english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creëren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
Federatie van Nederlandssprekende Anarchisten i.o.
Peter Kropotkin - 05.12.2007 22:53

Kameraden! Wij anarchisten willen een nieuwe realiteit opbouwen! We willen een nieuwe wereld bereiken door het bestrijden van alle alle politieke en sociale dogma’s die ons onderdrukken. Het anarchisme is een strijdinstrument voor de vrijheid van het individu en tegen de macht, tegen de staat en het kapitalisme. Het anarchisme is een weg en een levenswijze.

FNA.IAF

Federatie van Nederlandssprekende Anarchisten
Internationale van Anarchistische Federaties
(in oprichting)

Kameraden!

Wij anarchisten willen een nieuwe realiteit opbouwen!

We willen een nieuwe wereld bereiken door het bestrijden van alle alle politieke en sociale dogma’s die ons onderdrukken.
Het anarchisme is een strijdinstrument voor de vrijheid van het individu en tegen de macht, tegen de staat en het kapitalisme.
Het anarchisme is een weg en een levenswijze.

De anarchist is iemand die niet stil staat en die de macht niet dient. Hij heeft zijn libertaire idealen, die altijd in beweging en op de proef dienen te staan. De individuele vrijheid, de wederzijdse hulp, het zelfbestuur en het federalisme moet men leren en in de praktijk brengen.

Een organisatie van anarchisten is een noodzakelijk middel om als anarchisten te leven en te handelen. Met dit instrument kunnen we het systeem bestrijden en onze idealen realiseren.

Bouw met ons een anarchistische organisatie!

Leve de anarchie!

Contact:  fna.iaf@xs4all.nl

Voorstel: In januari willen we in Amsterdam een overleg organiseren waarbij onder meer iemand van het secretariaat van de Internationale van Anarchistische Federaties (IAF) komt spreken. Meer info over de IAF vind je hieronder en op het internet:  http://www.iaf-ifa.org/
Als je hiervoor belangstelling hebt, laat ons dat weten. Dan houden we je op de hoogte.
Op dit eerste overleg willen we in overleg met de aanwezigen meer bijeenkomsten gaan plannen over hoe wij ons als anarchisten beter zouden kunnen organiseren, zowel in theoretische vorming als het in de praktijk brengen van onze idealen.
N.B.: Deze oproep graag doorgeven aan anderen, of verspreiden.


De Internationale van Anarchistische Federaties: streven naar een wereldwijde anarchistische beweging in denken en handelen

De IAF/IFA strijdt voor:

1) De afschaffing van alle vormen van autoriteit, hetzij economisch, politiek, maatschappelijk, religieus, cultureel of seksueel.
2) De opbouw van een vrije samenleving, zonder klassen, staten of grenzen, gegrondvest op anarchistisch federalisme en wederzijdse hulp.

(uit de Verklaring van Grondbeginselen van de Internationale Anarchistische Federatie – gesticht in 1968 in Carrara, Italië)

De bovenstaande verklaring van grondbeginselen zet duidelijk uiteen wat de IFA/IAF hoopt te bereiken – een ambitieus programma, maar wel het enige programma dat de doelen kan bereiken van vrijheid, vrede en gerechtigheid waar mensen op verschillende manieren voor hebben gestreden sinds het begin van ons bestaan als een soort. Hoewel henzelf geen anarchisten noemend, hebben mensen met anarchistische doelen en praktijken altijd bestaan in alle delen van de wereld. Het is echter pas in de 19de eeuw als zodanig georganiseerd, theoretisch-expliciet anarchisme verscheen met de stichting van de eerste Internationale Federatie van Anarchisten in St. Imier in 1872. Het werd opgericht door zowel arbeiders (veel van hen horlogemakers in St. Imier zelf) en internationale anarchistische activisten die genoeg hadden van de autoritaire aard van de Marxistische Internationale. Het is veelbetekenend dat zelfs hoewel anarchisten een relatief kleine beweging vormden in elk land, ze zich onmiddellijk op internationaal niveau gingen organiseren. De IFA beschouwt zichzelf als de erfgenaam van deze traditie.

Vandaag de dag is de noodzaak voor internationale solidariteit en samenwerking tussen anarchisten belangrijker dan ooit. Ieder aspect van ons leven is verweven met een wereldwijd systeem van economische, politieke en culturele overheersing. Dit kan leiden tot een gevoel van hulpeloosheid daar onze woede niet direct kan worden geuit tegen hen die de beslissingen maken die ons leven beïnvloeden. De mensen van Afghanistan en Irak worden in een toestand van extreme verwarring gebracht als gevolg van de interventie door het Amerikaanse Leger en de uit Saoedi-Arabië geïmporteerde islam. Genetisch gemanipuleerde (GM) gewassen worden opgelegd aan tegenstrevende boeren in Brazilië en Polen. Eilanden in de Pacific staan op het punt te verdwijnen door de hebzucht naar energie elders in de wereld. In Afrika, ondanks het afwerpen van het juk van kolonialisme, gaat de plundering door wereldwijde corporaties door en verrijken lokale warlords zich ten koste van de lokale bevolking en hun milieu. Banen en veiligheid van mensen hangen af van grillige internationale geldmarkten. En zelfs afgelegen tribale volkeren verliezen hun manier van leven als gevolg van de wereldwijde vraag naar de hulpbronnen op hun land. Maar we zijn niet hulpeloos. We kunnen internationaal anarchisme tot ons wapen maken.

