Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
uit dit artikel zijn aanvullingen verwijderd, zie spelregels
domdomdom 
nn - 05.11.2007 15:45

Ik begrijp die lui van de sp echt niet... waarom kraken verbieden als je wilt dat de leegstand en speculatie stopt. Zoals renske zelf zegt; Kraken is geen doel op zich, maar een maatschappelijk vorm van protest en verzet

hoe kan je dit nou weer verbieden??? zeker als er geen enkele duidelijkheid is over de uitvoering van een door hun gewenst beleid tov leegstand en speculatie verbod.

Nog wat info op hun site;
 http://www.sp.nl/wonen/nieuwsberichten/4891/071102-kraakverbod_kan_gekoppeld_aan_leegstand_en_speculatieverbod.html
Hulde! 
Samhain spookje - 02.11.2007 20:37

Geweldig stuk! Mooi samengevat, heel goed dat dit eindelijk eens zo geschreven wordt!

Wordt wakker beste onderdanen in deze bananenmonarchie, de Amsterdamse smeris is simpelweg CORRUPT anno 2007!
AmsterdamCentraal.nl 
Regetni - 05.11.2007 17:33

"Boobytrapwetgeving"

Website: http://www.amsterdamcentraal.nl/item/1586
 
ROOD (on)afhankelijk? 
Inge - 05.11.2007 09:46

@ zwartrood.
Het maakt eigenlijk ook niet uit of ROOD nou onafhankelijk of afhankelijk is van de SP.
In het antwoord op mijn email van Renske Leijten, tweede kamer, blijkt wel dat ze positief tegenover het kraken staan van ROOD.

'...Wij zien in het kraken een middel om de leegstand aan te vechten, de woningnood op de kaart te houden en speculatie met panden tegen te gaan. Daarom heeft bijvoorbeeld ook de jongerenorganisatie meerdere malen gekraakt (en doet dat nog steeds!!!!!!). Kraken is geen doel op zich, maar een maatschappelijk vorm van protest en verzet. Zo blijven wij het zien...'

Och 
x - 02.11.2007 22:06

Quote: "In werkelijkheid bleek het te gaan om een paar baldadige krakers die de bordjes met parkeerverbod bij vergaderlocaties zouden hebben ingepikt als trofee voor boven de bar. Inderdaad een slechte studentikoze grap."

Ik vond het destijds wel grappig om die borden in mijn stamkroeg te zien. In verschillende kroegen kreeg je trouwens biertjes voor de buitgemaakte Europese vlaggen. Heb trouwens nooit gestudeerd.
Er zijn altijd wel wat rotte appels 
Stijn - 03.11.2007 15:07

Als er al kern van waarheid in al de spookverhalen van de politie zit is het altijd nog zo dat het dan gaat om een minimaal aantal rotte appels. De meeste krakers die ik ken (ook buiten Adam want ja daar wordt ook gekraakt) zijn nog steeds gewoon bezig met tegen leegstand te kraken. Ik geloof niet dat er iemand binnen de kraakbeweging sympathie heeft voor het pissen door een plafond. Maar ik twijfel sterk aan het waarheidsgehalte van dat verhaal en al is het waar dan neemt dat niet weg dat de massale leegstand van woon en bedrijfspanden in een stad als Tilburg bewijst dat kraken nodig is en blijft. De politiek zou er verstandig aan doen ook eens buiten het randstedelijk gebied te kijken voordat ze beslissen een uniek aspect van de samenleving in Nederland te verbieden om een paar rotte appels.
in de woonruimte van het gezin plassen 
zky - 03.11.2007 00:03

Ik las het volgende op  http://www.nu.nl/news/1298482/11/%27Krakers_terroriseren_Amsterdams_gezin%27.html

"Het is nu zelfs zo erg dat de krakers een gat in het plafond hebben geslagen om daar doorheen in de woonruimte van het gezin te plassen."

Dat brengt mij wel in een soort stemming. Doet me denken aan de paddo hetze. Plotseling duikt er overal nieuws op met de meest verschrikkelijke dingen. Probleem is dat iedereen het nodig vind om zaken die altijd redelijk gewerkt hebben direct te verbieden. Omdat de politiek bang is er verder aan te werken omdat omringende landen het ook altijd verboden hebben. Of omdat nieuwe partijen gewoon lekker afbreken waar eerdere aan zijn begonnen. Wat het paddestoelen verbod betreft, tsja, dat moet je maar weer slikken tot ze er achter komen dat het helemaal geen zin heeft. Waarvan ik heilig overtuigd ben. Ik kan mijzelf en andere gelijkgestemden prima blijven voorzien. Maar als kraken nu niet meer kan? Onder protest gaan huren?

Maar ik dwaal wat af. Ik vroeg me alleen af of iemand weet waar dat verhaal op nu.nl vandaan komt.

E-Mail: zky@hushmail.com
SP 
Inge - 05.11.2007 16:15

Jan marijnissen stond ook met een bek vol tanden toen ze in NOVA begonnen over de kraakacties van ROOD.

misschien wel het kraakverbod steunen, maar jong SP wel laten kraken.
beetje tegenstrijdig niet?
Zie ook: 
M02 - 02.11.2007 20:48

kraakverbod bespreking in 2e kamer!?!
02.11.2007 09:54 - 13 aanvullingen
 http://indymedia.nl/nl/2007/11/48114.shtml
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.