Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
uit dit artikel zijn aanvullingen verwijderd, zie spelregels
CENZUUR 
Defiance - 11.12.2007 20:18

Wat is het voor een onzin dat nuttige aanvullingen worden weggehaald. Wat een senzuur zeg!
Plagiaat 
NN161 - 12.12.2007 14:28

Om de wannabe-hitler Stefan Wijkamp maar te citeren: "Imitatie is het grootste compliment wat je kan geven."
Antifa en ANS 
Autonome Antifa - 12.12.2007 09:24

Ik suggereer ook nergens dat antifa samenwerken met deze lui, maar wat ik bedoelde is dat er Nazi's zijn die een zogenaamde Antifa-groep hebben opgericht onder het kopje: Fascisme bevechten, links verbieden! TJa en dan weet ik het ook niet meer hoor. Die gasten hebben gewoon AFA op hun spandoek staan...
Situatie 
Defiance - 11.12.2007 15:46

Ik wil hier ook nog wel eventjes op reageren, want van samenwerking tussen antifa en nazi's tegen links fascisme heb ik nog nooit gehoord en ik volg de situatie daar ook goed. Niet dat er een vertekend beeld ontstaat.


En dan nog het volgende:

"In Duitsland vormen ze echter best grote gevaarlijke groepen en zijn jonge beinvloedbare punkjes soms massaal van antifa overgegaan naar deze lui omdat ze qua ideeen (op het racisme na) in dezelfde richting zitten als autonome anarchisten. En omdat de andere antifa-groepen teveel dwepen met pro-israel of pro-amerika slogans/vlaggen of geen aktie meer ondernemen en alleen vergaderen."

Ik denk dat dit ook best een heldere verklaring kan zijn voor het probleem daar met de groeiende "autonome nazi" beweging.
Het probleem van de pro-israel en pro-amerika-lijn binnen de Antifabeweging in duitsland speelt al jaren en ik maak mij daar ook zorgen om. Het werkt der mate averechts dat er idd een grote overloop gaande is. Jou opmerking zou een goede verklaring hiervoor kunnen zijn. De onvrede in Duitsland onder jongeren is namelijk erg hoog, maar welke kant kies je?
Één ding snap ik echter niet. Autonome Nationalisten beweren autonoom te zijn maar dit strookt totaal in tegen het idee nationalisme. Dit is toch wel begrijpen?!
Er bestaat toch ook niet zoiets als Nationalisme en Anarchisme zijn tegenpolen. Die kan je niet in één stroming combineren. Het liefhebben van een staat terwijl je deze ontkent/het idee van staten verafschuwt? Dit is pure hypocritie.


Het is goed om dit soort conclusies ook in nederland te trekken of in iedergeval analyses er van te maken zodat wij niet tegen de zelfde problemen aan zullen lopen. Toch maak ik mij hier minder zorgen om. Hier zit met minder met een trauma over wat er in WO-II is gebeurd. Wij kunnen geschiedenis en het kapitalistische probleem denk ik goed relativeren
en zijn ook niet bang om bepaalde staten hetzelfde te behandelen als de anderen.
niks geen censuur 
indy - 11.12.2007 20:26

lul niet,

aanvullingen zijn idd nuttig en prettig als achtergrondmateriaal, maar tegelijkertijd ook niet allemaal even juist. dat zie je al aan de discussie die hier ontstaat.
De aanvullingen zijn dan ook niet verwijderd, ze staan gewoon in de ruis.. iedereen kan dat lezen en er verder op reageren!
a - 12.12.2007 12:34

ze gebruiken het afa teken en zetten er als tekst nationalistischa actie, ze hebben gewoon zelf geen originaliteit? onze symbolen zijn gewoon geniaal?
Nationaal Socialistische Aktie 
Autonome Antifa - 11.12.2007 15:06

Even brede aanvulling:

In Duitsland is dit soort nazisme de grootst groeiende tak van de laatste tijd. De nazi's dragen tekens, vlaggen en spandoeken die al jaren door de Antifascisten werden gedragen omdat dat populairder lag bij veel (niet gespierde) jongeren. De traditionele outfit van Boneheads (bomberjack, kale kop, doc martens, witte veters, strakke spijkerbroeken en bretels) schrok teveel mensen af terwijl de antifa-demoos bleven groeien.

In een verbazingwekkend slimme move, voor nazi's iig, gingen de Autonoom Nationalisten zich kleden en gedragen als Antifa. Ze dragen zwart, PLO-sjaals, vechten met de smeris en gebruiken AFA-vlaggen met ipv Antifascistische Aktie: Nationaal Socialistische Aktie. Daarnaast schreeuwen ze veel tegen het kapitalisme, de globalisering en zelf fascisme. Er zijn zelfs Antifa-groepen met nazi's die vechten tegen het fascisme van links! Jaja. Ze luisteren en maken zelfs hiphop om nog meer jongeren te trekken. En ondertussen demonstreren ze tegen MTV.

Het verschil met de Antifa's is alleen dat de nazi's in alles de schuld zien van de Joden natuurlijk.

Een ander duidelijk verschil met veel "reguliere" fasjoos is dat deze lui graag ook op straat de confrontatie aangaan met andersdenkenden en anderskleurigen. Het probleem hiervan is dat je ze soms pas te laat herkent omdat ze zomaar antifa's hadden kunnen zijn. (dat leidt soms tot pijnlijke situaties voor beide zijden in Duitsland).

Een groot voordeel van deze jonge nazi's is dat ze regelmatig klop krijgen omdat ze jong en onbezonnen zijn. Zo zijn Feyenoord-hooligans al over ze heen gelopen en worden ze regelmatig in het uitgaanscircuit goed op hun nummer gezet.

In Duitsland vormen ze echter best grote gevaarlijke groepen en zijn jonge beinvloedbare punkjes soms massaal van antifa overgegaan naar deze lui omdat ze qua ideeen (op het racisme na) in dezelfde richting zitten als autonome anarchisten. En omdat de andere antifa-groepen teveel dwepen met pro-israel of pro-amerika slogans/vlaggen of geen aktie meer ondernemen en alleen vergaderen.

Ook in Nederland, en vooral in de regio Zuid-Holland, zie je steeds meer en meer van dit soort mini-nazi's rondlopen of scooteren. (en natuurlijk zit er zo nu en dan een grotere broer bij).

Laten we een duidelijk tegen-signaal geven aan dit soort lafbekken die alles jatten en bevuilen.

Autonome Antifa
faschisme is VOOR kapitalisme 
lektueel - 11.12.2007 18:36

Sorry tim, gelul.

De nationaalsocialistische 'ideologie' was altijd maar zand in de ogen van het proletariaat. Dat heeft de geschiedenis ook bewezen. Te dichter de nazis bij de macht kwamen, de minder behoefte aan hun proletarische achterban hadden ze. Het ging altijd al om wat faschisme in de kern eigenlijk is: namelijk de dictatuur van de bezittende klasse.

Dat deze jong-faschos weer in dezelfde val trappen dan hun grootouders, doet eraan niet af.
huh?!?! 
tim - 11.12.2007 16:29

het verschil tussen de autonome nazi's en antifascisten is natuurlijk niet alleen dat de autonome nazi's joden haten en dat ze voor de rest hetzelfde zouden zijn... Het blijven gewoon nazi's met een nationaal socialistische ideologie maar ze kleden zich als antifascisten. Het feit dat ze ageren tegen kapitalisten past trouwens ook binnen de ideologie van het nationaal-socialisme, ze doen het alleen vanuit een heel andere motivatie, een ziek motivatie. Ook de NSDAP was tegen het kapitalisme.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.