De IAF/IFA is slechts een deel van wat een wereldwijde anarchistische beweging moet worden. Zijn lidorganisaties zijn actief in een brede waaier van activiteiten, van het helpen organiseren van G8-top protesten tot solidariteitsacties met strijd overal ter wereld. De Internationale heeft echter een onderscheidende identiteit in het samenbrengen van sociaal anarchisten die het belang benadrukken van 1) het georganiseerd zijn in vrije associaties en 2) het deel uitmaken van de bredere arbeidersklassebeweging. Hoewel er vele verschillen zijn tussen de lidfederaties, zijn zij verenigd rond de grondbeginselen van het Associatieve Pact. Lidfederaties bestaan in Argentinië, Wit-Rusland, Bulgarije, de Tsjechische Republiek en Slowakije, Frankrijk, Duitsland en Zwitserland, Groot-Brittannië en Ierland, Iberia (Spanje en Portugal), Italië, en Rusland. We staan ook in nauw contact met organisaties in Bulgarije en Venezuela.

De IAF/IFA verschaft middelen voor kameraden vanuit de hele wereld om met elkaar te communiceren. We worden overal geconfronteerd met dezelfde vijand en leren over het verzet dat elders wordt gevoerd door anderen waardoor ideeën kunnen worden opgedaan voor onze eigen strijd. Binnen Europa kan de uitgebreide ervaring van kameraden in Italië, Spanje en Frankrijk helpen voor hen die een veel kortere geschiedenis kennen van anarchistische strijd, zoals in Oost-Europa. De kameraden in Oost-Europa, echter, die niet overladen zijn met traditie zijn in staat om nieuwe perspectieven en ideeën te bieden voor strijd.

Goede communicatie kan ook revolutionair zijn als het inspireert. Juist te weten dat mensen elders aan het terugvechten zijn is belangrijk voor hen die te maken hebben met een neerwaartse spiraal in de strijd. Deze kennis kan mensen helpen om door te gaan. Het meest belangrijke is te horen van successen. Het verspreiden van deze verhalen van succesrijk verzet is een voorname rol van internationale anarchistische propaganda. De strijd van de Argentijnse arbeidersklasse werden enthousiast verwelkomd door mensen in Europa. Horend van arbeiders die hun bazen, banken en politici negeerden en juist zelf dingen doen bevestigden het geloof dat anarchisten altijd al hebben gehad in de kracht van arbeiders tot zelforganisatie.

Het is ook belangrijk om een internationaal forum te hebben waar meer theoretische discussies plaats kunnen vinden. Leren over wat er gebeurt in een variatie van landen kan ons helpen om onze analyse te ontwikkelen van de situatie waar we voor staan. We hebben een diepgravend begrip nodig van de politieke, economische en sociale werkelijkheden, zodat we ons meer effectief kunnen organiseren en anticiperen op de strategieën van onze vijand. De ervaring van Venezuelanen met Chavez, Brazilië met Lula, Brittannië met Brown alles helpt om het anarchistische antagonisme tegen reformisme - een doctrine dat blijkt te denken dat een regering sociale verandering kan brengen - te stimuleren. De Italiaanse ervaring van repressie is een helende les dat ons bewust maakt van de mogelijkheid voor elk zogenaamd democratische regering om openlijk autoritair te worden. Internationalisme blijft essentieel als een wapen tegen de opkomst van etnische en nationale conflicten net als het was tijdens de Eerste Wereldoorlog en Tweede Wereldoorlog. Kameraden in het vroegere Joegoslavië, hoewel georganiseerd als gescheiden nationale federaties, beginnen samen te komen op een bredere basis. Ze willen tonen dat anarchisten de tragische verdeeldheid van de rest van de arbeidersklasse, die zoveel pijn en lijden hebben veroorzaakt, te boven moet komen. Door het verschaffen van een kader waar anarchisten vanuit verschillende landen en etnische groepen kunnen samenkomen, kan IAF/IFA de opbouw faciliteren van een ongedeelde arbeidersbeweging.

De IAF/IFA zal zijn 40ste jaarlijkse Congres houden in 2008. We willen ons richten op een analyse van de internationale situatie en de rol van anarchisten in deze internationale context. Naast de aangesloten federaties willen we ook andere organisaties uitnodigen die zich met ons willen verbinden in het verhelderen van ideeën en analyse, het ontwikkelen van effectieve strategieën, leren van strijdvoeren, en hoop en inspiratie opdoen vanuit het besef dat anarchisme inderdaad een wereldwijde beweging is.

Voor Internationale Solidariteit,
Het IAF/IFA Secretariaat




- E-Mail: fna.iaf@xs4all.nl
 

Lees meer over: zonder rubriek

aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.