english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creëren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
Britse politie veroorzaakt verkeerschaos bij Heathrow
r a v a g e - 16.08.2007 12:21

LONDEN - Zo'n honderd agenten en vijftig politievoertuigen hebben woensdagmiddag een verkeerschaos veroorzaakt op een drukke verkeersweg nabij het vliegveld Heathrow. Ze verkeerden in de veronderstelling dat er een blokkade van lokale bewoners plaats zou vinden.




'Lokale bewoners protesteren tegen de uitbreiding van luchthaven Heathrow bij Hatton Cross om half vier', was op een aankondigingsbord van het dinsdag gestarte milieukamp bij de luchthaven Heathrow te lezen. Wie het erop geschreven heeft, is vooralsnog onduidelijk, maar het gevolg was dat een groep van zeventig activisten zich rond dat tijdstip vanuit het kamp naar de verzamelplek begaf.

Bij de massaal aanwezige politie rond het Climate Action Camp brak vervolgens paniek uit, want van een actie bij Hatton Cross was hen niets bekend. Op de plaats van bestemming bleek echter dat er van een actie geen sprake was, laat staan van de aanwezigheid van lokale bewoners. De opkomst van de politie daarentegen oogde imposant.

Zo kon het gebeuren dat honderd agenten en vijftig politievoertuigen, in een poging de groep van zeventig milieuactivisten uit het kamp te omsingelen, gedurende een half uur Harlington High Street stremden. (zie foto-overzicht) Het werd een hilarische vertoning, die een enorme verkeerschaos veroorzaakte.

De chaos werd nog groter, toen de politie de groep activisten terug naar het actiekamp wilde brengen. Dit ging stapvoets, waarbij de verkeersweg A4 gepasseerd moest worden. Bij aanvang van het actiekamp had het luchthavenbedrijf er bij de politie nog zo op aan gedrongen dat de A4 beslist niet geblokkeerd mocht worden door de activisten, en nu deed de politie het zelf!

De commotie rondom de fake-actie vormde het hoogtepunt van de tweede dag op Climate Action Camp. Het actiekamp werd dinsdag officieel in gebruik genomen, hoewel actievoerders zaterdagnacht al tenten, vlaggen en zonnepanelen hadden geïnstalleerd. Er verblijven momenteel ongeveer driehonderd activisten, maar de organisatoren verwachten uiteindelijk rond de 1.500 deelnemers.

Dinsdagavond gedroeg de politie zich ook al merkwaardig. Zo'n dertig agenten ondernamen zomaar een poging om het actiekamp te betreden voor een doorzoeking. De milieuactivisten wisten dit te voorkomen door in linie de agenten op vreedzame wijze terug te dringen. Uit protest tegen deze politieprovocatie lijmde een activiste zichzelf met superlijm vast aan het toegangshek.

Met het 'klimaatkamp' vragen de milieuactivisten aandacht voor de gevolgen van het luchtverkeer voor het klimaat. Aanleiding vormen de plannen van de Britse regering om een derde start- en landingsbaan aan te leggen. Het kamp is ingericht in een veld ten noorden van het het rond de luchthaven, op de plaats waar de derde baan moet komen.

De protestweek moet zondag culmineren in een dag van directe actie. De organisatoren houden evenwel stijf de lippen op elkaar wat zij in petto hebben, hoewel blokkades van de start- en landingsbanen zijn uitgesloten. Het wordt in elk geval een vreedzame actie, zo meldt de organisatie.

Ondertussen patrouilleert de politie intensief rond het kamp. Er zijn zo'n 1.800 man politie opgetrommeld om ervoor te zorgen dat de luchthaven geen hinder van de actievoerders ondervindt. Het luchthavenbedrijf BAA PLC heeft beloofd dat alle noodzakelijke maatregelen zijn genomen om personeel en reizigers te beschermen.

De rechter besloot vorige week dat BAA de actiegroep Plane Stupid van Heathrow mag weren, omdat de groep van plan zou zijn 'onwettige actie te ondernemen die de rechten van duizenden mensen zou aantasten'. Andere actiegroepen mogen wel demonstreren, op voorwaarde dat ze de luchthavenactiviteiten niet verstoren.

Als alternatief hield Plane Stupid een sit-in bij een Airbusfabriek in Noord-Wales, op een schip waarmee een nieuwe vleugel van een Airbus A380 wordt vervoerd. De bewaking van de fabriek verwijderde zes activisten van het schip. Er werden geen arrestaties verricht, zei de politie.

Heathrow is met ongeveer 68 miljoen passagiers per jaar de grootste luchthaven van Europa. In mei 2008 gaat, als alles volgens plan verloopt, een vijfde terminal open. De derde baan moet rond 2020 klaar zijn.


bron:  http://www.ravagedigitaal.org/2007nieuws/augustus/60/60.php

Website: http://www.ravagedigitaal.org
 

Lees meer over: natuur, dier en mens

aanvullingen
UPDATE: Overzicht acties per dag 
rietje - 16.08.2007 16:11


 http://www.indymedia.org.uk/en/ticker/
zakenvluchten lastig 
Pieter - 17.08.2007 19:05

In de aanloop naar de aktiedag op Heathrow van komende zondag zijn de ingangen van de naburige zakenvliegvelden Farnbourough en Biggin Hill gisteren en vandaag meerdere keren geblokkeerd geweest. Deze vliegvelden worden veel gebruikt door de directies van bedrijven als BP en British Airways die voor de grootschalige uitstoot van CO2 zorgen. Het kamp heeft ook zijn 'sense of urgency' flink weten te versterken met een debat met onder meer George Monbiot. Volgens Monbiot hebben we nog zo'n 7 tot 10 jaar om te beginnen met het terugbrengen van de CO2 uiststoot, daarna wordt de verandering onomkeerbaar en steeds sneller. Shrink or Drown dus.
Britse milieuactivisten blokkeren luchthavens 
rietje - 17.08.2007 19:46

De Britse politie heeft donderdag elf milieuactivisten gearresteerd die de ingangen van twee luchthavens hadden geblokkeerd. De activisten willen aandacht vragen voor het toenemende gebruik van privé-jets en de negatieve gevolgen daarvan voor het milieu.

lees verder:
 http://www.ravagedigitaal.org/2007nieuws/augustus/61/61.php
aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.