Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
uit dit artikel zijn aanvullingen verwijderd, zie spelregels
Heesters 
WOUDENBERG1@cs.com - 15.08.2008 00:50

Tot 1989 bestond er vrede en veiligheid in Europa, moest je zo nodig carrière maken en de communistische partij van de Sovjet Unie verbieden, Gorbastjov? GorbatSOF!!
nu is er oorlog alom..... Bravo...... de NAVO in de Oeral met zijn 'humanitaire missie'
'humanitair' ....voor de olieboeren zullen ze bedoelen.
nu hebben de vertaalbureau's van CNN bij NOS en overige schoothondjes van de VS het over 'Rusland' Dat Russisch en Georgisch nationalisme WILDEN ze toch zo graag..... De broodjournalisten van het olie en wapenkapitaal.
Ook de nazi's noemden hun vernietigingskampen 'humanitair'.... ze hadden hun lijfzangers om het leven 'lustig und fröhlich' te houden zoals Heesters die filmcarrière maakte dankzij de subsidie van de NSDAP.
Zelfs tot op de dag van vandaag zijn er zieke geesten die dergelijke verderfelijke randfiguren menen te moeten schoonpraten. Daarmede hand en spandiensten leverend aan de geschiedsvervalsing.
Nu hebben we de 'dames en heren' van het mediacircus de rol overgenomen van de vroegere operettefiguren.
Slaap zacht (op een hard kussen van oorlogsmetaal van het DOW Jones-AEX-makelij)
Namens alle oorlogs en verzets slachtoffers
Klik hier: YouTube - Soviet National Anthem
 http://nl.youtube.com/watch?v=wpKRd2xQeq8


E-Mail: WOUDENBERG1@cs.com
er wordt iets georganiseerd 
nn - 05.02.2008 20:20

hoi,

er word in bovenstaande oproep heel duidelijk gezegd dat er iets georganiseerd wordt, dus er hoeft ook niet gevraagd te worden of AFA iets gaat organiseren want er wordt al iets georganiseerd door een andere antifascistische organisatie. En bovendien als je wilt dat er iets wordt georganiseerd tegen fascisme doe het dan gewoon, je hebt AFA niet nodig om je handje vast te houden toch? niks negatiefs ten opzichte van AFA hoor (echt niet), ga zo door!
wat zingt ie? 
Robin - 05.02.2008 09:50

Heeft hij dan ook extreem rechtse teksten?
dat kan ik namelijk nergens uit opmaken.
dat hij een nazi is, dat is duidelijk,
maar wat wil zon 104 jarige zanger nou nog bereiken dan?
hij is volgens mij niet eens meer in staat om propaganda te verspreiden
Heesters 
XXX - 15.08.2008 01:24

Deze reactie van de schrijver van dit artikel  WOUDENBERG1@cs.com stond in een email gericht aan mijn adres.

Er staan welgeteld 2 "inhoudelijke" alinea's in; en die zal ik hier behandelen.

"Ook de nazi's noemden hun vernietigingskampen 'humanitair'.... ze hadden hun lijfzangers om het leven 'lustig und fröhlich' te houden zoals Heesters die filmcarrière maakte dankzij de subsidie van de NSDAP."

Inderdaad. En Heesters kan die leugen geloofd hebben. Ook nazi's hielden van muziek, al is t mijn smaak niet. En je "lijfzangers" laat je heus niet in een kamp voor de gevangenen, maar in een kantine voor kampbewaarders (lees: slagers) zingen. Artiesten krijgen hun subsidie niet van een politieke partij maar van de staat; presumeer ik. Zelfs dan nog; in een armoedige tijd accepteert men geld van de vijand.

"Zelfs tot op de dag van vandaag zijn er zieke geesten die dergelijke verderfelijke randfiguren menen te moeten schoonpraten. Daarmede hand en spandiensten leverend aan de geschiedsvervalsing."

Ik geloof niet in geesten; maar U beweert dat U communiceert met een geest. De dokter kan mij tenminste genezen.
Verderfelijk weet ik niet. Randfiguur misschien; maar dat is een argument om Heesters met rust te laten. Ik meen zijn daden niet te moeten schoonpraten; ik hoopte U te wijzen op Uw inhoudelijk ongelijk.

U beschuldigt mij van geschiedsvervalsing; dus ik voel me gedwongen nogmaals te wijzen op een der vele inhoudelijke fouten in uw artikel.

U noemt namelijke "de Joodse gemeenschap" als tegenstander van Heesters. Op  http://www.johannes-heesters.nl/nieuws.html staat te lezen:

De keizer van het Jiddische lied Leo Fuld, die zijn laatste jaren nauw verbonden was aan MokumTV en naar wie The Legend Award is vernoemd, zag op één zus na, zijn hele familie in de kampen verdwijnen. Fuld kende Heesters van voor de Tweede Wereldoorlog, toen deze meezong in een joods gezelschap. Fuld vond het verschrikkelijk hoe de Hollanders hun eigen frustraties op Heesters projecteerden: "Na de oorlog zaten ze ineens allemaal bij het verzet. Niemand snapte er iets van hoe het toch kwam dat er percentueel de meeste joden uit Nederland werden afgevoerd. Niet door de Duitsers, nee dit gebeurde keurig door de Nederlandse politie!. Die kwamen er bijna allemaal mee weg!"

Johan Heesters werd mateloos bewonderd door de Keizer van het Jiddische Lied.

