Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
nu.nl 
DP - 15.11.2007 23:57

en hier ook een filmpje, van nu.nl, maar toch het kijken waard.
 http://www.nu.nl/news.jsp?n=1317016&c=10&rss#
studiedruk? 
jp - 20.11.2007 13:05

Hoevalt een studieruk van 1040 uur als vol uit te leggen.
Nu wil ik niet beweren dat alles beter was vroeger, maar toen ik 2e fase volgde was er een studielast van 1640 uur, gebaseerd op een 40 urige week. Dat viel toen allemaal wel mee, en dat zal nu ook wel meevallen.

Propa 
Ganda - 16.11.2007 12:22

Rellen kunnen altijd nut hebben.

Het lucht op ten eerste.

Het creert een band ten tweede.

Ten derde het irriteert politici en politie.

Ten vierde het maakt je strijdbaarder en weerbaarder.

En ten vijfde is vuurwerk afsteken en een gecontroleerde fik gewoon leuk en alleen in de ogen van stijve smerissen en CDA-ers, PvdA-ers en VVD-ers staatsgevaarlijk.

Eerlijk gezegd: Er waren dus niet eens rellen of ongeregeldheden, de smeris had weer een neurotische dwang tot ORDE scheppen zonder dat het nodig was.
propa 
Ganda - 16.11.2007 09:51

Uit de hand gelopen aktie? Laten we niet de kwalificatie van de media en de politie overnemen. Dat gebeurt ook hier te vaak. "uit de hand gelopen" "de politie MOEST ingrijpen" "er braken ongeregeldheden uit"

Een rel kan juist heel goed getimed zijn en goed uitkomen. Voor de Staat niet leuk, maar voor ons wel.
foto's 
DP - 15.11.2007 19:09

hier staan wat bourgeoise-media foto's

 http://www.dvhn.nl/nieuws/noorden/stad/article2719282.ece

Website: http://www.dvhn.nl/nieuws/noorden/stad/article2719282.ece
 
relletjes? 
Gil - 16.11.2007 14:32

Brand bleek wat oud papier te zijn dat aangestoken werd. Nut van heviger verzet dan de zoveelste suffe manifestatie waarbij je luistert naar een leider: dat het opvalt, dat we het erover hebben, dat je gaat nadenken over wat je nog meer zou kunnen doen (en dat blijkt ook weer uit dit geval, er was op veel meer plaatsen aktie maar daar gebeurde niet zoveel...)
RE: propa 
Bob - 16.11.2007 11:46

Leg me 's uit dan wat voor nut die 'relletjes' (zwaar woord), in ieder geval ongein, gehad kan hebben?
opnieuw 
DP - 16.11.2007 17:10

je kunt er over kletsen, je kunt ook weer de straat op gaan zoals vandaag (vrijdag) wederom gebeurde.

 http://www.nu.nl/news/1319003/12/Opnieuw_demonstratie_scholieren_Groningen.html
RE: propa 
Bob - 16.11.2007 13:17

Ganda, was je d'r zelf bij? Ik wel.
Ik ben van mening dat het een wonder is dat er geen persoonlijke ongelukken zijn gebeurd, dus hoezo 'gecontroleerde fik'.
En dat 'staatsgevaarlijk' van jou, dat slaat helemaal nergens op.
klote reden 
tim - 16.11.2007 14:38

de redenen waarom een rel nut kan hebben van ganda vindt ik echt hele slechte redenen. Een rel is wel zeker nuttig maar wat mij betreft om andere redenen. Men moet onthouden dat je niet perse in de gebaande paden hoeft te demonstreren, bij een demonstratie tegen (plannen van) de gevestigde orde hoef je je niet perse altijd te rangschikken volgens hun regels (in het dagelijks leven ook niet) dit omdat je het misschien per definitie niet eens bent over de manier waarop deze regels tot stand zijn gekomen en op welke manier ze door ieders strot worden gedrukt, verder is een rel een manier om gehoord te worden, als op de deur kloppen niet helpt en er niet naar je geluisterd wordt dan klop je harder, en als je dan nog steeds genegeerd wordt dan trap je de deur in.
Maar rellen voor het "nader tot elkaar komen" en het opluchtende gevoel?!?!?!
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.