culture if they want to save themselves from climate chaos” the piggies stated after all the food had been handed out. Tonight, Wednesday June 4 from 19 there will be a film night in Plantage Doklaan 12, with organic vegan food and ideas on how to combat climate change. (See programme on the website) Website: http://www.howtocookaplanet.net |
Lees meer over: natuur, dier en mens wereldcrisis | aanvullingen | varkens tegen klimaatverandering | knorretje - 04.06.2008 16:13
varkens zeggen: "Als je bezorgd bent om klimaatverandering, eet dan minder vlees, melk en eieren." Op dinsdag 3 juni heeft een kleine groep varkens een actie gedaan voor een veganistischer Amsterdam. Door middels van het uitdelen van veganistische snacks probeerden ze mensen over te halen geen ham en speklapjes te kopen. Het lijkt alsof de varkens enkel voor hun eigenbelang opkwamen, maar vandaag was hun boodschap dat vleesproductie een van de voornaamste oorzaken is van klimaatverandering. Terwijl de VN in Rome praat over Voedselzekerheid en Klimaatverandering, is de kernboodschap van de varkens dat de gemiddelde Europeaan een rampzalig eetpatroon heeft. Het houden van dieren voor de voedselproductie zorgt wereldwijd voor meer broeikasgassen dan alle auto's en vrachtwagens bij elkaar. Flink wat mensen voor de Albert Heijn in de Jodenbreestraat in Amsterdam waren blij de biologische, veganistische falafel en chocoladecake te proeven. Velen zeiden al vegetariër te zijn. Toch was iedereen verbaast te horen dat de productie van een kilo kaas voor net zoveel broeikasgas zorgt als een autorit van 60 kilometer. Een Braziliaanse vrouw zei zelf de gevolgen gezien te hebben van de uitbreiding van de sojavelden voor de productie van veevoer voor het westen. “Consumenten kunnen zelf veel bijdragen door dierlijke producten te mijden en de lokale, biologische productie te steunen. Maar de mens moet zich snel organiseren tegen de dominante cultuur als ze zichzelf willen beschermen tegen de klimaatchaos." verklaarden de varkens nadat ze al het voedsel hadden uitgedeeld. De hapjes waren opgeleukt met een vlaggetje met de tekst: "Dit is een biologische, veganistsiche falafelbal, uitgedeeld op de actiedag rond voedsel en klimaatverandering. Het vervangen van dierlijke producten is een van de meest effectieve stappen die we kunnen zetten om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen...daarnaast is veganistisch voedsel ook heel mjommie!" Meer ideeën en recepten op http://www.howtocookaplanet.net ***************** Vanavond (woensdag 4 juni) om 19:00 is er een filmavond over landbouw en klimaatverandering. Lokatie: Plantage Doklaan 12, Amsterdam programma: 19.30: WHAT A WAY TO GO: LIFE AT THE END OF EMPIRE, 2007. Een blanke man uit de middenklasse komt in aanraking met 'peak-oil', klimaatverandering, het massale uitsterven van soorten, bevolkingsoverschot en het einde van de Amerikaanse manier van leven. http://video.google.com/videoplay?docid=6146160026172748084 http://www.whatawaytogomovie.com/ 21.20: POWER OF COMMUNITY - HOW CUBA SURVIVED PEAK OIL, 2006 (53 min) Cubanen laten zien hoe ze, nadat ze begin 90-er jaren geen goedkope olie meer kregen, overgingen van een sterk gemechaniseerde, industriële landbouw naar biologische methoden en het inzetten van lokale, stedelijke tuinen. Reserveren voor een maaltijd is niet noodzakelijk, maar maakt ons wel blij: climate@aseed.netDit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken of 06 46256561 http://www.powerofcommunity.org/ http://www.youtube.com/watch?v=-VHt5QchfdQ + THE DARK SIDE OF DAIRY (5 min), + MOUTH REVOLUTION (5 min), +STORE WARS (5 min) De verandering van het klimaat gaat steeds sneller. Wetenschappers waarschuwen ons voor hongersnoden, overstromingen en bosbranden als we ons gedrag niet aanpassen. Voor de productie van dierlijke proteïne is meer dan 10 keer zoveel fossiele brandstof nodig als voor dezelfde hoeveelheid plantaardige proteïne. Het eten van veganistisch, lokaal, en biologisch voedsel van het seizoen is goede manier om onze 'koolstof voetafdruk' te verkleinen. Maar consumentengedrag alleen is niet voldoende tegen klimaatverandering en olieschaarste ('peak-oil'). Wat kunnen we nog meer doen?
Website: http://www.howtocookaplanet.net | |
aanvullingen | |