Ik hoop dat U tenminste het Wikipedia artikel over Heesters leest voordat U weer reageert.

E-Mail: removed
Komt de AFA nog in actie? 
Freek - 05.02.2008 01:34

Gaat de AFA nog wat doen om dit concert te verstoren? Zo'n nazioptreden laten wij toch niet gebeuren hopelijk? No Pasaran!
Heester 
removed - 15.08.2008 02:05

Gezien de beschuldiging van geschiedsvervalsing zet ik hier een van mn bronnen die bewijst dat U ongelijk hebt met Uw bewering dat Heesters zich nooit verontschuldigt zou hebben met voor zijn gedrag. Het staat nota bene te lezen op zijn eigen website!

Op  http://www.johannes-heesters.nl/wieis.html staat dat in Heesters in zijn biografie het volgende zei: "Ik schaam me en zal me blijven schamen dat het de Nazi’s is gelukt ons daarheen te voeren".

Onderaan deze pagina:
 http://www.johannes-heesters.nl/nieuws.html
staat het volgende te lezen:

Waarom is er eigenlijk zoveel commotie ontstaan over de komst van Johannes Heesters?

Centraal daarin staat een bezoek aan Dachau dat hij heeft gemaakt in 1941 (22 mei), en waarin hij voor de SS-bewakers zou hebben gezongen.

Dit bericht is voor het eerst in 1978 in een Nederlandse krant verschenen en heeft daarna vrijwel mytische vormen aangenomen. Er zou zelfs een hele operette zijn opgevoerd.

De feiten zijn simpel:

- Heesters is daadwerkelijk op die datum in Dachau geweest en heeft dat ook nooit ontkend;

- onder aanvoering van de Theaterdirecteur van het Theater in Munchen was het theatergezelschap, waar hij toendertijd mee optrad, uitgenodigd een bezoek te brengen. ''Uitegenodigd'' betekende simpelweg dat hij werd opgehaald door de SS;

- in die tijd werden vele (bekende) mensen door het kamp geleid. Het was een Klasse I kamp voor politieke gevangenen, die in een niet gering aantal gevallen ook weer vrijgelaten werden. Het regiem in het kamp was aanmerkelijk minder streng dan in de andere kampen. De gevangenen waren o.a. katholieke geestelijken en (Poolse) politici. In de Duitse pers van die tijd werd het kamp vooral neergezet als kamp voor autodieven en andere delinquenten. In de Dachau documentatie kun je zien dat zelfs het Rode Kruis en de New York Times om de tuin werden geleid met deze Disney-aanpak. Tot ver in 1942 slaagden de SS'ers erin een 'gesmeerd' kamp te laten zien, terwijl achter de schermen gevangenen werden mishandelt.

 http://www.johannes-heesters.nl/images/DSC_0036.JPG


Bovenstaande foto is gemaakt in kamp Dachau, waar in de expositie uitgebreid aandacht wordt besteed aan de propagandistische misleidingen van de Nazi's. Het citaat uit het dagboek van Karel Kasak (5 dagen na het bezoek van Heesters!) geeft aan dat men in staat was het kamp in luttele minuten om te toveren tot een voorbeeldkamp als er bezoek werd verwacht.

- van het bezoek werden, zoals gebruikelijk, uitgebreid foto's gemaakt. Veelal bedoeld om aan de wereld te laten zien dat er eigenlijk niks aan de hand was. Eén van die foto's dook eind zeventiger jaren op, met de mededeling dat er nog meer zouden zijn waarop een optreden te zien zou zijn van Heesters voor de aanwezige SS'ers. Ondanks herhaalde verzoeken aan de betrokken (Nederlandse) journalist om die betrokken foto's te laten zien kwamen ze niet boven water;

- of een dergelijk optreden zou hebben plaatsgevonden was zo wie zo twijfelachtig, want Heesters heeft diezelfde avond in Munchen opgetreden;

- recent echter werd het complete album met de foto's van het bezoek in de nalatenschap van de Theater Directeur gevonden. Daarin zitten vele foto's, maar geen één van een optreden van Heesters.

Heesters heeft meermalen zijn spijt betuigd: “Ik schaam mij tot op de dag van vandaag en zal niet ophouden mij te schamen, dat het de nazi’s is gelukt ons daarheen te lokken. Ik erger me nog steeds aan mijn goedgelovigheid en naïviteit van toen.”

Waarmee een volgende mythe is rechtgezet: hij zou nooit zijn spijt hebben betuigd.

De onterechte 'veroordeling' van Heesters is nu aanleiding met enig schaamrood te lezen wat er allemaal in al die jaren over hem is gepubliceerd.
Inmiddels hebben diverse journalisten, na intensief onderzoek, ingezien dat hem onrecht is aangedaan. Meer en meer worden zijn verdiensten in het juiste perspectief geplaatst.

E-Mail: removed
AFA 
Peter - 07.02.2008 06:22

Ik denk dat Freek hoopt dat er een echte harde actie komt tegen die Heesters. Een beetje zingen in die zaal (na betaling van kaartjes waarvan het geld uiteindelijk in de zakken van de fascist beland) is toch niet wat we verwachten van een echte antifascistische actie. Dan denken we toch eerder aan een blokkade van de zaal zodat die ouwe nazi en zijn aanhang niet eens binnen komen en met de staart tussen de benen moeten afdruipen. Hopelijk na een aantal gevoelige correctietikjes te hebben ontvangen.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.