english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creŽren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
NMGN: Krakers TPG blijven
j. - 14.04.2008 14:10

De dreigende ontruiming van het vrijdag gekraakte TPG-gebouw aan het Stationsplein is voorlopig van de baan. Het pand is eigendom van de gemeente en vanavond overleggen de burgemeester en fractievoorzitters over de zaak. Totdat het pand over enkele jaren gesloopt wordt, willen de krakers hun activiteiten voortzetten.
Naast woonruimte is er plek voor een weggeefwinkel, mediawerkplaats, ontmoetingsruimte en culturele activiteiten. De krakers willen overleg met de gemeente over de plannen. De verhuur van een klein deel van het pand als atelierruimte en incidentele brandweeroefeningen zijn volgens de krakers geen serieuze invulling van het pand. Zij verwachten dan ook dat de lokale politiek wil meewerken aan de voorstellen: "Een groep enthousiaste jongeren die vrijwillig laagdrempelige en publieksvriendelijke activiteiten organiseert, moet in een stad als Nijmegen een kans krijgen."

Mocht vanavond blijken dat de gemeente niet wil ingaan op de plannen, dan leggen de krakers hun argumenten voor aan de rechter. De krakers gaan ervan uit dat de burgemeester dan bereid is om op zijn minst de uitspraak van de rechter af te wachten. Hoewel er hoop is op een goede uitkomst, blijven de mensen in het pand op hun hoede: "We zijn klaar om ons te verzetten als er toch een plotselinge ontruiming wordt ingezet".

Intussen wordt volop gewerkt aan het opruimen van het pand, zodat de expositie-ruimte en weggeefwinkel zo snel mogelijk weer open kunnen. Afgelopen weekend kregen nieuwsgierige voorbijgangers al een voorproefje van deze activiteiten. Vanaf vandaag kunnen mensen weer ongebruikte spullen, zoals kleding en speelgoed, afgeven voor de weggeefwinkel. Op zaterdag 19 april, vanaf 13:00 uur, zal de weggeefwinkel de deuren openen.
 
aanvullingen
ontwikkelingen? 
NNNMGN - 14.04.2008 14:39

Is dit geschreven na ontwikkelingen die vandaag hebben plaatsgevonden die er op duiden dat de politiek inderdaad zal meewerken of is de stand van zaken nog hetzelfde als gisteravond(nadat de advocaat langs is geweest)?
Vergadering 
NN - 14.04.2008 15:20

De vergadering van de gemeente is nog niet geweest. Deze zal volgens mij rond 19.00 vanavond plaats vinden.
Het artikel is dus hoogstwaarschijnlijk gebaseerd op de feiten die gisteravond al bekend waren.
Gister is er zoals eerder beschreven bezoek geweest van GroenLinks en de SP. Op dit moment is er iemand van de PVDA op bezoek in het pand. De beweegredenen voor het bezoek zijn nog niet helemaal helder.
Wanneer er meer info is, zal deze volgen...

Update 
s. - 14.04.2008 20:41

update:

het politieke overleg: Tijdens het senioren overleg (een overleg van alle fractie voorzitters) heeft de burgemeester (Thom de Graaf) gesteld dat het pand korter dan een jaar leeg staat. Hij meent dat volgens art 429 sexies WvSr een jaar opnieuw begint te tellen op het moment dat een gebouw van eigenaar veranderd. Zodoende wordt door hem (en wellicht ook door het OM) gerekend vanaf augustus.
De fractievoorzitters waren hierdoor dermate overrompeld (op groen links na) dat zij niet langer vonden dat de krakers moesten blijven. Zodoende is niet meer gesproken over de jaren van leegstand voor de kraak, en de nog komende jaren van leegstand.
Update 
s. - 14.04.2008 20:54

update:

Het politieke overleg: Tijdens het senioren overleg (een overleg van alle fractie voorzitters) heeft de burgemeester (Thom de Graaf) gesteld dat het pand korter dan een jaar leeg staat. Hij meent dat volgens art 429 sexies WvSr een jaar opnieuw begint te tellen op het moment dat een gebouw van eigenaar veranderd. Zodoende wordt door hem (en wellicht ook door het OM) gerekend vanaf augustus.
De fractievoorzitters waren hierdoor dermate overrompeld (op groen links na) dat zij niet langer vonden dat de krakers moesten blijven. Zodoende is niet meer gesproken over de jaren van leegstand voor de kraak, en de nog komende jaren van leegstand.
Ook is er in het overleg aan de orde gekomen dat er een viertal overeenkomsten mbt tot het voormalig postkantoor aan de orde zijn. Namelijk:
- Een overeenkomst de brandweer voor het houden van oefeningen.
- Een overeenkomst met TNT voor het houden van opslag. Dat is momenteel ook het geval in een niet gekraakte garage.
- Een overeenkomst met Slak, een belangenbehartiger voor atelierruimtes voor kunstenaars. Zij laten zich vaak als anti-kraak inzetten. Het betreft de hal aan de voorkant van het stationsplein. Dit is afgescheiden van het gekraakte gedeelte, en zou dus ook geen probleem mogen opleveren.
- Een overeenkomst met de Gelderlander. Er hangt namelijk een grote teevee aan de gevel, waar zij in de toekomst nieuws op willen tonen. Echter valt een dergelijk beeldscherm natuurlijk lastig te bewonen...

Het juridisch gedeelte: Na overleg gisteravond met de advocaat is besloten om vandaag contact te zoeken met de Officier van Justitie. Dat is aan het eind van de middag eindelijk gelukt. Het standpunt van de OvJ is dat er alleerst moet worden gedagvaard (de staat der Nederlanden) voordat zij een afweging zullen maken tussen het belang van een spoedige ontruiming of het belang van de rechterlijke toetsing. Hierop is aangekondigd dat de advocaat daar morgen mee aan de slag zal gaan.

Conclusie is dus dat er nog steeds een (eventueel acute) ontruimingsdreiging is. Er zal echter op alle fronten gestreden worden voor het behoud van dit pand.

Jullie zullen op de hoogte worden gehouden van verdere ontwikkelingen...

Weggeefwinkel en expo open 
j. - 14.04.2008 23:02
Dinsdag zal de weggeefwinkel en expositieruimte geopend zijn vanaf 12:00u. Weggeefspullen en kunstwerken zijn welkom!


inmiddels gedateerd berichtje 
brad - 15.04.2008 00:10

 http://www.ravagedigitaal.org/2008nieuws/april/16/nws.php
Update? 
q. - 15.04.2008 11:05

Is de weggeefwinkel/expo al weer open? Wordt er vandaag nog ontruiming verwacht?
Nijmegen stuurt aan op ontruiming TPG-pand 
krakert - 15.04.2008 18:33

NIJMEGEN, 16 april 2008 - De ontruiming van het gekraakte TPG-gebouw gaat wat de gemeente Nijmegen betreft gewoon door. Onduidelijk is nog wanneer de ME in actie komt. Dat beslist justitie. De krakers spannen vandaag een kort geding aan tegen de staat.

Website: http://www.ravagedigitaal.org/index.htm?2008nieuws/april/17/nws.php~mainFrame
 
aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.